Řeším stejný problém,ale máme jen pár keříků. Dnes jsem dělala ála brusinky a jsem spokojená,uvidíme jak to bude chutnat časem a jak dlouho to vydrží.
Jinak jsem našla toto:
Likér z černého rybízu
Ingredience:
černý rybíz 1/4 l,
cukr krupice (krystal) 1/4 l,
lihovina (vodka) 40 % - dolít do 1 litru
Příprava:
Do lahve nasypeme obrané bobulky černého rybízu, zasypeme cukrem, dolijeme do 1 litru lihovinou a necháme vylouhovat. Předpokládám, že stačí asi měsíc až 6 týdnů, já to obykle nechám až do vánoc, protože na to zapomenu. Pak scedit.
Rybíz jako brusinky
Ingredience:
2 kg otrhaného a omytého rybízu,
skořice,
citronová kůra,
hřebíček (koření) cca 3ks,
20 dkg krystalového cukru,
1/4 l rumu ( v současnosti tuzemáku)
Příprava:
Omytý rybíz dáme do pekáčku, posypeme skořicí( množství dle chuti jak má kdo rád), citronovou kůrou, tlučeným hřebíčkem, posypeme cukrem a necháme péct v troubě 45 minut při 120 stupních (elektrická).
Pak vyjmeme, přidáme rum, opatrně promícháme, aby kuličky zůstaly celé a ještě horké plníme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme a necháme vychladnout.
Pokud mi nezbyde nic jiného ,asi se uchýlím ke klasickému džemu - pokud ovšem seženu mlýnek na ovoce
Chtěla bych moc šťávu,ale nemám chuť se s tím patlat - tímto se klaním své babičce,která šťávu vždy dělala báječnou a v nekonečném množství.