(23.9.2024 16:22:34) Často a rádi, velké oslavy děláme několikrát do roka, ale i menší rodinné grilování nebo jen rychlovku v zimě na terase v el. grilu.
(23.9.2024 16:29:15) No, nepotrpěli jsme si (jen když nás někdo pozval), ale v souvislosti s panikou po vypuknutí války na Ukrajině a energetickou krizí manžel koupil mimo jiné malý laciný gril z Lidlu (jakože pro případ výpadků elektřiny), který bylo třeba vyzkoušet a manžel od té doby nechápe, jak mohl až dosud bez grilování žít Grilovat můžeme zejména na společné zahradě ve vnitrobloku, ale tam s tím přeci jenom nechceme otravovat často, přes letošní léto na to došlo třeba 5-6x?
(23.9.2024 16:49:16) My ano. Pro partu, nebo rodinu grilujeme cca jednou až dvakrát do měsíce a pro nás cca 2 -3x týdně. Nyní se to nějak sešlo a grilovali jsme u nás v pátek, u přátel v sobotu a dnes jsme si uprostřed pracovního dne hodili na gril pstruhy.
(23.9.2024 16:54:10) Jsem minimálně nemocná. Měla jsem v roce 2017 na podzim po hodne dlouhé době zánět průdušek a pak 2021 covid. Od te doby ani rýmu.
Když se stane, ze se cítím divně, a mám pocit, ze na mě něco leze, zpomalim, klidně se den válím a v 99% jsem druhy den ok. Nevyplatilo se mi jet přes závit a nedělám to.
(23.9.2024 16:50:39) Bydlím v paneláku, takže grilovačky nepořádám, není kde. Sama jsem byla účastna tak tří, čtyř a nijak zvlášť mě to neuchvátilo. Raději mám opékání buřtů na ohni, to mi přijde romantické a buřty mi víc chutnají než grilované maso nebo zelenina.
(23.9.2024 17:03:36) Mě právě vůbec neláká oheň, nevidím v něm romantiku, vše od něho načichne, včetně vlasů a celkově ho nemám ráda a ani ty buřty nemusím, dám si jednou za rok na Čarodějnice a kolikrát ani to ne a nechybí mi. Kvuli fascinaci z ohně téměř nejezdím k jedné švagrové, tam nevynechají jedinou příležitost udělat si ohýnek a posedět při něm, to si odpustím. Grilujeme často, oheň děláme jen z donucení a většinou, pouze když potřeba něco spálit.
(23.9.2024 17:16:00) Neznámá, čistý oheň mám ráda, venku i v kamnech. Ale kouř a odér z jídla připravovaného na otevřeném ohni mě nepřitahuje ani v nejmenším, podobně jak píšeš, nerada to čichám a nerada tím načichnu.
(23.9.2024 20:20:37) "Mě právě vůbec neláká oheň, nevidím v něm romantiku"
fakt ne? já teda mám fakt atavistické sklony - posezení u ohně je super, roztápím ohniště dopředu, abych si udělala uhlíky z vlastního dřevo, tak dám grilovací rošt, mám ráda, že je to večeře bez nádobí, tácky se potom spálí - grilujeme i rybí filety, sýr...
(23.9.2024 20:27:33) Romantika je pro mě oheň za sklem, do krbovek vydržím koukat dlouho. Nebo plynové venkovní ohřívače jsou také fajn. Volný oheň moc smrdí. To už se radši zabalím do deky a popíjím svařák bez ohně.
Jedna moje švagrová je opak, rozdělá ohýnek při každé příležitosti i ten svařák by dělala na ohni, vždy od ní přijedeme vyuzený. Tuhle mánii nechápu.
šmarjá, vždyť jsme vesnické holky ale faktem je, že máme vlastní dřevo, tvrdé, dobře vyschlé, tak nemá co kouřit a sejdeme se u ohně až když jsou první rudé uhlíky z polen, přikládáme po polínku, nemá co čudit...
(23.9.2024 20:41:40) Oheň mám taky spojený s vytápěním, tj s kamny doma. S letním jídlem a posezením vůbec, ale v zimě sedím u domácího ohně denně. Dělá to ten zimní půlrok hned snesitelnější.
(23.9.2024 20:48:33) Půlko, já doma v zimě téměř denně zapaluju vonnou svíčku, ale oheň, ten mám spojený s venkovní terasou, kde je přenosné ohniště - případně ho přesouváme různě po zahradě tak, abychom ne/byli na sluníčku
(23.9.2024 20:38:10) Neznámá,tak to já právě mám oheň moc ráda, klidně i bez pečení jídla,ale jídlo je bonus.Staci špekáček nebo na klacek napíchnutý sýr v alobalu ...Miluju,když je potřeba něco pálit (pokud to není něco mokrého,co cudi)
A k ohni vždycky přinesu kytaru, i když se nakonec třeba vůbec nehraje .
Na ohni děláme (kromě špekáčků) nejčastěji různé kotlíkové věci, guláše, ragú...grilování jsem nepropadla. Jednak nejíme konvenční vepřové (špekáček teda v létě jo) a kuřecí, takové ty krkovice v oleji a bylinkách, jsem vůči tomu zcela imunní, hovězí máme raději vařené, dušené, pečené...na litinovém otočném tálu nad ohněm jsme ale dělali všelicos, langoše, bramboráky (to byl opruz, pro 15 lidí), asii, k snídani hemenex...ale to je ten oheň prostě, plynový gril mě naplňuje nulovým vzrušením.
(24.9.2024 9:39:37) My si teda na ohni zkoušíme různá masa - vepřovou krkovičku, hovězí steak, kuřecí stehýnka s křupavou kůžičkou, krůtí, jehněčí, kozí, mleté... Maso a oheň jde prostě dohromady, při opékání masa si připadám jako neandrtálec nebo Indián. To mě prostě ba.
Ale neba mě opékat celé zvíře - trvá to moc dlouho, je to různě propečené a tak. Na oheň jen plátky, je to voňavé a šťavnaté, raz dva, oheň vyhoří za čtvrt hodinky, maso je za pět minut, mezitím sedím v lůně, koukám čichám, poslouchám a popíjím sklenku vína nebo piva. A pak si dám do nosu
(24.9.2024 9:51:07) celé zvíře - párkrát jsem se účastnila grilování selete a to je super pro velkou akci, kde není nutné, aby jedli všichni naráz... naopak třeba na firemní akci je pak super, že je průběžně celý večer čerstvě grilované maso, jen to holt vyžaduje grilmistra, co u toho tráví čas a jednou jsem byla na grilování berana a to bylo skvělý, ale taky holt grilmistr griloval celý den a půl noci k tomu (ale byl to voják, záklaďák a myslím, že mnohem raději si ošéfoval berana, než by makal na cvičáku, zvlášť když věděl, že se tím pádem účastní celé akce pro rodiny důstojníků )
(24.9.2024 10:04:11) Celé zvíře opékáme jednou někdy dvakrát do roka. Prase nebo ovci. Důležité je dobré naložené, o to se postará řezník. Točí motorek a u bedny se s chutí vystřídají chlapi, ty to vysloveně baví. Hotové je najednou, s tím nemáme problém. Ovce je drobek, ta je hotová celkem rychle, prase se peče od rána a kolikrát není propečené ani večer, proto poslední dobou točíme v bedně spíš kusy masa v alobalu, je to rychlejší. Ale zas to otáčející se celé zvíře má také kouzlo, teda asi poněkud zvrhlé kouzlo. Na opékanou krávu nás každoročně zve jeden obchodní partner, dělá akci v rámci městských slavností, párkrát jsem byli a to už musí být mazec ji správně naložit a následně upéct, ale má u toho partu řezníků.
(24.9.2024 13:35:10) Ropucho, fér by to bylo tak, jak říkala Květa Fialová: že chce umřít někde na skále, potom ji roztrhají supi a sežerou, takhle je to fér (a bez emisí dodávám já)
(24.9.2024 13:46:45) Čumčo, supi jsou fér Všechna zvířata jsou fér, i ty šelmy, které si kořist poctivě uloví. Co dělá člověk, to už je moc, v tom nejedu
(24.9.2024 13:55:19) já vím, Ropucho, ale to taky pomine...pomalililinku se to lepší, s rostlinnou i živočišnou
je dobře, že někdo vytrvale dělá odboj, já která doslova miluju Zorbu na gril (sýr), Oštiepok a k tomu nějakou malou klobásku, jsem holt alibista, zdaleka nejmenší masožrout v rodině, ale holt to tak je
(24.9.2024 14:08:42) Čumčo, jestli půjde "do kopru" euroamerická civilizace, půjde s ní i civilizovaný soucit Ale kdyby to dopadlo dobře a otrokářství bylo jednou stejně fuj, ať se jedná o lidi nebo jiné savce, byla by to krásná budoucnost A jak ses tu právě dočetla, grilovat se dá i tofu, zelenina, houby... Nikdy není pozdě začít (Mimochodem, třeba tempeh dokáže chutnat tak dokonale jako uzenina, až mi to vadí )
(24.9.2024 14:14:42) Ropucho, začínám sóju podezírat, že mi nedělá dobře, čas času si dělám sójové nudličky, mám to opravdu ráda, ale asi je něco blbě. Tempeh je ale z fermentovaných bobů, tam může stravitelnost být lepší, možná vyzkouším...
(24.9.2024 14:19:17) "Ale kdyby to dopadlo dobře a otrokářství bylo jednou stejně fuj, ať se jedná o lidi nebo jiné savce, byla by to krásná budoucnost "
To nastane, věřím v to. Ale zase budou jiné nešvary, na které nám teď ani nestačí fantazie.
Posledně tu psala sally o nějaké americké studii, která se v podstatě vysmála americkému zemědělství v prériích, jednoznačně doporučovala obnovit bizóní stáda a nechat je volně žít a kontrolovat stádo řízeným odstřelem (spíš než těžkou mechanizací, při neskutečné erozi půdy a se spoustou různé chemiea dalších opatření stále trvat na rostlinné výrobě). Ohromně mě to zaujalo, připomínala jsem ti to, ale nepamatovala ses...
(24.9.2024 14:28:32) Čumčo, stáda bizonů v prériích by mě nepohoršovala, ani s řízeným odstřelem. To je ještě chod přírody, který chtíc nechtíc beru. Sice mi princip predace u vyšších živočichů celkově přijde divný, ale to si člověk nevymyslel. Ten vymyslel až ty kruté zlepšováky.
(24.9.2024 14:20:12) no ač my jsme teda rodina masožroutů, musím říct, že než maso, mají vždycky větší úspěch brambory z grilu, bagetky nebo placky s bylinkovým máslem, plněné žampiony, grilované papriky, jarní cibulky, rajčátka, lilek, a stejně tak různé sýry... sestra dělává takové skoro fondue, kdy v misce nechá roztavit různé druhy sýrů s trochou alkoholu a to je fakt výborné s rozpečenou bagetkou a největší bomba bylo grilované ovoce (ananas, broskev, banán) s vanilkovou zmrzlinou... takže grilování fakt není jen o mase
(24.9.2024 15:07:03) opravdu to zní dobře, a na situaci, kdy je v lednici xy různých zbytků zeleniny, sýrů, slaniny, je to zcela ideální... Jakou misku používá sestra? Já se právě chystám vyhodit smaltový nižší pekáček s voštinovým dnem - na tohle by byl zrovna ideální
(24.9.2024 10:31:31) Přidávám se k těm, co mají rádi oheň. Z dobrého ohně moc smradu není, pokud člověk neleze do kouře, a není to nic, co by nevyřešilo čisté oblečení.
(24.9.2024 12:34:01) A jak jsem si precetla, vune ohne je skutecne zakodovana v nasi DNA z davnych dlouhych let vysedavani nasich predku u ohnu, proto mame radi uzeny. Detaily si nepamatuju, ale je to seriozni vedecky poznatek.
(24.9.2024 12:50:23) Naopak, neznámá, budeš vyšší vývojové stádium:). Já jsem zaostalá a fascinovaně čumím do ohně.
Jo a doteď mě mrzí, že jsem nevyzkoušela, co jsem někde četla. Prý má lidstvo geneticky zakódovanou hrůzu z vlků a když se miminu pustí vlčí vytí, tak se rozbrečí. Tak tento pokus nechávám teda až na vnoučata:).
neznámá, tvoje tlupa je zřejmě tato, z francouzského filmu, kde oheň ke konci snímku teprve získají - a jeden z tlupy ho zároveň hned omylem (a radostí) utopí ve vodě, tak tam všichni vzdychají
my jsme z vedlejší tlupy, ta už s uhlíky běžně cestovala krajinou, prostě pokrokoví, no
(24.9.2024 13:24:27) Asi jsem také buď vyšší vývojové stádium, nebo civilizací zdegenerovaný jedinec. Mám ty atavismy posunuté - oheň ano, kouř ne, uzená chuť ano, zvíře k jídlu ne.
(23.9.2024 17:09:41) Popravdě čím dál tím méně. Máme gril na uhlí,plynový gril i elektrický + ohniště. Nejčastěji to využívají naše děti. My s manželem už minimálně. Tím,jak je to dostupné kdykoliv,tak to hodně ztratilo na atraktivitě a taky s manželem už jíme trochu lehčí jídla,než je to grilované maso.
(23.9.2024 17:11:47) Driv celkem jo. Jenze jak starneme, ubyva prilezitosti, protoze deti odrustaji, porad ma nekdo nekde nejaky program, je tezke se domluvit na terminu. Navic posledni rok porad neco zarizujeme, uz jsem ze vseho unavena a po pravde receno se mi moc nechce najednou zacit uklizet stodolu (moc hezky se tam pari). Ty velke zahradni party uz skoro nedelame, maximalne 1-2x rocne, spis jen nejake drobne domaci akce se sklenickou na terase. Pritom mame konecne skvely gril, ale vlastne na nem grilujeme urodu a jen tak pro nas.
(23.9.2024 17:12:23) Ano, grilujeme na chatě pokaždý, když tam jsme. Někdy i v zimě . Na grilu na dřevěné uhlí, někdy uděláme ohýnek a opékáme buřty. Žádný velký akce, většinou jen pro nás 2. Návštěvy párkrát za rok. Když je fakt zima, pečeme něco v troubě na uhlí a dřevo. Vlastně tam nikdy normálně nevařím, leda snídani na bombě.
(23.9.2024 17:17:17) Nemáme gril. Měli jsme, ale nevyuzili jsme ho. Rada vařím a pecu, ale gril se u nás nezabydlel. Když byly děti malé, hodně často jsme dělali ohne, jen tak, bez opekani.. oheň mám moc rada. Teď už jen na chalupě pro atmosféru a doma v kamnech. To mohu porad.
(23.9.2024 17:40:03) Nepotrpíme...když jsme se přestěhovali do domku, tak jsme si v počáteční euforii pořídili gril a několikrát jsme grilovali. Ale časem nás to omrzelo, zjistili jsme, že se bez toho dost dobře obejdeme a vůbec nám to nechybí. Syn to taky nejí, takže nějak přestal být důvod. Občas si na přenosném ohništi opečeme buřtíky, třeba na podzim, ale to je tak jednou dvakrát za rok.
(23.9.2024 17:50:49) My k tý možnosti grilovat přišli až po padesátce, takže nás to ještě neomrzelo. Řekla bych, že jsme to konečně dotáhli k dokonalosti.
(23.9.2024 18:24:00) Ne, nemám ráda grilování. Hlavně, když jsem na něj zvaná, to je ještě horší. Když vidím, jak řada lidí běžně používá stejné náčiní na syrové maso i na sundavání hotového z grilu... je mi z toho nanic a prakticky to nejím, o kampylobaktera nestojím.
Doma tohle sice odpadá, s manželem grilovací hygienu dodržujem, ale i tak je to plno čunění v prostorech terasy, kde to vadí víc než ve snadno ukliditelné kuchyni, mastné fleky se z dlažby nedostanou. Je z toho smrad, je z toho dlouhé čekání, než se to propeče, kdy se všichni zatím nacpou přílohami a pak věci připravené na grilování zbývají a musím vymýšlet, co s tím....
A taky je z toho obvykle spousta mastného papírového odpadu, protože ven nerada dávám porcelánové nádobí, tolik ho ani nemám, jak si vždycky někdo něco dá, pak za čtvrthodinu něco jiného, na co si vezme pochopitelně nový talíř, za chvilku neví, který byl jeho, tak si vezme ještě další... musela bych to odmývat a to mě ani nehne. Doma servíruju jídlo tak, aby měl každý odpovídající čisté nádobí.
(23.9.2024 20:11:48) Potrpite nevim, ale mame zahradni domek a v nem krb s rostem. Je fajn tam posedet, popit a pokecat i kdyz je chladno, zatopit a na rost neco frknout. Delame ve dvou, s rodinou a kamaradama, ale max tu bylo nejakych 14 lidi, normalne tak 6-8. Prace to je
(23.9.2024 20:14:56) Antheo, nechceš vždycky každé téma hodit do jiné tématické skupiny? Jen kvůli přehlednosti, víš...
Ale super téma. Já grilovací jsem, ale potřebuju oheň, ne žádné plynové/elektrické mašiny a vehikly Posezení u ohně je super, když je po ruce vlastní dobré dřevo, k teplu se stahují všechny kočičky a příjemně se sedí, mám venku přehrávač, tak si pouštíme různé staré songy...
(23.9.2024 20:16:48) Ne. Mam nejradsi burt nad ohynkem opeceny, zadne jine masne vyrobky grilovat nechci. Doma teda delaji moc dobrou papriku plnenou nivou, tu mam rada a pak taky hermelin. Pece se na lavovem kameni. Ale tak dvakrat za leto mi to uplne staci.
(23.9.2024 20:22:44) Čumco, to už jsem Antee navrhovala několikrát já, i jiní, ale asi to takhle ma rada. Mě osobně to taky mate a od diskuzi odrazuje, ale někdo to zas ma rad.
(23.9.2024 20:24:44) Grilování mám moc ráda, ale už si ho skoro vůbec neužijeme... dřív jsme hodně grilovali u tchýně, ale teď už ji to moc rozrušuje, taky se bojím, aby jí nebylo po grilovaném jídle těžko... Teď už jen u sestry, tam se pak vyřádíme - maso, sýry, zelenina, brambory, žampiony... mám ráda tu vůni kouřového jídla
(23.9.2024 20:39:58) Grilujeme rádi, asi taky proto, že máme výborné zázemí. Velkou pergolu s venkovní kuchyní, kde je dostatek nádobí, servírovacího nádobí (na papírovém to nevyzní), lednice, krb s lávovým kamenem,... Kámen je připraven na grilování cca hodinu po zapálení dřeva, takže víme, kdy zatopit, aby případní hosté nečekali. Kámen je velký, vejde se tam toho hodně a grilujeme kde co. Mým majstrštykem je krkovice, manžel umí perfektní hovězí steaky. Kuřecí skoro neděláme, pouze na výslovné přání.
(23.9.2024 21:11:53) Na zahradu jsme si koupili velký plynový gril a využíváme ho často. Je to rychlé, v létě na něm klidně grilujeme i snídaně, na tál vajíčko, zeleninu, šunku, sýr...Na chalupě máme ohniště, tam opékáme buřty, ale je to pracnější, ten plyn mi přijde rychlejší a čistší.
(23.9.2024 21:47:14) Ne, vůbec. Pořád ještě ani nemám větší venkovní gril. Mám pěkné ohniště, ale ani ten táborák jsme letos zatím nezapálili ani jednou.
Gril mám samozřejmě vnitřní, v kuchyni, takže grilované věci si děláme doma a ven si to jen odneseme (v létě) sníst.
(24.9.2024 7:49:07) NO jasan. Bydlím v domku s krásnou přírodní zahradou, s krásným přírodním okolím a neumím si představit neuvařit si venku na ohni. Sedět venku pod pergolou, poslouchat hmyz a ptáky, sklenku vína... Máme jen ohniště, zajdem do lesa na suchý větve, uděláme ohýnek a na uhlících grilujeme. Zrovna o víkendu k obědu jsme si ugrilovali mleté, k tomu bulgur se zeleninou ze zahrádky (pórek, cuketa, papriky, rajčata). Jo a vlastně ještě v pátek večer kuřecí stehna (bez kosti) s opečenou křupavou kůžičkou. Jídlo z přírodního ohýnku má nezaměnitelnou chuť, voní kouřem. Osobně teda moc nechápu různé grily - elektrické, plynové, smradlavé dřevěné uhlí... Přírodní ohýnek je něco úplně jiného. No a buřty si samozřejmě taky opékáme. Jen máme problém, protože v jednom řeznictví vyrábějí úplně boží špekáčky a jiné nám už nechutnají. Tak musíme kupovat tam. Velké grilovačky nepořádáme, jen jednou do roka pozveme užší rodinu, jinak si grilujeme sami a žádný smrad a bordel z toho teda nemáme. Grilované věci dáme na grilovací držák, který položíme na grilovací rošt a ten držák pak normálně umejeme. Dobře se s ním manipuluje. A kočka si ho ráda po grilování olizuje. Nechtěla bych mít jako Angrešt pořád strach z nějakých bakterií a plísní. Z grilování, z cukroví... To musí být otrava.
(24.9.2024 8:52:11) Máme gril na terase u domu a grilujeme od brzkého jara až do zimy. Ale takové ty klasické grilovačky s partou lidí, to ne. Nezvu si domů návštěvy (blízkou rodinu ano).
(24.9.2024 12:56:01) Koníku, že jo? Opečený křupaný špičky, to podepisuju, ale teda zuhelnatělý buřt, to ne - děda mě vždycky učil, jak buřtík vypéct, aby byl křupavý, ale černý nesmí být nikdy....
(24.9.2024 9:42:44) k opečeným buřtům mám nejednotný vztah - někdy si ho dám s chutí, ale často se mu spíš vyhnu... asi pozůstatky z dětství, kdy jsme chodili s našima opékat a já si ho vždycky spálila a pak se po něm pozvracela a pak jsem je nechtěla jíst, ale naši na tom trvali, že aspoň kousek sním a to jsem ho teda vyklopila pak spolehlivě - vůbec nechápu, proč mě do toho tlačili pak jsem přišla na to, že opékat se dá i chléb, rohlík nebo jablko a dlouhá léta jsem si místo buřtů opékala jablka nebo pečivo a úplně nejraději jsem pak měla, když byla opékačka s pionýrským oddílem a opékali jsme hady z těsta, to bylo absolutně nejlepší a to bych si s chutí dala i dneska vždycky jsem pak cíleně hledala prut z lísky, protože to byl had nejchutnější
(24.9.2024 11:23:57) grilování vlastně nesnáším máme sice dům se zahradou a gril vlastníme a párkrát jsem se hecla grilování udělat...jenže nejlepší maso se dle mě musí předem naložit, pak zelenina, sýry, pečivo atd. a než to člověk všechno připraví je to hafo práce. Pak ještě připravit gril a samotné grilování - mám tu smůlu, že můj muž není z těch co si nechá vše připravit a pak to teda upeče, on ani nepeče. Případný benefit v podobě tácků, které pak spálíme (i když vše ostatní krom masa je stejně v nádobí) je 3x přehlušen smradlavým prádlem a vlasy, protože naše holky se vždy v uhlíkách hrabaly, napalovaly si klacíky atd. a pak byl boj, aby si myly vlasy než půjdou do peřin atd. Takže hafo práce, smradu ... pozvání na grilovačku neodmítám, grilované jídlo mi chutná, ale sama se holt do toho nepouštím. Buřty ráda, ale vystačím si jednou do roka na čarodějnice případně jiné akci, doma ze stejných důvodů oheň nezapaluju i když čumět do ohně mě moc baví. Letos v létě na kempování proběhly i ty buřty i to čumění do ohně a čím míň to mám, tím víc jsem si to užila.
(24.9.2024 12:46:49) To chápu, že tě nebaví. Manžel nejen griluje, ale i se stará o gril a myje nádobí. Nemáme tam ani myčku, ani teplou vodu a ta studená teče jenom venku a na záchodě, takže mytí víc nádobí je akce. Manžel z plastu ani papíru jíst nechce, tak myje.
(24.9.2024 12:52:48) My jsem uplně děsný, nemáme teda klasický gril, nemáme rádi dřevěný uhlí, je z jídla cítit, máme kámen. Kámen nahřejeme, špachtlí stáhneme a necháme "vypálit", to je fofr a větší čistotu neřešíme. Angrešt by u nás nejedla. A na terase máme obyč. kontaktní el. gril s teflonem, ten stačí je otřít papírovou utěrkou. Právě kvuli čištění nechceme žádný velký záklopný gril.
(24.9.2024 13:02:05) My máme klasický gril na dřevěný uhlí a pak jeden podomácku vyrobený, tam rozděláváme ten oheň na buřty. Nikdy negrilujeme kuřecí, to se trochu bojím. Pro návštěvy dělame hambáče, to už jsme doladili k dokonalosti. Pro sebe všechno možný.
(24.9.2024 13:25:36) Tak to jsme na to nějak podobně. Můj drahý se taky žádných příprav nezúčastňuje, ani negriluje, a navíc to mám okořeněné tím, že pokud chci něco nanosit z kuchyně do pergoly, musím projít kuchyní, obývákem, chodbou, schody, další dvě chodbičky, garáž a kus zahrady.
(24.9.2024 13:32:48) muž taky negriluje, nenakládá ani jinak nepřipravuje, ale zase ochotně nosí, podává, nádobí umyje a gril taky vyčistí... což mi maximálně vyhovuje jo a taky chválí jídlo a mne za to, jak jsem ho skvěle připravila - to se taky počítá
(24.9.2024 13:38:56) U nás maso kupuju a nakládám já, muž zajde do lesa pro dřevo, rozdělá oheň a opéká, a já sedím, koukám a piju víno.
Jo a vlastně - na co si teda potrpím u domácí grilovačky je klid a pohoda. Nesnáším grilování v cuku letu. Grilovačku si chci užít, je pro mě synonymem hezkého počasí a takové grilovací nirvány. Však tento pojem původně označuje vyhasnutí ohně.
Vytí mě nerozbrečuje, naopak mám nutkavou touhu odpovědět.
(24.9.2024 13:45:36) Tohle bylo u našich doma, když jsme chtěli jíst na dvoře. Všechno natahat o patro níž a pak muset znovu vyběhnout schody kvůli zapomenutému otvíráku, nebo tak něco. Rychle jsme to zrušili.
A mě ani nebaví ty věci tahat přes balkonové dveře na terasu u kuchyně v paneláku. Možná je to lepší někde, kde je přímo natrvalo zřízený grilovací koutek i s nádobím a dřezem.
(24.9.2024 13:52:55) Susu, myslím, že na tohle je ideální venkovní kuchyně, pokud není přístup z vnitřní kuchyně rovnou k venkovnímu sezení. My máme venkovní sezení v zahradě u městského bytu, znamená to překonávat několik pater po schodišti, to je max. na malé občerstvení, na velké jídlo vůbec. Párkrát jsme tam něco uspořádali, ale je to nepraktické. V apartmánu s terasou stolujeme na terase pravidelně, to je jiná.
(24.9.2024 14:06:28) Ropucho, jo taky si myslím, že venkovní kuchyně to řeší. Ale kdo ví, někdy mi ty zahradní věci nepřijdou moc vhodné do našeho podnebí, nebo mají mínusy, které se projeví, až když si je pořídíš.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.