HelenaPa |
|
(16.10.2014 8:02:31) Chtěla bych zkusit udělat domáci pralinky. Dočetla jsem se, jak temperovat nebo očkovat čokoládu, jak v ledničce orosí a změní barvu. Ale už nikde nepsali, jak se mají správně skladovat a jak dlouho pak vydrží. Je mi jasné, že asi záleží i na náplni, třeba s oříškem uvnitř asi budou trvanlivější než s náplní, kde je šlehačka. Máte někdo radu, odkaz, nápad, jak a jak dlouho je bezpečné pralinky skladovat?
|
angrešt |
|
(16.10.2014 9:16:22) Ve spíži, v teplotě cca 10 - 15 st. Očkované vydrží méně než temperované, očkování je zkratka, která vytvoří horší skladbu krystalů a víc pak vylézá kakaové máslo a přestávají být postupně lesklé.
Pro trvanlivost je zásadní náplň, důležité je klasicky při ochutnávání náplně vždy čistá lžička a nestrkat do ní olíznutou a celkově udržet v čistotě, pak má náplň trvanlivost docela slušnou, a to i ganache, pokud je dostatečně oslazená.
|
HelenaPa |
|
(16.10.2014 9:22:06) Díky. Vzhledem k tomu, že nedokážu neochutnávat, tak si musím hlídat lžičku
|
|
|
sourir |
|
(16.10.2014 10:36:20) Pralinky delavam obvykle takto: behem dvou veceru udelam naplne a skladuju v lednici v miskach zakrytych folii. Dalsich par veceru se venuju temperovani cokolady a samotne vyrobe. Pak skladuju na chodbe, kde je chladno, jak pise Angrest. Bacha na vysokou vlhkost. Naplne by mely pry vydrzet dobu expirace pouzitych surovin - maslo, smetana - jsou klicove. A pak ty lzicky a jejich olizovani;-)
|
|
Fren |
|
(16.10.2014 17:43:22) Nabízím ti to nejbezpečnější skladování - u nás doma bude určo v bezpečí,žádné další starosti už s nimi mít nebudeš
|
|
|