31.3.2025 11:07:01 Martina, 2 kluci
Re: Zkušenosti žlučníkářek
Potíže jsem měla od dětství, nedělní obědy z dietního králíka (na smetaně) zakončené povidlovou buchtu byly smrtící, všem bylo dobře, divili se, že zvracím. O křeči v břiše jsem nehovořila. Netušila jsem, že by mi ulevily kapky, prostě jsem dle okolí byla jen přecitlivělá.
Cca v 25 letech jsem už dokázala pobrat, že to bude žlučník, šla na vyšetření, kameny se zjevily. Tenkrát začaly laparoskopie, byla jsem první v našem maloměstě.
Od operace se žádný záchvat bolesti a křečí neobjevil. Pozor na jídlo si dávám pořád, ale pokud hřeším, je mi maximálně hodně těžko. Velkou úlevu poskytujou kapky ostropestřece, na ty nedám dopustit. Nejvíc mi vadí tuk v kombinaci s cukrem, takže sladké máslové dezerty (ale ty jsem nějak intuitivně nejedla nikdy), potom tučné, horké a grilované zároveň (špekáčky), blbý je taky alkohol s čokoládou.
Odpovědět