kachna_ |
|
(10.8.2020 7:15:12) Mám prosbu o radu. Mám tu švestky, jablka, meruňky, broskve, ráda bych z toho všeho udělala marmeládu, ale tyhle kombinace jsem nikde nenašla. Nutná kombinace je meruňky+broskve, omylem jsme sesypali vypeckované ovoce, chtěla jsem dělat jednodruhové, které umím. Máte někdo tip na koření, co tam přidat, nebo na dobrou kombinaci? Moc děkuju.
|
takytakova |
|
(10.8.2020 8:14:17)
Meruňky a broskve jsem dělala - ovoce smíchat a pak normálně dle návodu na pektogelu, který používám na všechny marmelády. Výsledek byl moc dobrý . Jablka bývají dost nevýrazná, když je necháš samotná. V kupovaných marmeládách je používají k navýšení objemu jakéhokoliv ovoce - jsou levnější než to ostatní. Švestky neporadím - z těch dělám jen povidla, marmeládu ne. Ještě mě napadá - z jablek spíše přesnídávku, i v kombinaci s těma švestkama je to mňamka, ale nevím, jestli by měla u vás využití.
|
|
Anadar |
|
(10.8.2020 8:52:03) Jablka naplátkovaná a švestky vyloupané střídavě vrstvit do sklenic. Zavickovat a sterilovat ve vlastní šťávě. Jde to rychle a je to moc dobré. Dělám svestkovou marmeládu,do které přidám skořici,hřebíček a rum. Pektogel 3:1,nebo zelirovací cukr 3:1. Broskve s meruňkami je skvělý nápad, protože samotné broskve jsou trochu mdlé chuti. Někdy jim pomůže přidat citronovou šťávu. Taky sklenička bílého vína přidaná do základu dělá zázraky.
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(10.8.2020 8:57:26) První marmeláda - broskve a meruňky, třtinový cukr, badyan, hřebíček,popr pomerančový likér (Gran marnier,...). Druhá marmeláda - jablka a švestky, skořice a rum. Pokud máte rádi čatní, z tehle kombinace by taky bylo fajn.
|
|
Senedra |
|
(10.8.2020 9:11:44) Já tady mám trošku broskví, meruněk, švestek a zbytky rybízu. Plánuji rybíz propasírovat, ostatní ovoce pokrájet na malé kousky a zkusit marmeládu. Prostě směs. Nebo udělám pečený čaj.
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(10.8.2020 9:23:29) meruňky a broskve se mi zdají být jako kombinace fajn, nekořenila bych... maximálně možná trochu vanilky, kapku rumu jablka a švestky bych pokrájela, zasypala cukrem se skořicí a strčila do trouby... pak buď promixovat a použít jako povidla nebo nechat být a horké zavíčkovat - marmeláda (nadrobno pokrájené), nebo pečený čaj (a rum by tam taky seděl )
|
Senedra |
|
(10.8.2020 9:36:52) Když já mám každého jen trošku, tos e ani nevyplatí dělat marmeládu třeba ze dvou druhů ovoce.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(10.8.2020 10:52:49) no jo, to bylo na zakladatelku z té tvé kombinace by opravdu byl asi skvělý pečený čaj, ten rybíz by to pěkně okyselil... mňam
|
|
|
|
|