| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí čokoládové pralinky - skladování

 Celkem 9 názorů.
 HelenaPa 


Téma: Domácí čokoládové pralinky - skladování 

(16.10.2014 8:02:31)
Chtěla bych zkusit udělat domáci pralinky. Dočetla jsem se, jak temperovat nebo očkovat čokoládu, jak v ledničce orosí a změní barvu. Ale už nikde nepsali, jak se mají správně skladovat a jak dlouho pak vydrží. Je mi jasné, že asi záleží i na náplni, třeba s oříškem uvnitř asi budou trvanlivější než s náplní, kde je šlehačka.
Máte někdo radu, odkaz, nápad, jak a jak dlouho je bezpečné pralinky skladovat?
 Františka85 


Re: Domácí čokoládové pralinky - skladování 

(16.10.2014 8:06:05)
Domácí pralinky, které je potřeba skladovat jsou špatné~;)
 HelenaPa 


Re: Domácí čokoládové pralinky - skladování 

(16.10.2014 8:19:54)
Budu je dělat jako dárek, tak potřebuju vědět, jak dopředu je můžu udělat.
 Eržika. 


Re: Domácí čokoládové pralinky - skladování 

(16.10.2014 8:43:06)
Běžně dělám cca týden až dva dopředu, skladuju v plechu doma, ale v chodbě - cca 15 stupňů.
 HelenaPa 


Re: Domácí čokoládové pralinky - skladování 

(16.10.2014 8:47:38)
Díky, to zní dobře. Máme chladný sklep.
 angrešt 


Re: Domácí čokoládové pralinky - skladování 

(16.10.2014 9:16:22)
Ve spíži, v teplotě cca 10 - 15 st.
Očkované vydrží méně než temperované, očkování je zkratka, která vytvoří horší skladbu krystalů a víc pak vylézá kakaové máslo a přestávají být postupně lesklé.

Pro trvanlivost je zásadní náplň, důležité je klasicky při ochutnávání náplně vždy čistá lžička a nestrkat do ní olíznutou a celkově udržet v čistotě, pak má náplň trvanlivost docela slušnou, a to i ganache, pokud je dostatečně oslazená.
 HelenaPa 


Re: Domácí čokoládové pralinky - skladování 

(16.10.2014 9:22:06)
Díky. Vzhledem k tomu, že nedokážu neochutnávat, tak si musím hlídat lžičku :-)
 sourir 


Re: Domácí čokoládové pralinky - skladování 

(16.10.2014 10:36:20)
Pralinky delavam obvykle takto: behem dvou veceru udelam naplne a skladuju v lednici v miskach zakrytych folii. Dalsich par veceru se venuju temperovani cokolady a samotne vyrobe. Pak skladuju na chodbe, kde je chladno, jak pise Angrest. Bacha na vysokou vlhkost. Naplne by mely pry vydrzet dobu expirace pouzitych surovin - maslo, smetana - jsou klicove. A pak ty lzicky a jejich olizovani;-)
 Fren 


Re: Domácí čokoládové pralinky - skladování 

(16.10.2014 17:43:22)
Nabízím ti to nejbezpečnější skladování - u nás doma bude určo v bezpečí,žádné další starosti už s nimi mít nebudeš~t~

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.