17.1.2013 21:38:07 Lei
Zákulisí pizzerie
Hezký večer,
dnes jsme u večeře (špaget) uvažovali, jak to vypadá v zákulisí pizzerie - konkrétně to, jak se vaří těstoviny v závislosti na objednávkách hostů. V nabídce je hodně druhů a vycházím z toho, že jsou připravovány čerstvé. Jak to probíhá? Když si dva od stolu objednají řekněme špagety, třetí tagliatelle, čtvrtý penne, pátý třeba lasagne...mají spešl nádobí, které umožňuje vložit třeba nějaké kovové sítko s jednou porcí těstovin, takže by tam mohl stát velký kotel vroucí vody, ve kterém by se vařily naráz různé druhy? V restauraci je pochopitelně víc lidí najednou, takže těch špaget se třeba vaří najednou víc, ale třeba taky ne. Nejde mi o polední menu někde v restauraci s jídelním lístkem a la bible, kde mají také těstoviny s něčím, ale vyloženě o pizzerii, kde fakt přistává na stole velmi brzy po objednávce talíř s prokazatelně čerstvě uvařenou pastou. Kdo ví, jak to chodí?
Odpovědět