pracovně vytížená |
|
(27.12.2013 17:47:26) Shlédla jsem na netu pár dílů pořadu Herbář a tak mě napadá - co všechno doma vyrábíte, vaříte? V tomto pořadu toho bylo dost - kromě jídel i např. domácí víno, měsíčková mast, kopřivový šampon, kostivalová mast ... Já zvládám domácí paštiku, jogurt ... ale kosmetiku a mastičky ne, jak jste na tom?
|
Lady V. |
|
(27.12.2013 17:52:00) Kosmetiku a masticky nee. Na vino mam tatinka, I na merunkovici, zvladnula bych visnak, jogurt, syr, marmelady, chleba atd., takze skoro nic.
|
|
Léňa | •
|
(27.12.2013 17:56:06) pečeme domácí pečivo, děláme paštiky, víno, z kosmetiky sůl do koupele, krémy, zubní pastu, tinktury, lektvary, bylinné oleje, bylinné octy
|
Léňa | •
|
(27.12.2013 17:58:06) ještě marmelády, domácí nutelu, zavařeniny, ale to považuju za normální
|
|
Stáňa * |
|
(27.12.2013 18:08:29) My jsme taky jen přes to jídlo a jako bonus slivovici. S tou se tedy MM babrá víc, jak já s povidly, šťávami, marmeládami a kompoty dohromady.
Jak si doma děláš zubní pastu?
|
Léňa | •
|
(27.12.2013 18:28:52) Ze zeleného jílu a bylinek, oleje.
|
|
|
|
boží žena |
|
(27.12.2013 17:56:07) nic nemam potřebu chut důvod
|
|
Monty |
|
(27.12.2013 17:58:25) Pastiky, klobasy, sadlo, sunku, skvarky, nakladany zeli... Ale alkohol ani kosmetiku nevyrabime. Jen to zradlo.
|
Simeona+3 |
|
(27.12.2013 18:07:12) Jo, sádlo si škvařím, koláče peču, dělám sirupy z bezu, lípy...Ta kosmetika mě až tak nebere :-D
|
|
|
Simeona+3 |
|
(27.12.2013 18:05:10) Já se zatím zaměřuju na jídlo . Peču kváskový chleba, dělám si vlastní tvaroh a povidla (tady se nedají koupit) a džemy vůbec. Tu paštiku chci zkusit, hned jak se dostanu k vepřovým játrům...
|
|
magrata1 |
|
(27.12.2013 18:38:16) všemožné poživatiny- marmelády, kompoty, sirupy ovocné a bylinné, kečup, zeleninové omáčky, paštiky, šunku, pečivo... Dále pleťové a vlasové masky, masážní "mazání"- bylinné tinktury, oleje...
|
|
Katka. |
|
(27.12.2013 18:44:03) Pečeme doma veškeré pečivo - rohlíky, bagety, dalamanky, chleba... Vaříme marmelády, děláme med z pampelišek, brusinky ke svíčkové, okurky. Děláme třeba utopence, nakl.hermelín... A na kašel dělám tymianovy sirup. Občas manžel udělá mesickovou mast.
|
Cimbur |
|
(27.12.2013 19:04:16) To jako v 5 dobehnes z prace a jdes pect rohliky? Nebo jen svatecne?
|
Meta |
|
(27.12.2013 19:34:24) To je normální, mrskneš věci do pekárny, až je hotové těsto, věnuješ 10 minut výrobě rohlíků a pak už jen při vaření večeře dohlédneš na upečení
|
|
Katka. |
|
(27.12.2013 20:08:07) Bílá paní, večer dam suroviny do pekárny, což je otázka 2-3 minut, zapnu odložený start, ráno vstanu v 6,20 h, těsto je hotovo, během 2 minut uhnacam rohlíky a šup s tím do trouby, před 7 h vytahuju z trouby hotové pečivo. Nic složitého, nic časově náročného. V obchodě pečivo nekjupuju. Když chci péct chleba, dám suroviny do pekárny ráno a odpoledne peču.
|
Katka. |
|
(27.12.2013 20:09:47) Omlouvám se za chyby, písu na tabletu.
|
|
Cimbur |
|
(27.12.2013 22:45:16) Nojo, rano vstanes v 6.20, to uz jsme cela rodina na ceste, to u nas asi neklapne.
|
Vítr z hor |
|
(28.12.2013 9:50:28) Cimbur, jeste zbyva moznost, ze vstanes pred patou
|
Lady V. |
|
(28.12.2013 11:50:15) Jeste je moznost nespat vubec. Kdybych mela denne osm hodin navic, stihnula bych hruzu prace a jeste by mi zbyla spousta casu.
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(28.12.2013 11:56:18)
|
|
|
|
Cimbur |
|
(28.12.2013 14:39:45) Kdyz u nas nikdo rohliky nesnida. :""(
|
angrešt |
|
(28.12.2013 22:23:27) U nás taky ne, snídáme kaši. Ale včera jsem pekla škvarkový rohlíčky a ty zmizely okamžitě ještě horké z plechu
|
|
|
|
adelaide k. |
|
(28.12.2013 10:46:25) Čím hůř, to u vás ale asi není situace na čerstvé ranní pečivo, ne? Tak upeceš večer když to rano do té pekárny nahážeš a načas ujet na odpoledne, mas večer čerstvý chleba/těsto
|
|
Termix |
|
(28.12.2013 23:16:30) Pracuju teda na plný úvazek, ale pečivo si taky peču denně domácí. Jenže já dělám těsto ještě večer, namotám rohlíky a strčím do lednice. A ráno jen hodím do trouby. Než se umyju, oblíknu a probudím děti, mám rohlíky čerstvé. Děti je sice nesnídají, ale nosí na svačinu do školy. A co zůstane, je na odpolední svačinu, někdy na večeři. Chleba je ještě jednodušší. Pokud dělám jen obyčejný z pekárny, večer nahážu suroviny, zmáčknu tlačítko a ráno před probuzením máme čerstvý chleba. O víkendu, když mám čas, dělám z kvásku.
Jinak k dotazu, kromě věcí jako džemy, sirupy a kompoty, či sterilované zeleniny, a teda pečiva, dělám paštiky, suším si zeleninu a dělám jakoby domácí vegetu, lučinu, jogurty. Chystám se na šunku.
|
|
|
|
|
|