| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Cystická fibróza

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 183  [Dalších 43 >>]
zrzulec 97896
7.6.2010 11:35:07
promin Pupy ale proč se ješte bojiš poku dty testy jsou ngativni a neřekli ti nic k tomu tak je proste dobre ne? možna alergie nebo proste s toho vyroste bud rada
zrzulec 97896
7.6.2010 11:31:15
ahoj tak js mněl pravdu Rosto test nevyšel jdemme znova tak se trapim dal
a ohlende jak už přece ti test vyšel negativni takbych už nic neřešila proste a hotovo je zdrav
Rosťa & Sylvie & Vojta & Anna 33874
7.6.2010 8:43:12
Jo a ty potí testy Vojtovi dělali ve Zlíně na obou rukách, v Kroměříži 2x na jedné ruce. Samozřejmě pokud chcete mít opravdu klid, nechte si test udělat ještě jednou, ale já myslím, že pokud Vám to ve Zlíně (kde ty testy dělají relativně často) vyšlo negativně, mělo by to být OK...

Rosťa
7.6.2010 8:41:10
Romi, jak jsme hledali příčinu oněch vážných respiračních problémů, taky jsme se dostali i k MUDr. Dolečkové a našli Vojtovi alergii na prach a roztoče. Ale ten potní test nám vyšel pozitivní, což je asi zásadní rozdíl mezi námi a Vámi. Já myslím, že pokud to Vám vyšlo negativní, byl bych už klidný a neřešil to...

Rosťa
puppy2 108242
6.6.2010 23:31:32
Dobrý den Rosťo,

náhodně jsem zabloudila na tuto diskuzi
a čtu Váš příběh. Jste i ze stejného regionu.
Já mám 2 dcery a ta mladší (2 roky) byla od loňského listopadu nemocná, nejdříve záněty uší, pak bronchitidy. Pořád zahleněná.
Tak jsme po dohodě s naší dr. začaly docházet k MuDr. Dolečkové z KM a minulý týden absolvovaly potní test ve Zlíně. Výsledek vím zatím jen po telefonu, je negativní, hodnoty neznám. Tak jsem myslela, že je to vše, ale když čtu, kolikrát jste na potním testu s malým byli vy, tak nevím...
Jediné, co se zatím našlo, je alergie na bílkovinu kravského mlíka a vaječný bílek, což bývá často prý i falešně pozitivní, ale snažím se tyto potraviny vyloučit, i když u nás stačí jen omezovat. Tak uvidíme.
Chci se zeptat, jestli Vám dělali oba testy současně, na obou ručkách? Nebo v jakém časovém odstupu, ať se neleknu dalšího pozvání :o(
Každopádně Vám chci vyjádřit podporu, bojujte :o) ! Romana
6.6.2010 18:14:35
JJ, na poslech dobrý, prsty mívají "držitelé" CF většinou s tak jakoby paličkovými konci (vypouklými nehtíky), ale u malých dětí to ještě asi není tak patrné...
zrzulec 97896
6.6.2010 14:13:57
to ani nevim že to tak ma byt ty prsty to je co a že hrudniček je větši než pupek? a ješte jedna otazka aon my poslech čisty normalněže? to nejde skyšet že ma něco z plicema že? jen ma hodnehlenu ktere se mu dostavaj do plic že,
6.6.2010 13:49:34
Naprosto, úplně zdravé dítě. Nemá ani ty paličkové prsty, malý vzrůst nebo vypouklý hrudník (tedy zatím - kéž by to tak i zůstalo). Pouze ty respirační nemoci, když příjdou, mají mnohem horší průběh.

Rosťa
zrzulec 97896
6.6.2010 13:17:56
a jinak maly je v pohodě normalně běha a hraje si atd
6.6.2010 12:50:17
Ivi, my jsme si tímtéž prošli před pár týdny, potní test nám dělali celkem 8x (1x vyšel negativní, 2x vůbec a 5x pozitivní při dost rozdílných hodnotách).

Těžko takto soudit, jak jste na tom Vy, určitě je pro podobné příznaky více nemocí. Nejlépe to zjistí snad fakt až ten potní test. Jaké je žít s CF Ti taky nepovíme, protože jsme "v tom" teprve týden. Ale vpodstatě nemáme jinou možnost než to zvládnout ~;)

Člověk si musí říkat, že jedna je velká naděje v podobě nových výzkumů a pokrocích v medicíně - ty poslední roky zaznamenávají větší a větší úspěchy a pak taky musíš brát v potaz to, že je mnoho horších nemocí a postižení. Vlastně jsme na tom ještě docela dobře...

Rosťa
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 183  [Dalších 43 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.