Ne, nemám ráda grilování. Hlavně, když jsem na něj zvaná, to je ještě horší. Když vidím, jak řada lidí běžně používá stejné náčiní na syrové maso i na sundavání hotového z grilu... je mi z toho nanic a prakticky to nejím, o kampylobaktera nestojím.
Doma tohle sice odpadá, s manželem grilovací hygienu dodržujem, ale i tak je to plno čunění v prostorech terasy, kde to vadí víc než ve snadno ukliditelné kuchyni, mastné fleky se z dlažby nedostanou. Je z toho smrad, je z toho dlouhé čekání, než se to propeče, kdy se všichni zatím nacpou přílohami a pak věci připravené na grilování zbývají a musím vymýšlet, co s tím....
A taky je z toho obvykle spousta mastného papírového odpadu, protože ven nerada dávám porcelánové nádobí, tolik ho ani nemám, jak si vždycky někdo něco dá, pak za čtvrthodinu něco jiného, na co si vezme pochopitelně nový talíř, za chvilku neví, který byl jeho, tak si vezme ještě další... musela bych to odmývat a to mě ani nehne. Doma servíruju jídlo tak, aby měl každý odpovídající čisté nádobí.
No a nakonec ten megavopruz zvaný čištění grilu!