Hanka 75 |
|
(6.7.2019 10:15:45) Budeme mít letos asi větší množství malin, jak je zpracovat na marmeládu ? Dříve jsem jen celé rozvařila, mixla, přidala cukr, Gelfix nebo jiný prostředek, ale letos bych moc ráda marmeládu bez malinových semínek a nevím jak na to. Co si na to mám koupit ?
A jestli máte někdo dobrý recept na malinový sirup (prý se hodně kazí, ještě nikdy jsem ho nedělala) nebodobrou marmeládu, tak předem díky. Příp. ybízový sirup a marmeládu, toho budeme mít asi také dost.
|
LenkaVa |
|
(6.7.2019 10:28:34) Ahoj. Můžeš koupit odšťavňovací mlýnek na ovoce. Je to tedy makačka, ale semínka tam mít nebudeš.
|
|
Kaipa |
|
(6.7.2019 12:22:47) Povařit, rozmixovat tyčákem, přepasírovat přes husté sítko a dál podle návodu. Jde to rychle. Šťávu nedělám.
|
LenkaVa |
|
(6.7.2019 12:32:55) Aby to pak nebylo nahořklé. Přeci jen ten tyčák část semínek rozšmelcuje.
|
Kaipa |
|
(6.7.2019 14:50:42) Lenko, to si nemyslím, že tyčák rozmixuje ta miniaturní semínka. Navíc to tak dělám léta a nikdy nic hořkého nebylo. Na rychlejší způsob jsem zatím nepřišla.
|
LenkaVa |
|
(6.7.2019 15:38:49) Tak asi jo. Já jsem to zkoušela s rybízem a prostě to nebylo ono.
|
qéčko |
|
(7.7.2019 21:44:18) Maliny nahřeju, rozmixuju tyčákem a naběračkou přepasíruju přes sítko. Navážím si 300 až 400 gr cukru, šťávu z malin svařím na půlku, přisipu cukr a svařím až rosoluje. Hned nalívám do nahřátých sklenic, zavíčkuju, otočím. Dělám to tak už hodně let, zkazit se u nás nestačí a hořké opravdu nejsou.
|
|
|
|
Maci1 |
|
(6.7.2019 16:19:22) Neboj. Uvedený postup používám léta letoucí na všechno drobné ovoce (maliny, ostružiny, rybíz všech barev), nahořklé to není, semínka mixování přežijí. Pasíruju pomocí kuchyňské naběračky (šufánku) přes velké husté síto, kupovat nic speciálního není třeba.
|
Evka... |
|
(6.7.2019 16:35:53) Take používám tyčový mixéra pak pasíruji přes cedník a v pohodě - maliny, ostružiny, rybíz.
|
|
|
|
|
|