| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

4.8.2016 15:52:33 Gabulina,Eliska a Alenka

Re: Zavařování borůvek

Sterilované borůvky

Na nálev:
1 l vody
0,6 kg cukru

1. Nejprve borůvky důkladně zbavíme nečistot, vyplavíme je (ponoříme do studené vody, aby nám všechny nečistoty vyplavaly, ty sesbíráme), otrháme zbylé stonky a nakonec je pomocí sítka omyjeme
2. Okapané borůvky vkládáme do jednotlivých zavařovacích sklenic, a setřeseme je
3. Nakonec je zalijeme nálevem
4. Dobře uzavřené sklenice sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Příprava cukrového nálevu:
1 l vody svaříme s 0,6 kg cukru, získáme tak cca 1,35 l nálevu.

----------------------------------------------------------------------------------

Roky zavaruju podle tohoto receptu a nikdy se nic nezkazilo :-) Letos uz mam hotovo ~z~
Odpovědět
Průběh diskuze (4 názorů)
Téma: Zavařování borůvek Ivča 4.8.2016 12:44
*Re: Zavařování borůvek Gabulina,Eliska a Alenka 4.8.2016 15:52
**Re: Zavařování borůvek Ivča 4.8.2016 19:22
***Re: Zavařování borůvek Simča, dcery *1988 a 1997 6.8.2016 20:2

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.