Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(18.2.2013 20:43:05) Ahoj, v létě jsme zamrazili větší množství hub, bylo málo času na všechno, takže jsme je jen nakrájeli a nespařili . Teď jsem vyndala dva balíčky, z jednoho jsem udělala omáčku hned, druhý tu zůstal rozmrazovat a večer z něj manžel udělal smaženici, která byla odporně hořká, omáčka byla fajn, ale za dva dny, když jí manžel dojížděl, tak tvrdil, že byla hořká taky. Může to být tím, že ty houby nebyly spařené? Hořčáka jsem určitě nesebrali, na to dám krk, dáváme si na to bacha. A nemůžeme se otrávit? Díky za info. J.
|
kambala pláááckááá |
|
(18.2.2013 20:47:29) tak to jsem zvědavá, co ti kdo řekne. v životě mi houby nezhořkly mražením. převařila jsi je předtím?
tipuju toho hořčáka
|
|
kambala pláááckááá |
|
(18.2.2013 20:48:02) jo, nebyly spařené....já je vařím vždycky, četla jsem, že pak mohou být jedovaté, když se mrazí "na sucho"
|
Anni&Annika |
|
(18.2.2013 20:53:24) jeste se mi tohle nikdy nestalo, a to je taky uz dlouha leta nesparuju. No, ono se to nezda, ale houby v poslednich letech nejak meni kabat. V mistech, kde nikdy horcaky nerostly, ted rostou. A vydesil me jeden predloni, vypadal jak babka. Ani mamka tomu nechtela verit, az kdyz do nej kousla /schvalne jsem ji ho privezla ukazat/...od te doby ochutnam skoro kazdou houbu. Ja, takovy houbar
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(18.2.2013 20:57:03) To je fakt, nikdo nepamatuje, že by tu někdy rostli, migrovali za námi, zřejmě . Jsou krásný, ale není to k žrádlu .
|
|
|
|
Rina+2 |
|
(18.2.2013 20:49:17) Mamka houby spari nebo ovari, ale dela to kvuli objemu, ze z pusti vodu. Ja to nedelam, mrazim i cele klobouky vhodne na obalovani a vzdy bez problemu. Taky tipuju na horcaka.
|
|
Slonisko |
|
(18.2.2013 20:51:26) Mně jednou přesně takhle zhořkly, od té doby mrazím jen dušené. A myslím, že jsme je tenkrát nejedli, takže s jedovatostí nepomůžu.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(18.2.2013 20:54:57) Mně jde s jedovatostí o tu porci, co zhořkla až následně . Zatím žijeme, ale zase člověk se nemusí trávit ani pomalu, že jo. Mám tam ještě asi 6 krabiček, takže pokud by hrozila otrava, tak to vyhodím s bolem v srdci. No, pokud by tam měl být nakrouhaný hořčák, tak to asi taky vyhodím rovnou. Dilema jak blázen, teda. Asi se na to půjdu vyspat .
|
MÍŠA&FÍK |
|
(18.2.2013 21:01:12) Houby se nemají ohřívat, takže s poslední porcí bych si hlavu nedělala -ať už je hořká, nebo není - tu bych vyhodila rovnou.
Možná jsem srab, ale mám se ráda.
|
|
Slonisko |
|
(18.2.2013 21:15:31) Já bych odhadovala, že ta porce nezhořkla, jen se tam ta chuť rozležela.
V našem případě to určitě hořčák nebyl, nebyly to hřibovité houby a dostali jsme je od manželova kamaráda mykologa jako velkou vzácnost, jenže nebyl čas je zrovna vařit.
Co s těma zbývajícíma, toť otázka, já čím jsem starší tím jsem opatrnější, takže bych je asi vyhodila. Nebo možná bych je vždy před použitím chvíli dusila/vařila a pak opatrně ochutnala, než z toho něco uvařím.
|
|
|
|
Dee Dee+2 kluci |
|
(18.2.2013 20:51:33) Odkud byla ta káva Maryšo? Od Žida. Je jakási ztuchlá.....
|
|
MÍŠA&FÍK |
|
(18.2.2013 20:53:38) Asi bych měla trochu obavy.....hořké houby bych nejedla.
Spařují se i proto, aby nebyly v mrazáku cítit....a od nich i všechno ostatní.
|
|
Arni |
|
(18.2.2013 20:56:07) Nechci tě strašit, ale známí se tak otrávili, že rozmrazily houby. Musí se zpracovat vždycky zmražené, nicméně já jsem nikdy nedusila ani nespařovala a nikdy jsme hořké z mražáku nejedli.
|
|
MÍŠA&FÍK |
|
(18.2.2013 21:05:46) A nejsou cítit ???
Já to udělala kdysi, jednou....a taková vanilková zmrzlina s houbovým aroma....nic moc tedy......
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(18.2.2013 21:09:36) Nejsou cítit, mám to v mrazáku v krabičkách od mlíka, ani to není zavřené, ve fochu pod tím ovoce, všechno ok.
|
|
|
|
kája+dva |
|
(18.2.2013 21:27:47) Já houby mrazím odjakživa nespařené a nikdy hořké nebyly, takže bych spíš řekla, že jste doopravdy sebrali hořčáka.
|
|
|