28.9.2012 9:39:21 Modřinka
Re: Alergie na mléčnou bílkovinu - co s tím dál?
Můj syn to měl mezi třetím a čtvrtým rokem a teď v šesti se mu to vrátilo. Nám Dr. doporučila zcela vysadit vše, co obsahuje mléčnou bílkovinu (tj. i syrovátku např.) a po cca půl roce zkusit opatrně lžičku jogurtu a pokud snese, tak velmi pozvolna přidávat zakysané ml. výrobky a jejich množství, až jsme se po dalším půl roce dostali do normálu i na mléko. Bohužel teď se mu to vrátilo, tak opět držíme dietu. Důsledně kontroluji složení výrobků i např. šunky, párků, atd. V kynutém těstu nahrazuji mléko vodou, jinak používám sójová, ovesná a rýžová mléka, místo másla olej nebo rostlinná másla která nemají ml. bílkovinu např. Flora, Vive Bio. Místo jogurtů a spol. kupuji sojové dezerty. V čajovně čokoládu s rýžoým mlékem. Hodně peču z mandlí, oříšků, sypu do všeho semínka, kupuji mu ořechové tyčky, často dělám zeleninová pyré.
Odpovědět