| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Tupozrakost

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 464  [Dalších 414 >>]
Eva 139232
9.7.2014 15:42:26
Nejste náhodou z Brna nebo okolí? Chodím s dcerou na ortoptiku k doktorce Jeřábkové, má pacienty i dvanáctileté a i v tomto věku lze vadu výrazně zlepšit. Dcera má deset a po třech měsících cvičení obrovský pokrok i když nás na očním strašili že je na všechno pozdě. Najdi si odborníka na ortoptika.cz podle místa bydliště, není ještě pozdě i když úplně vyléčit to asi určitě už nepůjde :-(
Leňula, Andělka a Emilka 91733
9.7.2014 15:36:01
Děkuji za tip, podívám se na ni, něco takového jsem potřebovala ...
Leňula, Andělka a Emilka 91733
9.7.2014 15:35:30
u nás se na to brzo bohužel nepřišlo a to jen tím, že malá jednoduše nešilhala ... to je jeden z hlavních znaků, dle kterých se pozná tupozrakost ---- ~d~
Lezeleze
  • 
9.7.2014 15:27:15
Moc nechapu, ze si nikdo v mladsim veku nevsimnul, ze narazi do futer apod. Vetsinou se na tupozrakost neprijde proto, ze to to zdrave oko zvladne vykompenzovat a postizeny si nestezuje, protoze nevi, jake to je videt "spravne" a mysli si, ze tak jako on vidi vsichni.

Tady to ale na dokonalou kompenzaci zrovna nevypada, navic se zda, ze ma kratkozrake i druhe oko - sla bych rozhodne na ocni a to na nejake dobre ocni a potom do dobre optiky koupit poradne bryle (dobry ocar a dobra optika nejsou tak jednoduche k sehnani jak by si clovek myslel).

Tupozrakost se tim nevyresi, ale aspon bude dobre videt to zbyvajici oko. Nejak jsem myslela, ze se to v dnesni dobe uz hlida a malym detem pediatri pravidelne kontroluji zrak - a odesilaji na ocni... (pravda, znam par maminek, ktere kdyz zjistily, ze by dite melo nosit bryle a jeste ke vsemu okluzor, rekly "no to neeee, to nikdy, to nevypada pekne"... bohuzel s tupozrakosti uz se pozdeji nic delat neda).

Jinak tupozrakych lidi je hodne, vetsina bezproblemu zije, ridi auto atd. Asi z ni nebude svetova prebornice v pingpongu, jerabnice, pilotka atd. ale normalnim profesim samotna tupozrakost (pokud druhe oko zvlada) nevadi.
malamorska 36987
9.7.2014 14:58:52
Přímo s touto vadou nevím, jak moc cvičení pomůže.
Ale cvičení na oči má moc zajímavé Norbekov - Jak se zbavit brýlí. (není to ovšem pro každého, vyžaduje to značnou dávku víry)
Yuki 00,03,07 49504
9.7.2014 13:50:39
na táboře omezení nemá, ale tam nečte a nepíše, neopisuje z tabule , ale do školy musí mít přece nějaký jiný doporučení, pro školu, a pro tu vaši školu to chce asi hodně poLOPATIStický
Bábula 113196
9.7.2014 13:41:26
Jezdím jako lemra :-( Jenže prostě všechno vidím na poslední chvíli, tak mám pocit, že musím jet takovou rychlostí, abych stihla reagovat :-(
Bábula 113196
9.7.2014 13:39:52
Teda to ti závidím. Taky se bojím, protože sice koukám taky na dopravní situaci už dlouho dopředu, ale stejně jí tak nějak vpodstatě "rozluštím" až třeba deset metrů před ní. Třeba vidím, že se přede mnou něco děje, ale nerozeznám, jestli jde chodec nebo cyklista nebo tam jen stojí v silnici přechodná dopravní značka :-(
Bábula 113196
9.7.2014 13:35:27
Protože ona sama žádná omezení ani nevnímá, dokud nemusí někde nahlas něco na dálku či blízko číst. Na táboře opravdu nijak omezená tímto není. Prostě vidí to, co vidí a jinak to nezná, tak jí to nepřijde ani divné. Každý hold vidí svět jinýma očima :-)
Marfuš 141554
9.7.2014 13:31:30
Lorax, v běžném pohybu jsem schopna to taky napálit do futer částí ramene, vzít bokem stůl apod., protože tam se tolik nesoustředím a koukám oběma očima. Při řízení koukám striktně tím zdravým okem a dokážu to špatné oko úplně vypustit. Prostě tam, kam mám koukat tím špatným okem, tam otáčím hlavu, a koukám zdravým. Jsem velmi pozorný řidič a koukám s předstihem na celou situaci, aby mě v daném momentu něco nezaskočilo. Ale chápu, že se bojíš. To většina tupozrakých. Jezdím 18 let i do ciziny a velkých měst a bez nehody:-).
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 464  [Dalších 414 >>]

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.