Re: Vaříte jidla podle sezóny nebo svátků?
Vařim hodně podle sezóny. Tento týden jsme rozjeli už podzimní meníčka
krom klasických vývarů jsme měli dýňovou polívku z máslové dýně, dneska třeba naloženou vepřovou panenku v bylinkovém oleji a salát z červeného zelí, řapíkatého celeru, mrkve a jablka a vařenou kukuřici. Na zítra dělá manžel slovenskou kapustnicu. Plánujeme ráno velkou snídani, po 3 měsících budeme zítra všichni doma. My s dcerkou si po čase posnídàme vločkovou kaši se sušeným ovocem a ořechama, kluci zpravidla jestě zají kaši bavorskou klobáskou, volským okem a fazolkama v rajčatech. Na víkend upeču co mi nabídne řezník a vyzkoušíme cibulovou marmeládu a home made chutney a rajčatovou marmeládu a chleba. Na plotně bude asi klokotat nějaká hrstková polívka.
Já musím v pátek do práce a děti se doma budou o víkendu tak nějak prostřídávat mezi sportovními klání.
Odpovědět