| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Blízkém Východě

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 906  [Dalších 846 >>]
Dooly. 12201
10.12.2015 20:39:36
Pochopíme ještě,když otec je také cizinec a tak se matka přizpůsobí a mluví i do.A jeho jazykem,aby nebyl vyřazen. Ale v případě kt jsem zmiňovala byli všichni poláci.tam už mi to hlava nebere..

Nakonec,já bych dítětem mluvila český i před cizí čem manželem...asi
Dooly. 12201
10.12.2015 20:36:31
Chloe,vidím to úplně stejně. Přemýšlela jsem i o tom,jestli je takový vztah nějakým způsobem i citové ochuzeny? Přeci jen...jsou nuance kt znásilnění jen ve svém jazyce...to sdílení je jine
Chloé 102783
10.12.2015 20:30:31
Dooly, no ja treba u miminka bych vubec neumela na dite "cintat" ( snad chapes, takovy to baveni se s miminkem) ve fr. Jakoze ta roztomila osloveni samozrejme znam, ale nejde mi to pres jazyk. Prece jenom v tom cizim jazyce mluvime jaksi oklestene.
Dooly. 12201
10.12.2015 20:17:29
Chloe,vidím to úplně stejně. Přemýšlela jsem i o tom,jestli je takový vztah nějakým způsobem i citové ochuzeny? Přeci jen...jsou nuance kt znásilnění jen ve svém jazyce...to sdílení je jine
Persepolis 107413
10.12.2015 20:16:22
Tohle mě vždycky fascinovalo, že někdo i po tolika letech mluví bezchybně. Já si myslím, že vzhledem k tomu, že lidi o kterých píšeš emigrovali za totáče, tak si třeba mysleli, že se nikdy nevrátí, že už tu svoji rodnou hroudu nikdy neuvidí a proto se snažili uchovat si alespoň tu řeč.
Chloé 102783
10.12.2015 19:39:36
Dooly, tak to ja nechapu vubec a znam takove taky. Jakoze radsi blbe s blbym prizvukem, nez rodnou reci spravne....
Ja vim, ze i kdyz tu budu zit dalsich 30 let, tak nebudu mluvit francouzsky tak dobre jako cesky. Nikdy. A myslim, ze skoro nikdo, krome nejakych super jazykovych talentu. Takze si namlouvat, jak nadherne mi ta franina jde, nehodlam. Protoze to pravda neni. Cestina to jisti. :-)
Anni&Annika 50178
10.12.2015 19:36:08
tak me se cestina neplete...bud cesky nebo nemecky. Ale mam za to, ze je to tim celozivotnim harcovanim tam a zpet. Ze si ten muj mozek na to zvykl tak, ze ty dva jazyky jakoby vyrovnal. Totez pozoruju u male. Ma to vyrovnane. Bud tak nebo tak. A ta velka taky. Takze nemichame, prechazime plynule do jazyku a zadny prizvuk taky nemame /cesky v nemcine a nemecky v cestine/.
Ale nekdy se nam stava /a znam to z rodiny, tam se to delalo taky/, ze jeden mluvi nemecky a druhy mu odpovida cesky....ale to jen doma.
Dooly. 12201
10.12.2015 19:34:26
Tak to ja mam naopak~:-D~:-D ale jak říkám,zpočátku jsem se snažila jako ty. Co třeba nechápu já,je když máma raději mluví s dítětem špatně cizím jazykem než dobře tím rodným. Zažila jsem takhle polsku,kt mluvila německy špatně,bylo jí hrozně špatně rozumět,člověk se musel soustředit. A přesto se synem mluvila výhradně nemecky
breburda71 89004
10.12.2015 19:30:58
Daem, hebrejština je krásná, ale pro mě hrozně těžká..Teď je Chanuka, tak se snažím při zapalování, ale je to těžké:-)
Chloé 102783
10.12.2015 19:30:10
Dooly,
Ja to chapu. Jen mi to vadi holt. Kazdej jmse pes na neco. Ja muzu mit doma bordel, ale zachovavam jazykovou cistotu ~:-D
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 906  [Dalších 846 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.