| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak zbavit domácí hořčici nepoživatelné palčivosti?

 Celkem 12 názorů.
 magrata1 


Téma: Jak zbavit domácí hořčici nepoživatelné palčivosti? 

(7.9.2019 15:29:55)
Už několik let mě lákalo vyrobit domácí hořčici. Konečně jsem se odhodlala. Našla recept s popisem výroby a receptu se tentokrát držela. Hořčici, dle autorky článku, na který dám v následujícím příspěvku odkaz, po vyrobení všichni ochutnávali a nadále ji dělá v různých variantách. Ta moje je nepoživatelná. Propaluje díry do žaludku při pouhém olíznutí množství zvící špendlíkové hlavičky. Dcera, milovnice hořčice, ochutnala, zachrčela a prý "dobrý, ale děsně pálí". Tak jsem to naředila převařenou vodou. Při dalším ulíznutí dcera zachrčela: "No, dobrý, už to pálí ve předu i vzadu." (Před zředěním to pálilo jen na kořeni jazyka.)
Původně jsem hořčici chtěla vzít na velkou opékací akci, udělala jsem část speciálně na jehněčí (s rozmarýnem, mateřídouškou a kardamomem), doufala jsem v úspěch. Takhle ji sice vezmu ochutnat, ale jen pro vlastní škodolibé pobavení. Panák slivovice po mé hořčici působí totiž silně chladivým dojmem~t~ ~v~
Tak a teď babo raď. Jak zbavit hořčici nepoživatelné palčivosti?
 magrata1 


Re: Domácí hořčice 

(7.9.2019 15:32:21)
http://makova-panenka.cz/rady/vyroba-domaci-horcice-bez-domaci-horcice-se-uz-neobejdu/
 magrata1 


Re: Domácí hořčice 

(7.9.2019 16:02:17)
To semínko. Kdyby to bylo moc kyselé, nastavila bych to. Ředit to už nechci, za chvíli by to teklo.
Kdysi jsem viděla pořad o průmyslové výrobě hořčice, mám pocit, že se to nechávalo zrát. Ale zmírní to tu palčivost?
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Domácí hořčice 

(7.9.2019 16:16:14)
Co zředit majonézou ? Ta je jemná, prodávají takovou hořčici a je hrozně dobrá.
 neznámá 


Re: Domácí hořčice 

(7.9.2019 16:16:21)
Pod článkem píší, že pro menší palčivost se musí hořčice nechat delší dobu uležet.
Dávala jsi jen ocet nebo i víno?

Dle mého palčivost způsobuje ocet. Mixuji křen s octem, olejem a solí - vydrží pak bez zavařování v lednici celou zimu, ale je to síla. Vyzkoumala jsem, že mixovaný křen pálí normálně, jeho pálivost zvýší až ocet.
 magrata1 


Re: Domácí hořčice 

(7.9.2019 17:43:07)
Dala jsem jablečný ocet, ale o něco míň než je v receptu
 sevenofnine 


Re: Domácí hořčice 

(7.9.2019 17:40:38)
Hořčice musí uzrát, minimum je týden při pokojové teplotě, optimum 3 týdny v lednici. Zjemnit se dá přidáním oleje (opatrně), lžičkou medu. Ale počkej týden a pak dochucuj. Bezprostředně po vytvoření se hořčice nedá jíst žádná. Nepíšeš jaká jsi použila semínka, jaký ocet.
 magrata1 


Re: Domácí hořčice 

(7.9.2019 17:44:33)
hořčice bílá, jablečný ocet, trochu olivového oleje.
mám štěstí, akce se kvůli dešti odkládá.
 sevenofnine 


Re: Domácí hořčice 

(7.9.2019 18:00:20)
Tak to máš jak má být v neostré verzi, musíš nechat odležet, je zima, nech ji na lince a za týden ochutnej.
 Lei 


Re: Domácí hořčice 

(7.9.2019 17:57:45)
Nechat ulezet. Vlastní zkušenost. Po umichani neslo jist. Po uložení lahoda.
 NovákováM 


Re: Domácí hořčice 

(7.9.2019 21:26:41)
Baba neporadí, ale pobavila se královsky :-D

děkuji za prodloužení života ~t~~x~
 Marika Letní 


Re: Domácí hořčice 

(8.9.2019 14:52:19)
Radu nemám, ale nasmála jsem se. Díky ~t~

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.