| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

12.6.2011 9:23:13 angrešt

Re: Marmelada

Zcela bez cukru jsou povidla - tedy ovoce odpařené, které se "osladí samo" tím, že se zkoncentruje jeho přirozený cukr.
Jde to bez problémů ze švestek, meruněk, jablek, hrušek: http://www.cuketka.cz/?p=2630

U marmelád je nutné si uvědomit, že ten cukr se tam nedává kvůli chuti, ale kvůli konzervaci. Takže když uděláš marmeládu zcela bez cukru - vlastně ovocný rozvar - tak ho musíš ještě přesterilizovat jako kompot, aby byl bezpečný. Udělat to samozřejmě klidně jde, uvaříš ovocný rozvar, do kterého přidáš trochu soli (ta pomůže uvolnění pektinu a ztuhnutí).
Odpovědět
Průběh diskuze (5 názorů)
Téma: Marmeláda jak 12.6.2011 7:52
*Re: Marmelada angrešt 12.6.2011 9:23
**Re: Marmelada jak 12.6.2011 9:34
***Re: Marmelada Zuzaniela 12.6.2011 14:55
****Re: Marmelada La Pepa 12.6.2011 16:40

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.