| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Tupozrakost

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 464  [Dalších 404 >>]
Bábula 113196
9.7.2014 13:30:18
To je přesně můj případ. Vlastně vidím špatně do dálky, ale oči mám dalekozraké, takže špatně vidím i do blízka. Jen jsem chtěla říct, že právě kvůli tomu, že je to tak rozšířená myšlenka, tak lidem vždy přišlo divné, že nosím stejné brýle na dálku i na blízko a vždy mi pomáhají.
Bábula 113196
9.7.2014 13:27:02
Jj to moc dobře znám. Kolikrát jsem raději psala tužkou a až potom to od spolužáků opisovala propiskou. Teď zpětně bych to asi řešila třeba tím, že bych učitele požádala, jestli by ty texty nešly předávat nějak předtištěné přímo od nich a nebo opravdu zajistit, aby vše, co píší na tabuli i zároveň diktovali. To mi celkem vyhovovalo. Ale ta domluva je prostě nutná už jenom kvůli takovému tomu klidu. Každopádně alespoň zadání písemek by mělo být předtištěné. Jak už jsem psala, kolikrát je horší stres, že něco špatně přečtu z tabule, než z toho, že nebudu něco vědět.
tymothy
  • 
9.7.2014 13:25:54
To je pověra. I malé děti můžou vidět špatně na blízko. Ale ne v rámci špatného zaostřování, ale v rámci dalekozrakosti, což je u dětí právě nejčastější vada. Tam potom u vyšších hodnot nevidí dobře ani do blízka, ani do dálky.
Bábula 113196
9.7.2014 13:22:13
Asi jo, to nemůžu posoudit, akorát tupozraké jsou i malé děti, kdyžto na blízko vidí špatně spíš až ti starší :-)
Leňula, Andělka a Emilka 91733
9.7.2014 13:21:59
Pravdou je, že od dalšího roku přestupuje na další stupeň a bude mít učitelku novou, ale těch 5let na první stupni bylo hrozných ... :(
takže si mám od dr nechat napsat lestro pro učitelku ? i od oční ?
teď jela na tábor a dr ji tam napsala "bez omezení" ~d~
Bábula 113196
9.7.2014 13:20:50
Přesně tak, tady moc záleží na domluvě se školou. Když jsem chodila do školy já, tak se o tom moc nemluvilo a taky se to moc neřešilo, tak jsem si to musela nějak pořešit sama. Hlavně aby jí to zbytečně ještě víc nestresovalo, že něco z tzabule nepřečte. Třeba kolikrát jsem se před písemkou víc bála toho, že nepřečtu zadání z tabule, než toho, že bych něco nevěděla :-)
tymothy
  • 
9.7.2014 13:19:14
Podle tohoto mi připadá, že má spíš špatné dioptrie.
Yuki 00,03,07 49504
9.7.2014 13:17:19
samozřejmě první lavice a minimum opisování z tabule, ale to je právě na dmluvě mezi očním, učitelkou a rodičem a pokud domluva není možná, tak je to na změnu školy
tymothy
  • 
9.7.2014 13:17:10
To se míhá i netupozrakým, když potřebují brýle do blízka. ~;)
Yuki 00,03,07 49504
9.7.2014 13:16:17
a jinak co se týká školy - na úporavu kašli, an písmo taky a jestli si zvyká na čtení jen jedním okem, tak to čtení půjde chvíli asi hůř, a jestli to učitelka nebere na vědomí, tak je blbá a stěžuj si na ni, na vedení školy, a od doktora si vyžádej potvrzení o zdravotním omezení a na to už reagovat učitelka musí, a to včetně toho, že ji nebude psychicky deptat nesmyslným hodnocením
jsou prázdniny,třeba se učitelka vymění za nějakou lidštější :)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 464  [Dalších 404 >>]

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.