Da+Vi+Ma |
|
(21.7.2013 8:20:18) Chystám se dělat nějaké domácí ovocné přesnídávky.Pouze rozvařené ovoce bez přidávání pudinku.Potřebuji poradit,zda je nutné přidávat tam cukr,pokud ji budu zavařovat.Nebo zda by bylo možné normální cukr nahradit glukopurem? Díky
|
Delete |
|
(21.7.2013 8:28:33) Cukr je konzervant, takže čím víc ho tam je, tím menší pravděpodobnost, že se přesnídávka zkazí. Taky jsem nechtěla moc sladit a i holkám chutnají spíše kyselejší, tak jsem si zvykla nastrouhaná jablka zamrazovat a dělám z nich přesnídávku až těsně před snědením. Prostě si vždy vydusím, jen kolik potřebuju, trochu přisladím, rozmixuju do hladka a nechám vychladnout....naše holky se mohou utlouct a to už je jim (třem ze čtyř) přes deset...
|
|
Jája | •
|
(21.7.2013 11:43:25) Rozmixovala jsem povařené ovoce a dochutila cukrem podle toho, o jaké ovoce šlo (když tam byl rybíz, tak trochu víc). Nechala ve skleničkách zatáhnout a bylo to.
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(21.7.2013 14:08:53) Ja davala ke kyselemu glukopur a jen plnila horke jako marmelady, obracela sklenicky a nezkazila se ani jedna
|
|
|
el + 2 |
|
(21.7.2013 15:18:51) mě se nekazí a jsou úplně bez cukru, dělala jsem jen jablečné a jablka + hrušky
|
|
angrešt |
|
(21.7.2013 16:19:35) Pokud je budeš klasicky sterilovat těch cca 20 minut, tak tam cukr být nemusí. A klidně tam můžeš dát ten glukopur, což je glukosa.
Cukr je nutný tam, kde se nesteriluje, např. v marmeládách. Tam je potřeba dát cukr:ovoce v poměru 1:1, což je hranice, kdy glukosa a fruktosa (na něž se sacharosa varem v kyselém prostředí rozloží) dostatečně osmoticky chrání.
|
Da+Vi+Ma |
|
(21.7.2013 20:10:34) Díky všem za odpovědi. Mám tu asi 20kg meruňek,takže dnes jsem dělala meruňkovou.Nakonec jsem do některých dala glukopur a do některých cukr.Ještě jsem přemýšlela nad meruňkovou šťávou,ale nikde jsem nenašla recept.
|
|
|
Romča+V.6/03+L.5/08 |
|
(21.7.2013 22:49:02) já jablka vždy jen rozvařila, nandala do skleniček a zavařila, nikdy se nic nekazilo a cukr jsem nedávala ale do půl až třičtvrtě roku to máme snědený
|
|
|