| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zánět vedlejších dutin nosních - sinusitida

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 622  [Dalších 462 >>]
Kreaty 128225
14.5.2014 18:21:00
psala jsem to tady téměř před měsícem a tyhle jarní chřípky dost často kočily zánětem dutin, taky jsem neměla rýmu, mám malý nosík ~;) a nahromadilo se mi to v dutinách, šla jsem rovnou na ORL, udělali rentgen a bylo to taky jasné, dali léky a bylo to výborné a ok
Epepe 89236
14.5.2014 17:31:47
Tak mně dali lék Clarinase, v případě pozitivních výtěrů nebo přetrvávajích problémů tak antibiotika, v nejhorším případě punkce, ale ta už se teď téměř nepoužívá.

Důsledně smrkat, kapat do nosu, mně dr. doporučil Bioparox (ale je velice drahý).
Z babských receptů mi ORL doporučil: inhalace, nošení čepice i doma, držet to v teple a ponořování loktů do horké vody.

Dále jsem z toho dostala zánět spojivek, tak ten jsem řešila normálně s očním dr.
Želvička78 56465
14.5.2014 17:28:12
Antibiotika jsem tehdy měla a nějaký podpůrný léky, na kašel, na rýmu, vitamíny, a nakázáno ležet.

Jinak díky, asi to bude ono, půjdu na ORL ~R^
Jája
  • 
14.5.2014 17:25:01
Zrovna něco podobného řeším..
A mohu se zeptat, jak se to tedy léčí? A diagnóza asi jedině s rentgenem, že? Děkuji!
Epepe 89236
14.5.2014 17:08:05
Měla jsem minulý týden. Obvoďačka byla totálně mimo (to ona bývá často), ale naštěstí to uznala sama a poslala mně na ORL. Tam mně rovnou z čekárny poslali na RTG a byla to jasňačka. Hlava mně tedy bolela celý den, ale taky jsem neměla rýmu. Resp. měla, ale tak týden před začátkem bolesti dutin zmizela - asi se přesouvala, mrcha.
libik 142094
14.5.2014 16:30:51
šla bych na ORL
Želvička78 56465
14.5.2014 16:27:23
Bolí mě čelo, resp. více jedna polovina. Před 2 lety jsem měla zánět dutin a teď mě ta hlava bolí už 3 dny úplně stejně. Rozdíl je v tom, že jen část dne, jen dopoledne cca od 8:00, kdy vezu dítko autem do školky, do nějakých 14:00, kdy přestanu poletovat a na chvíli si lehnu, pak je to zase až do rána úplně dobré. Včera jsem se šla večer projet na kole a nic taky. Další věc je, že nemám a v posledních 14 dnech jsem neměla rýmu. Trochu zahleněná jsem, občas zakašlu. Když si teď zmáčknu rantl lebky nad tím jedním okem, tak tu bolest malinko cítím.
Chtěla bych jít zítra k dr., ale nevím, jestli k obvodní nebo rovnou na ORL. Když půjdu na ORL a dutiny to nebudou, tak mi asi nijak nepomůžou. Obvoďačka mi zase nezjistí nikdy nic, když mám nějaký problém, tak tam nerada chodím. Nicméně ta bolest mě štve a řešit to chci.
Co myslíte? V podstatě mě zajímá, zda je možný zánět dutin bez rýmy a zda to neměl někdo podobně jako já. Díky. ~;((
BeRuSkA07 84769
8.3.2014 13:42:30
Dobrý den, můj chlapeček má už 3 měsíce pořád rýmu a kašel, největší problém je,že ač kapeme, skoro nic nevysmrká, tak jsme si mysleli, že má jen podrážděný nos, že to může být jen alergie a na tu bere léky, ale kašel trval a mezitím si syn prodělal zlatého stafylokoka, kterého mu přeléčili antibiotiky. Jenže rýma a kašel pořád přetrvávají a to nikdo neřeší. Už nevím co se synkem. Teď se mu k tomu přidalo ucho a na to dostal kapky Otipax. O kašlu sem si myslela, že má snad Černý kašel, protože není normální, aby kašlal 3 měsíce a nic nezabíralo. Ale na to je očkovaný a tak zbývá jedině, že to má z té rýmy, která mu možná stéká v noci do nosu, nebo jestli dýchá s otevřenou pusou, tak mu nastydnou mandle? nevím, myslím, že to má spojitost s tou rýmou, protože ta trvá taky už 3 měsíce a kapeme, do školky teď nechodí, před měsícem jsem s ním byla doma na OČR, protože dostal zánět průdušek a měl skoro 40 horečky a sotva se po třech týdnech vyléčil, byl asi 2 dny dobrý a vše začalo nanovo. Už fakt nevím co dělat. Teď s uchem bolavým mám strach ho dát napařovat do vany, protože ve vaně neposedí, má strašně vodu rád a moc v ní vyvádí, pokaždé si vymáchá i hlavu. A doktoři? ti nám neporadili, navíc syn má z doktorů trauma a kolikrát se nechce nechat ani vyšetřit, jak berou nějaký nástroj, co se strká do nosu, nebo injekci, nebo něco, co ještě nezná, už křičí a dostane hysterický záchvat.Poradíte někdo prosím co s tak dlouho trvající rýmou a jak synkovi pomoct?
Viki
  • 
1.3.2014 18:49:19
Ahoj,
může mi někdo poradit? Už týden se léčím se zánětem dutin. Mám zánět pouze na jedné straně, začalo to tlakem v tváři (ani ne tak bolest), a bolestí zubů. Tohle se mi začalo asi týden po viroze, kdy jsem neměla rýmu, ale nejdřív jsem nemluvila a pak jsem měla velký kašel. Na ORL dr. udělal sono, potvrdil zánět dutin, dostala jsem Sinupret, kapky do nosu a ATB která beru už týden.
Předevčírem jsem byla na ORL pohotovosti kdy mi začal jít tlak až do oka a přišlo mi že se to celkově zhoršilo. Potvrdili zánět, k ATB jsem dostala Nasonex a Clarinase. Nevysmrkám celou dobu nic, rýmu nemám, nos je úplně volný. Zub ani tvář mě v současné době už nebolí vůbec, jediný problém který přetrvává je částečná necitlivost tváře....... Nebolí to, je to podobný pocit jako když vám umrtví zub a pak to postupně přichází k sobě......... Je to dost nepříjemný...... Cítím to hlavně na lícní kosti a pod okem, chvilkama mám pocit necitlivosti i oka....
Chvilku je to lepší, chvilku horší, ale cítím to pořád ale i když mám pocit necitlivosti tak obličejem hýbu normálně........ Může tahle necitlivost souviset se zánětem dutin ??? Jsem z toho tak trochu na nervy........ Díky
Trnovka 97432
21.2.2014 13:45:25
Od září se plácám po doktorech s různými bolestmi obličeje a teprve v prosinci mi byli schopni diagnostikovat chronický zánět dutin. Přes veškerou snahu a všechny babské recepty, co jsem vyzkoušela, se stav nelepší. Rýmu už nemám, hleny mi občas stékají do krku, nevysmrkám nic, mám tupou bolest hlavně kolem kořenu nosu a u ústí dutin. Momentálně mám kortikoidy do nosu, za sebou 2x antibiotika, kortikoidy, všechny možné metody alternativní léčby.Lékař posledně mluvil o tom, že když se stav nezlepší, tak půjdu na operaci. Chytře jsem šla na internet a zjistila, že operace je prý dost hrůza a že se stav stejně upraví jen na nějaký čas a pak je potřeba operovat znovu. Nemáte prosím někdo tuto zkušenost už za sebou a s jakým výsledkem? Mám z toho dost hrůzu, co mě čeká a ještě víc, že to budu muset absolvovat opakovaně.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 622  [Dalších 462 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.