Oriana + 2 |
|
(7.12.2013 11:30:21) Loni jsem zde četla,že některé z Vás zamrazují cukroví ihned po upečení a pak podle potřeby rozmrazují. Přijde mi to jako fajn nápad, který chci letos zrealizovat. Prosím o radu, v čem cukroví zamrazujete, v jakém stavu (namazané marmeládou, komplet nazdobené...) a jak ho pak rozmrazujete (v ledničce, na taliři...)? Za Vaše zkušenosti předem děkuji.
|
Františka85 |
|
(7.12.2013 11:38:02) Naskládám hotové cukroví (slepené, komplet hotové) do krabice vyložené alobalem, aby se neumastila, v jedné nebo dvou vrstvách. Takhle mrazím ,aby se to všechno hned nesnědlo, ale dopadá to tak, že to užíráme ještě napůl zmrzlé.
|
|
Inka | •
|
(7.12.2013 11:50:17) Kompletně hotové v krabici, třeba od zmrzliny nebo jiné plastové. Rozmrazit na stole na talíři.
|
|
Mikeš+ 3 holky |
|
(7.12.2013 12:39:34) Komplet hotové, podle nálady buď po druzích nebo rovnou mix. když to vytáhneš z mrazáku na talíř, je to během 10 minut rozmrzlé.
|
|
Pippi |
|
(7.12.2013 14:31:29) Asi tady budu za divnou, ale rozmrazené cukroví mi nechutná a připadá mi, že zmrazením se cukroví akorát zkazí. Nicméně k otázce - když to takhle párkrát udělala moje mamka, tak mrazila komplet hotové cukroví a rozmrazovalo se pak na talíři v pokojové teplotě.
|
|
angrešt |
|
(7.12.2013 15:54:08) Mrazím hotové v krabičkách lock lock. Musí to dobře těsnit, jinak natáhne pachy z mrazáku a není pak dobré. Vyndavám pak vždy jen pár kousků na okamžitou spotřebu. A mrazím okamžitě po dodělání, jakmile se nechá delší dobu ležet a pak teprv mrazí, tak taky není dobré, protože v něm obvykle už započnou oxidační a plísňové procesy (což. je cca po týdnu)
|
Festina lente |
|
(7.12.2013 20:56:17) Angrešte, a jak s cukrovím, které se musí rozležet, to taky rovnou na mrazák? Rozleží se zmrzlé?
|
angrešt |
|
(7.12.2013 21:28:52) Jo, rozleží. Pokud člověk nemá perfektní skladovací prostor se stálou teplotou kolem 5 st. (cž je ideální), je mrazák uričtě vhodná volba. Jinak totiž v cukroví začínají klíčit spory plísní už cca po týdnu a dlouho cukroví prorůstají, aniž by zatím bylo něco vidět "chlupatého". Hlavně aspergily. Akorát do mrazáku není vhodné dávat pravé perníčky. Tj, ty skutečně medové, bez tuku. Ty nežlukají a plísním se v nich nedaří. A díky velkému možství medu, který je hygroskopický, navlhnou ze vzdušné vlhkosti a změknou (ale ty už dnes peče málokdo a ty různé moderní rádoby perníčky "hned měkké", které jsou takřka bez medu, do mrazáku klidně ano).
|
Festina lente |
|
(8.12.2013 7:14:06) Díky, a prokládáš jednotlivé vrstvy něčím (alobal, papír na pečení), aby to šlo od sebe?
|
angrešt |
|
(8.12.2013 10:10:02) Některé prokládat netřeba (linecké...), protože se neslepí. Lepivé věci (vosí hnízda...) prokládám nastříhaným pečpapírem - používám ten použitý, na kterém jsem to upekla.
|
Festina lente |
|
(8.12.2013 10:34:31) Takže třeba celoobalované v cukru prokládat? Masarykovo apod.
|
angrešt |
|
(8.12.2013 11:18:36) Suché neprokládám, to se nelepí (cukr na tom nevadí), prokládám krémové, čokoládové a nepečené, ty se lepí.
|
Festina lente |
|
(8.12.2013 11:56:51) Dík, jsi dokonale renesanční člověk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oriana + 2 |
|
(7.12.2013 17:26:06) Díky moc za Vaše rady. Zítra se na to vrhneme.
|
|
|