Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
zrzulec | 97896 |
31.5.2010 17:38:38
ahoj jmenuju se IVa a mam 2 dcery ta mladši je stale nemocna kašlm tak doktorka nas ted posila na potni testy je to zle žit a CF ? mam hrozny strach a dite je vždy slanějši nebo unavenějši a i když ji je pořad tak drobne že?
|
Petra |
• |
1.5.2009 9:36:42
Děkuju za odpověď, vím, že slanost je hodně subjektivní, ale on má v podstatě slanější jen čelo, tak mě zajímalo, zda děti s CF bývají slanější i třeba na předloktí nebo tak. Zmíním se na gastru u pani primářky, až půjdeme teď na kontrolu. Pa
|
Líza | 17721 |
30.4.2009 19:03:12
Ne, při rozborech krve ne. A slanost potu je hodně subjektivní, na to se spolehnout nemůžeš, odpověď ti může dát akorát potní test.
|
Petra |
• |
30.4.2009 14:45:19
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, když má dítě CF a slaný pot, zda je slané po celém tělíčku? Můj syn 5r je drobný, hubený, měl problémy s napěněnou beztvarou častou stolicí, dělali nám testy na celiakii, ta se nepotvrdila, ale má nejspíš intoleranci laktozy. Mívá slané čelo, všimla sem si toho už jako u malého, když sem ho pusinkovala, když spal, ale on se v noci hodně potí na hlavě. Jinde po tělíčku mi nějak víc slaný nepřijde (čelo porovnávám se sourozencem). Na kašle trpí spíš na suché noční, než že by býval nějak víc zahleněný a "chrčel".
Mívají tyto děti třeba při rozborech krve nějak "mimo limity" hodnoty Na nebo Cl? Děkuju za odpověď. Petra |
honza |
• |
4.2.2009 18:01:05
Zdravim vsechny, maminky i pacienty. Nemocnym s CF pomaha Klub nemocných CF http://www.cfklub.cz/ informace najdete i na www.cystickafibroza.cz , tam jsou i odkazy na projekt ECORN a Forum pacientů s CF (pod záštitou Klubu CF). Můžete požádat o přihlášení i když nejste členy Klubu CF. Dle zkušeností si rodiče nově diagnostikvaných dětí s CF diskuzi pochvalují. Držím palce. H.
|
maceška | 10765 |
18.12.2008 7:17:23
Tragiko, pokud máš podezření, měl by se synovi nechat udělat potní test. Jinak definitivní diagnóza se stanovuje z genetického vyšetření krve. My máme dítě s klinickými a laboratorními příznaky CF, ale genetické vyšetření neprokázalo známou mutaci CF genu, tzn. má léčbu a sledování jako dítě s CF, ale je vedena stále jako "suspektní", nepotvrzená.
Mmch - minulý týden tu byla na vyšetření paní ve věku kolem 60 let, a na žádance měla uvedeno, že se jedná o pacientku s CF. Je to asi nejstarší CF člověk, kterého jsem kdy viděla. Některé mutace jsou méně závažné a člověk se s nimi dožívá vyššího věku. |
Tragika | 61116 |
10.12.2008 15:30:45
Zrovna dnes byl před polednem dlouhý rozhovor s lékařem z Motola na toto téma. Ročně se rodí u nás 100 s CF.
Ale registrovaných nemocných je v republice pod 500. Divím se tomuto nepoměru. Nevím, zda jsem to správně pochopila, ale lékař v rádiu říkal, že pacienti se dožívají průměrného věku 32 let. To je opravdu smutné zjištění. Také se nemoc nemusí vždy projevovat nedostatečným přibýváním na váze ( děti fungují jako průtokový ohřívač a často trpí průjmem). To mi na klidu nepřidalo. Syn se průjmu nemůže zbavit už půl roku a také často kašle. Jak jste přišly na toto onemocnění u svých dětí? Slaný pot asi nebude tím jediným symptomem. |
Jana + 4 | 16678 |
26.11.2008 18:16:31
Ještě mě napadlo - tady je možné diskutovat s ostatními rodiči, nemocnými atd. - http://www.cystickafibroza.cz/forum/
|
Jana + 4 | 16678 |
26.11.2008 18:13:33
Ahoj,
taky mám CF a taky ráda napíšu, co vím. Držte se!!! |
rica | 89254 |
26.11.2008 11:35:50
Ahoj,chtěla bych poprosit o nějaké informace. Mému synovci zjistili cystickou fibrózu asi před měsícem. Mohla bys mi napsat o tom něco víc. Byla bych moc ráda třeba i na mejla zaneta12345@seznam.cz Děkuji moc.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.