| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Meruňkový džem

 Celkem 8 názorů.
 Leena+Michalka listopad 09 


Téma: Meruňkový džem 

(22.7.2013 22:23:04)
Jaky je vas TOP recept? Letos to bude muj prvni pokus :-). Kolik cukru, cim zahustujete, sterilujete ji po vareni jeste,... Diky moc .-)
 Eva + Klárka2/07 


Re: merunkovy dzem 

(22.7.2013 22:44:23)
Kilo meruněk, 1 Gelfix a cukru podle návodu v Gelfixu. Meruňky rozmixuju, pak povařím podle návodu, naplním, otočím.
 Peppa 


Re: merunkovy dzem 

(22.7.2013 23:21:43)
Umyju, rozpůlím, v hrnci zahřívám, až pustí šťávu. Rozmačkám jen šťouchadlem na brambory, nemixuju, nemám ráda tu kaši, ale sem tam kousek ovoce. Přidám cukr a gelfix 3:1, zahřeju, naliju do sklenic, zavřu, otočím dnem vzhůru, dál nezavařuju.
Pokud je marmeláda moc řídká (dám jí trochu na talířek před naplněním skleniček, nechám vychladnout, tak zjistím jestli má tu správnou konzistenci, když ne, přidám trochu kys. citronové). Vlastně to dělám zhruba podle návodu na tom gelfixu.
 Yuki 00,03,07 


Re: merunkovy dzem 

(22.7.2013 23:54:48)
meruňky opařit horkou vodou, aby šly oloupat, oloupat, odpeckovat, v hrnci rozvařit, nic nemixujeme, nemačkáme, ono se to rozpadne brzo i samo. Pak Gelfix 3:1 a cukru podle návodu na něm, snad jen o něco míň, máme rádi kyselejší. ¨Ještě horké do sklenic, zavřít, hned zavařit (asi 2é0 minut na 80 stupˇňů)

to oloupání zaručí hezčí barvu a není pořeba to mixovat
 Kreaty 


Re: merunkovy dzem 

(23.7.2013 7:23:29)
zase to loupání je asi pracné nebo se ta šlupky oddělí dobře po spaření?
 Yuki 00,03,07 


Re: merunkovy dzem 

(23.7.2013 9:31:10)
právě po tom spaření to jde snadno, sloupne se jako ze spařené broskve

marmeláda zůstane krásně světlá, ale asi po roce ztmavne, i v tmavým sklepě, pokud teda vydrží :)))
 raadka 


Re: merunkovy dzem 

(23.7.2013 19:35:30)
Meruňky vypeckuju a přímo v hrnci v kterém budu vařit rozmixuju tyčovým mixerem.
Vymačkám pár citronu, letos na 6 kilo meruňek kilo citronu a přidám k meruňkám, zustane krásně oranžová barva.
Pak dle návodu na Gelfixu 3:1,provařím opravdu jen chvilku a naplním do horkých sklenic,zavíčkuju a otočím dnem vzhuru na těch 15 minut a hotovo.
Sklenice předtím naskládám do myčky a nechám proběhnout mytí aby byly horké na naplnění.
 Yuki 00,03,07 


Re: merunkovy dzem 

(23.7.2013 20:35:47)
jo, máš pravdu, zapomněla jsme na trochu kyseliny citronové, ale na tu barvu má fakt větší vliv (ne)přítomnost slupek

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.