Sněhulka a sněhuláčci |
|
(14.12.2020 16:36:06) Chtěla bych polevu z čokolády na vaření na potření slepovaných cukrátek. Samotná rozteklá čokoláda by asi byla moc tvrdá(?), přidává se tam něco? Tuk? Jaký? Smetana? Máslo? Kolik?
|
Stáňa * |
|
(14.12.2020 17:03:15) Ředím čokoládu na vaření máslem. Přiměřeně. Funguje dobře, potírám tím cukroví a namáčím do toho vosí hnízda a ořech
Čokoládu na vaření kupuju v Lidlu, má 54 % kakaa.
|
Sněhulka a sněhuláčci |
|
(14.12.2020 17:05:02) Stáňo, co znamená "přiměřeně"?
|
Kaipa |
|
(14.12.2020 17:14:22) Sněhulko, prostě tam hodíš kousek másla, no. Já teda dávám domácí sádlo (taky přiměřeně ), poleva je lesklá a neláme se (což je důležité, když dávám na řezy, aby šly dobře krájet, ale jsem tak zvyklá a dávám i na cukroví, kde se nic nekrájí). Cítit tam není (to sádlo).
|
|
Stáňa * |
|
(14.12.2020 20:09:44) Za skoro 30 let jinak než přiměřeně neumím
Aby to pořád ještě vypadalo jako čokoláda (příliš másla mění trochu i barvu) a aby to příliš rychle netuhlo. Když moc rychle tuhne, vrátím do vodní lázně a přidám máslo.
|
|
|
|
Hrozinka |
|
(14.12.2020 17:19:39) Taky máslo. Požadované množství čokolády a máslo přidávám do požadované konzistence.
|
Sněhulka a sněhuláčci |
|
(14.12.2020 18:26:59) Díky všem, dám tam trochu másla:).
|
Balbína |
|
(14.12.2020 19:35:34) Davame 1/4 masla na jednu cokoladu.
|
|
|
|
daba+holčička |
|
(14.12.2020 19:39:28) do polevy co se má krájet dávám ledové kaštany, je pak měkká. Tady by to šlo asi taky, ale míň. Dávám 1x čoko, 1 kaštany. Tak třeba půlku?
|
|
angrešt |
|
(14.12.2020 19:55:04) máslo obsahuje vodu, což čokoládě změní texturu. Na cukrářské polevy je lepší používat bezvodý tuk - třeba kokosový, nebo sádlo, nebo to, co se prodává jako 100 % tuk (což je palmový olej). Ale jde to i s máslem.
se smetanou je to pak ganážová poleva, je měkká a neztuhne na tvrdý povrch, používá se třeba na profiterolky, na cukroví se nehodí.
|
|
Kaipa |
|
(14.12.2020 20:45:26) No vida, takže žádné máslo, ale sádlíčko.
|
|
Hanka 75 |
|
(16.12.2020 19:35:20) Kolik toho kokosového ? Zkusila jsem to dle návodu na netu a dala jsem na 150 gr čokolády na vaření 30 gr kokosového tuku a při pokojové teplotě čokoláda teče. Cukroví je v lednici a pak holt snad chvilku na stole vydrží, ale ráda bych věděla kolik tedy správněji.
A jak dlouho vydrží včelí úly, jak je skladovat a kdy dělat ? A když nechci do ničeho dávat syrové vajíčko, žloutek, čím nahradit (třeba v těch vosích úlech) ? A bílkový sníh na zdobení asi nevadí, to zaschne a salmonela nebo něco jiného v tom nepřežije, nebo se pletu ?
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(16.12.2020 19:36:28) Syrový vejce nedávám nikdy nikam.
|
|
angrešt |
|
(16.12.2020 20:11:45) kokosový olej má teplotu tání kolem 25 st., takže při běžné pokojové taje. Kolik - já nevím, ale určitě ho dávám míň než pětinu hmotnosti, řekla bych tak osminu až desetinu.
včelí úly jsou v článku:)
do úlů se dá použít žloutek vařený prolisovaný, dá se pak hladce rozmíchat. Já používam vaječný likér zahuštěný sušeným mlékem. Buď kupovaný, nebo když dělám vaječňák doma, tak do něj žloutky šlehám s cukrem v páře.
Salmonele vyschnutí nevadí, neřeknu přesně, jak dlouho vyschnutí přežije, ale - prostě dlouho:) Proto byly různé aféry, kdy byla salmonela s sušeným mlíce, v kojeneckým sušeným mlíce a tak.
|
|
|
|