Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
rascal-ka | 15516 |
21.1.2016 16:57:47
Proč myslíš, že kolonka otec je prázdná?
Já rodila jako svobodná, dítě má moje příjmení a otce je v RL zapsán. |
Tizi | 106716 |
21.1.2016 16:15:51
Komplikace při rozchodu samozřejmě vůbec nemusejí být, pokud se dohodnete, ale bohužel často bývají, protože mnoho rozchodů je emočně podbarvených a účty se často vyřizují přes dítě. Pokud budete bydlet v Anglii, můžeš mít problém s dítětem odcestovat, pokud s tím manžel nebude souhlasit. Může to zdůvodňovat obavami z "unosu," z toho, že se s dítětem již nevrátíš. Na příjmení dítěte přitom nezáleží.
|
anexa | 804 |
21.1.2016 16:08:44
dítě už má RL? Rodila jsi v Čechách, tady se musí dojít na matriku před porodem a oba musí podepsat souhlas se jménem a příjmením. Jestli jste to neudělali, tak má dítě jméno jaké jsi vybrala a příjmení po tobě. Zároveň nemá nikoho zapsaného v kolonce otec. Je to tak? Tak teď se buď musíte dohodnout na příjmení a na tu matriku dojít, nebo to musíš dát na soud. Jinak za mě bych dítěti příjmení po otci nedávala, dokud jsi svobodná, je dle mého nesmysl dávat příjmení po otci. Chlapi to cítí většinou tak, že mají dítě, dítě má jeho příjmení a že matka vypadá jen jak cizí chůva, je jim jedno. A k tomu zbytku. Pokud nebude otec v RL, rozhoduješ jen ty, pokud bude v RL, když se rozejdete, může se stát, že když se nedomluvíte, před tím budete x let bydlet v jeho zemi a on to dá k soudu, soud ti může zakázat s dítětem vycestovat, protože pro dítě bude přednější blízkost otce, rodný jazyk bude jiný než tvůj....
|
Bedunka | 146909 |
21.1.2016 15:43:09
Tak pokud už jsi porodila, dítě zřejmě nějaké příjmení již má, takže se změnou teď už musíte souhlasit oba, jinak dítěti zůstane jméno jaké má.
|
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
21.1.2016 15:28:28
Pokud se neshodnete na jméně dítěte, tak bude rozhodovat opatrovnický soud.
Na jméně ale nezáleží - oba budete mít na dítě stejná rodičovská práva ( a povinnosti k němu samozřejmě). |
Žžena | 83005 |
21.1.2016 15:26:08
Trvat může... ale to je tak všechno.
|
Martina, 3 synové | 101865 |
21.1.2016 15:23:45
Na jméně - zde asi míněno příjmení - nesejde. Pokud bude uveden otec, může jistě o dítěti rozhodovat stejně jako matka.
Další závisí na vaší schopnosti se dohodnout. Může to být v pohodě nebo peklo. Jaké si to uděláte, takové to budete mít. |
ipkiss | 149594 |
21.1.2016 15:18:55
Mám dítě s angličanem, porodila jsem v česku, nejsme manželé a on trvá na tom, aby se syn jmenoval po něm. Máte někdo zkušenost co z toho vyplývá do budoucna? Budu moci létat do Česka se synem bez jeho svolení? Jaké bych mohla mít komplikace kdybychom se rozešli?
|
T |
• |
26.5.2015 10:36:24
V Americe je to jine - do armady jde hodne lidi, kteri po bojich rozhodne netouzi, ale je to pro ne cesta k lepsimu zivotu v budoucnosti - odslouzi si x let a maji narok na dozivotni rentu, zaplati jim studia na univerzite apod. Takze motivace pro vstup do armady muze byt ruzna a znam par lidi, pro ktere to proste byl zpusob, jak dosahnout na vzdelani...
|
Wobby | 144827 |
26.5.2015 2:48:55
Ja jsem si jednoho anglickeho vojenskeho dustojnika (ted uz teda namorniho, ale to je jedno) vzala a muzu te ujistit, ze je naprosto normalni. Mycku, pracku i vysavac ovlada s naprostym prehledem. Nejlip mu jde zehleni, coz ho pry naucili v armade. Ja vlastne ani nevim, jak nase zehlicka vypada.
Jinak byl na spouste misi pred tim, nez jsme se poznali (Irak, Afganistan, Balkan..) a zadne viditelne nasledky na nem nepozoruju. Pedanticke sklony nema a rokaz a povel doma nevyzaduje. Od toho jsem tu spis ja a on je chudak az moc hodny Vetsina jeho kamaradu se jevi take v poradku a rekla bych, ze do domacich praci se zapojuji vice nez muzi v Cechach. Samozrejme, ze jsou rozdily mezi dustojniky a radovymi vojaky a jiste jsou rodily mezi vojskem aglickym a americkym. Co se asi snazim rict je, ze se neda zobecnovat povaha jen podle povolani. V kazdem pripade doufam, ze sestra natrefila na vojaka ""hodneho"", ale to urcite brzy zjisti sama |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.