Firenza |
|
(12.11.2013 9:25:14) Umíte mi prosím někdo přesně vysvětlit, co jsou to modifikované ( kukuřičné) škroby? Nacházejí se v téměř všem, co vezmu v obchodě do ruky. Proč se do všeho přidávají? Není to nějaký nezdravý sajrajt? Nevím, co to je a tak raději hledám ( s lupou v ruce) jogurty bez těchto škrobů. Proč to do toho jogurtu dávají? Myslela jsem, že jogurt je prostě normálně jogurt. Na co jsou tam ty škroby?
|
withep |
|
(12.11.2013 9:44:14) Řekla bych, že se do jogurtů přidávají kvůli konzistenci (aby byly husté, hladké krémové).
|
|
angrešt |
|
(12.11.2013 9:45:34) obvkyle se jedná o škrob částečně naštěpený na kratší řetězce. Přidává se kvůli konzistenci.
|
|
Firenza |
|
(12.11.2013 9:54:21) aha, tak jsem si přečetla článek-hezky vysvětleno. Není to nebezpečné. Ale je to šidítko-v podstatě- výrobce ušetří, protože jogurt nenechá "houstnout" přirozeným procesem pomocí bakterií, ale zahustí jej "rychle a levně" škrobem. My zaplatíme drahý ošizený jogurt a výrobce ( spíš tedy prodejní řetězec vydělá). BINGO!
|
Martina, 3 synové |
|
(12.11.2013 10:07:10) Ono jde i o obsah tuků: tučný jogurt je hustý, netučný tekutý.
Škrobu se přidává jen nepatrné množství - do kelímku jogurtu tak asi 1g.
Škrob je zcela přírodní látka, která je v každé rostlině.
|
angrešt |
|
(12.11.2013 10:14:36) Modifikovaný škrob je trochu jiný tím, že má vyšší glykemický index - je už předštěpený, narozdíl od ceého škrobu.
|
Martina, 3 synové |
|
(12.11.2013 10:48:02) Ono i to mléko v jogurtu je dost změněné: je to prostě produkt civilizace.
|
|
|
Etea |
|
(12.11.2013 12:03:40) Škrob je sice možná v každé rostlině, ale do jogurtu podle mě nepatří.
Výrobci ho přidávají kvůli hustotě. Kdo chce mít jogurt přirozeně hustý, musí jogurt nechat houstnou v kelímku. Pokud ho dělají v obřích nádobách a pak přečerpávají, tak zřídne a znovu už nezhoustně, proto ten škrob.
Do poctivého jogurtu škrob není třeba přidávat.
|
Lída+4 |
|
(12.11.2013 12:14:14) Tak on se škrob přidává snad nejvíc do těch odtučněnejch podivností, co jim taky říkají jogurt... No, já tyhle hrůzy nekupuju.
|
|
|
|
|
|
Inka | •
|
(12.11.2013 10:15:26) Myslím, že to škodlivý není. Ale co kupuješ za jogurty? Šla jsem se kouknout do lednice, mám tam 3 druhy a ani v jednom škrob není.
|
kačude |
|
(12.11.2013 10:36:03) Děti mají nejradši Chocenskénebo Valašské.Holandia jim nechutná.
|
Inka | •
|
(12.11.2013 10:45:08) O Holandii jsem nikde nic nepsala, ale je pravda, že v ní škrob taky není. Nám nejvíc chutná Naše bio z Billy a Pilos.
|
|
|
adelaide k. |
|
(12.11.2013 10:37:17) U8 jogurtů docela výběr je, horší je to třeba se zakysankou, tam vybrat něco bez škrobu je fakt umění
|
Inka | •
|
(12.11.2013 10:46:35) Tak jsem se zase šla kouknout do lednice a mám tam Kunín škrob v ní je a úplně nejlevnější značky Tesco a škrob v ní není, jenom smetana.
|
|
|
|
espr |
|
(12.11.2013 11:40:48) souhlas, jogurty bez škrobu se ještě dají sehnat (kupodivu např. Aktivia je taky bez škrobu a je to poměrně reklamou zprofanovaný produkt, člověk by čekal nejhorší), ale zakysanou smetanu bez škrobu je nadlidský úkol.
|
HelenaPa |
|
(12.11.2013 17:49:06) Kauflanďácká zakysanka je bez škrobu a je i levná.
|
KoproFka |
|
(12.11.2013 22:38:25) Taky kupuju kauflanďáckou, páč tam není žádnej škrob, je dobrá a není drahá - i když už jí taky zdražili, jako všechno v posledních pár týdnech...
|
|
|
|
A & D |
|
(12.11.2013 13:52:38) Copak jogurty ale přesnídávky, to je síla sehnat něco bez škrobu.
|
|
|