| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vysoké školy

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 22749  [Dalších 22709 >>]
babi_ 48341
19.6.2025 21:01:08
Přijde mi, že k té ruštině měl člověk nějaký podvědomý blok, a nešlo to. I když vědomě nic proti Puškinovi.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
19.6.2025 20:59:45
Já se učila pořád jenom ruštinu a stejně jsem měla 3. Nebyla jsem schopná se to naučit.
babi_ 48341
19.6.2025 20:52:43
Půlko no tak to samozřejmě u tebe byla jiná situace s tou školou v cizině. Našinec, co si to před maturitou odseděl roky v české škole a má štěstí na dobrou hlavu a paměť, se na "projít" učit opravdu nemusel. Na (nej)lepší známku z předmětu/ů, které mu až tak nesedly, přeci jen ano. Já jsem se naučila z ruštiny jen dvě otázky, a jednu z nich jsem si pak fakt vytáhla, a stejně jsem měla za dvě. Kdybych si vytáhla něco jiného, mám patrně za 3 i 4, ale prošla bych. Na matiku jsem nesáhla, češtinu jsem se učila spíš i proto, že mě to bavilo (navíc jsme se učily o svaťáku s kamarádkou, a musela jsem jí každý den pár témat přerecitovat), stavebnictví fakt zabralo tak ty dvě hodiny. Kdybych maturovala třeba z biologie nebo dějepisu, musela bych se na stejný výsledek učit víc.
Půlka psa 24064
19.6.2025 20:36:20
Tyhle řeči o neučení se na maturistu vůbec nechápu. Já se učila cca 9 měsíců a stejně jsem některé otázky neuměla vůbec a bylo štěstí, že jsem si je nevytáhla. Bylo to nejnáročnější období mého života. Ono to tedy bylo o tom, že jsem reálně chodila na jinou školu v cizině, tamní maturitu jsem měla hotovou a pak jsem se učila na českou maturitu skoro na zelené louce. Neznala jsem český systém, neznala jsem lidi, kteří by mi dali své gymnaziální výpisky, neznala jsem učitele, neměla jsem se kde poradit, neznala jsem spráné zdoje, neznala jsem nic. Bez těch let ve škole ta maturita byla strašná a mám z toho hrůzu dodnes. Když mi někdo říká, že se učil jen týden a jen pár hodin, tak je mi jasné, že je to proto, že tam chodil, ale stejně si to naprosto neumím představit.
Federika 14090
19.6.2025 19:12:41
Co dělal manžel, netuší, al ejak ho znám, vzorně se připravoval už týdny předtím:-)
Já byla fakt hotová do dvou hodin, se vším,pak už jsem se jen opalovala a jedla.
Jeden můj syn zas jen spal a jedl, nedělal vůbec nic a v den maturity mi řekl "že jeden může bejt i bez matujrity živ..."
No. a druhej, to už jsem psala, pláchnul o svaťáku do Laponska, jen tak, neplánovaně.
Tak za co dary?:-)
Čumča. 160024
19.6.2025 18:45:01
já měla nervy a utkvělou představu, že navzdory vypracovaným maturitním otázkám neumím fakt nic, o svaťáku jsme se s kamarádkou poctivě učily, ve dvou to bylo super

mm hrál celý svaťák tenis, aby přišel na jiné myšlenky, neučil se vůbec, rozhodl se totiž, že si vytáhne ta témata, která umí, že to prostě klapne (bohorovnost nevídaná), vytáhl si skutečně převážně ta témata, která uměl, a odešel středem~:-D

jiné živočišné druhy, no~d~
nesnáším, když mi to vypráví~q~, a nesnáším, jak výborně umí např. zeměpis, a já v něm celý život plavu~:-D

Federika 14090
19.6.2025 18:33:39
Bylo mi to fuk, maturitu jsem za žádnou vekou zkoušku nepovažovala,ani jsem se na ni nijak zvlášť nepřipravovala, sva""ták jsem proflákala.Brala jsem to prostě jako zakončení, moji rodiče nad tím vůbec nepřemejšleli a taky jsem za to nic nečekala.
Těšila jsem,že půjdu do Prahy:-)
A moje děti taky nic nečekaly, odmaturováno mají zatím dva.
LenkaMad 56223
19.6.2025 17:12:42
Občerstvení bylo na jiném stole než se zkoušelo, příp.i v jiné místnosti 🤔.
Čumča. 160024
18.6.2025 22:59:16
Fed, fakt ti to bylo fuk?

Já dostala za maturitu vynadáno, prý jsem ostuda rodiny (jeden předmět se mi nepovedl, jiný byl nad očekávání výtečný), takže kontrast s ostatními to byl velký - ti měli rodinnou oslavu, nějaké kapesné, dárek, jejich rodiče byli napjatí a velmi to s nimi prožívali, máma ani nevěděla, kdy maturuju...

každopádně jsem už potom měsíc po maturitě nebydlela doma, všechno dostalo ohromný spád, postavila jsem se na vlastní nohy a už jsem si o sobě rozhodovala jenom sama
Čumča. 160024
18.6.2025 22:52:09
to si neumím představit, my jsme od třeťáku chodili do hospody, dokonce i o velké přestávce~f~, byla vedle školy~:-D, a docela jsme si povídali, takže jsem už potom věděla, že starosti máme každej, ne jenom já...a někteří měli doma fakt peklo (neřekla bych to do nich)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 22749  [Dalších 22709 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.