Re: Celá parmská šunka
Nejlepší je samozřejmě syrová, čerstvě krájená.
Dobře si rozumí s ovocem. Klasika je s melounem, ale to je te´d v zimě nesmysl, ale zkus takto např. s filátky z pomeranče, s čerstvým ananansem nebo s kaki.
Prostá, leč výborná je s medem.
Výborná je v kombinaci se sušenými rajčaty, rukolou a pokapaná ol.olejem
nebo třeba v klasickém předkrmu rosa emiliana s parmazánem, rukolou a balsamikovým octem.
nebo namotaná na grisini k apetritivu.
Ale dá se použít i v teplé kuchyni - třeba grilované sušené švestky v parmské šunce, grilovaný kozí sýr v parmské šunce, na pizzu..., do parmské šunky se balí svíčková (ev.panenka) Wllington, lze ji použít do drůbežích rolád...
je výborná do omáček na těstoviny či nočky... jeje, ta se dá využít lecjak.
Odpovědět