Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Evka 73 | 11091 |
11.10.2012 13:21:49
Včera se mi vrátil syn ze školního 3 denního výletu s akutní uskřinutou kýlou. Je mu 12 let. Hned jsme jeli na jednu chirurgii, tam 2 hodiny v čekárně aby nám oznámili, že děti neberou a máme jet do nemocnice. Takže dalí 2 hodiny v čekárně nemocnice, pak další hodina čekání na příjem na lůžkové oddělení. Při příjmu jsem chápala, že se ptají na otázky těhotenství, porodu, velikosti miminka, ale odpovědi lékaře - "a vy jste s ním nikdy na kontrole břicha nebyla?" mě překvapili, protože jsem si myslela, že na takové kontroly posílá případně pediatr, nebo jiný lékař. Nikdy jsem si nevšimla, že by kýlu měl, ale pravda, nikdy jsem mu také pupík podrobně nekontrolovala ani já, ale ani pediatrička. Lékaře na chirurgii to zarazilo, když jsem řekla, že vážil při narození 4,810 kg, prý proč jsem si o kontrolu neřekla, když se narodil tak velký.
Dnes je syn na operaci, pokud prý bude vše v pořádku, tak zítra možná půjde domů. Chtěla bych se zeptat, jak je to s další rekonvalescencí po operaci? Do konce příštího týdne jsem ho omluvila ze školy, pak nevím, snad by do školy mohl s omezením tělocviku. Já se na to ptala dnes lékaře, ale řekl mi, že to záleží na synovi, jak se bude cítit. Obávám se, že pokud bych nechala rozhodnutí jen na něm, že by mohl také zůstat doma 2 měsíce bez učení . Jak dlouho je doporučené necvičit? Za 3 měsíce máme jet do ozdravovny, bude moct tou dobou už lyžovat? Nebo raději ještě ne? Děkuji za názory |
Annitta | 58510 |
28.8.2012 10:27:34
Byli jsme v Amedu taky a spokojenost. Byla to právě pupeční kýla. Vše bez komplikací, 6týdnů klidový režim. Stálo nás to 2800kč. je to necelý rok zpět...
|
Anča123 | 73304 |
27.8.2012 17:36:54
Ahoj, my si letos dali polooficiáolně jednodenní chirurgii v Motole-pupeční + tříselná kýla. Do MŠ pak dcera nechodila 14 dní. Proč máte vyřešit před nástupem do školy? Myslela jsem, že pupeční kýla se nechává, že může zarůst.
|
Pole levandulové | 23006 |
27.8.2012 13:20:44
Mam osobni zkusenosti s klinikou jednodenni chirurgie Amed na Budejovicke, koukni na jejich web. My meli jiny zakrok, ale co vim, tak kylu tam delaji taky.
|
Pavli+2 | 13639 |
27.8.2012 13:09:59
Dobrý den,
prosím o vaše zkušenosti, zda v Praze existuje a za jakých podmínek jednodenní chirurgie na pupeční kýlu. Dceři je 5 let má malou pupeční kýlu, dětská Dr, doporučuje vyřešit před nástupem do školy, což bude za rok. Mám ještě malého syna a nechtěla bych být dlouho v nemocnici. Ještě mě zajímá, jak dlouho po výkonu se nemá sportovat, popř. zda jsou nějaká další omezení. Předem všem děkuji za reakce. Pěkný den. PavlaL. |
tymothy |
• |
8.3.2012 18:12:23
jak je to u dospělých nevím, ale dcera ji měla jako miminko - cvičili jsme vojtovku a zabrala úplně skvěle po pár týdnech. radši bych se poradila s nějakým odborníkem, dokud ta kýla není moc výrazná.
|
zerat | 18305 |
8.3.2012 14:50:22
Moje obě dcery pupeční kýlu měly. Jedna maličkou a druhá měla úplně pupík ven. U mladší holky nás pořád tlačili na operaci a už má 4 roky a nikdo o ní nemluví a nikdo nepoznamenává, že by na operaci jít měla - jí samotné kýla nečiní žádné problémy.
Já mám pupeční kýlu taky - nejvíc výrazná byla ve 2. těhotenství, kdy jsem měla úplně ven vypoulený pupík- trošku mě strašili operací a jsem 4 roky po SC a žádné problémy s kýlou nemám - zatáhla se... Rady moc rozdávat nemůžu, protože v tomhle spoléhám na doktory. Mladší dcerku chci ukázat jednomu moc šikovnému chirurgovi v Třeboni a více méně uvidím dle jeho slov... ale fakt už má taky pupík zalezlý vevnitř, tak operace možná vůbec nebude potřeba |
kotyk | 55465 |
8.3.2012 13:15:57
Rozestouplé břišní svaly a kýla jsou dvě různé věci, takže cvičením jí neodstraníš. Navíc nevhodným pohybem můžeš dojít až k uskřípnutí. Neodstraníš jí ani pomocí pásu, ten jen zpomalý její zvětšování. Pokud nejsi malé miminko, není jiné řešení než operace.
Pupeční kýla u miminek obvykle zmizí sama do zhruba tří let věku (i bez mince, ta je dnes naopak považovaná za nežádoucí kvůli možným komplikacím se střevy). U dospěláků to tak už nefunguje. |
Černá kronika | 103775 |
8.3.2012 11:33:17
Medlino, syn měl jako mimino pupeční kýlu a doktor nám řekl, že to je jediná kýla, která se dá "spravit" bez operace. Jenže syn byl tehdy malinký miminko, nevím, jak je to u dospělýho člověka. Tehdy jsme synovi na pupík měli dávat obalenou minci a pevně ho kolem dokola přelepit takovou šetrnou náplastí, prostě kolem celýho pasu. Tou mincí byla kýla zamáčklá a nevyvalovala se při pláči apod. . Měnili jsme přelepení každý den u koupání a opravdu po 4. měsících nebylo po kýle ani stopy. Ale jak píšu, šlo o malý miminko...
|
Medlina (Matýsek, Hanulka) | 28819 |
8.3.2012 11:28:13
krásný den všem,
mám pupeční kýlu - ne velikou- a doslechla jsem se o možnosti nošení pásu a cvičení, keteré má pomáhat na diastázu (rozestup břišního svalstva). Může pomoci i mně nebo je operace nutná? Zkoušela jste to některá? http://www.emimino.cz/diskuse/diastaza-rozdeleni-brisnich-svalu-78826/strankovani/5/ Děkuji za vaše info a názory, M |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.