17.6modrasek13 |
|
(15.12.2012 15:42:47) Prosím poradte mi krém na cukroví, základ je z mouky ale nevím které, vaří se a víc nevím, ani poměr. Po vychladnutí se zašlehá máslo, možná cukr,¨ Nebo jiný krém, dělala jsem ze Salka. kouknu za chvíli.
|
Mapi |
|
(15.12.2012 15:52:33) Používám do dortů, myslím, že to je to co máš na mysli: Krém nastavovaný kaší
250 ml mléka 2 PL polohubé mouky 1 van. cukr 50 gr omegy moučk. cukr dle chuti 250 gr másla Uvaříš kaši z mléka a mouky. Do horké vmícháš van. cukr a 50 gr omegy. Mícháš do rozpuštění. Přikryjeme potr. fólií (aby se neudělal škraloup) a necháme vychladnout. Potom vyšleháme máslo s cukrem a po lžících přidáváme kaši. Pozor, vše musí mít pokojovou teplotu, jinak ti to zcuckatí.
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(15.12.2012 15:53:09) to asi bude ten co dělám na dort - jmenuje se to nastavovaný kaší - poměr je - 300ml mléka dvě kopcem lžíce polohrubé mouky svařit na kaši s jedním vanilkovým cukrem - hodně hustou, za občasného míchání schladit - ještě do horké se dává bud 50g 100% ztuženého tuku, já ale dávám třeba ledové kaštany, kofilu, milenu nebo bílou čokoládu, nebo čokoládu na vaření - podle toho jakou chci barvu krému, potom se vyšlehá 250g másla s cukrem dle chuti. a do toho postupně zašlehávat po lžících tu kaši - vznikne krásný nadýchaný krém, který je chuťově výborný a drží tvar, případně můžeš přimíchat rum, nebo třeba ořechy..
|
|
Alternativní kvočna |
|
(15.12.2012 15:54:33) Na krém většinou uvařím krupic.kaši nebo pudink. Nechám vychladnout. vyšlehám máslo s cukrem a po troškách přimíchávám kaši nebo pudink, musí mít zhruba stejnou teplotu.
A našla jsem ještě tohle: Citrónový krém: 300 ml mléka,30g hladké mouky,100g krupicového cukru,150g másla,100gmoučkového cukru,šťáva z 1 citrónu. Do mléka vysypeme mouku a krupicový cukr a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.Utřeme máslo s moučkovým cukrem a po troškách přidáváme citrónovou šťávu.Nakonec spojíme s vychladlou kaší a ještě důkladně vymícháme.
|
17.6modrasek13 |
|
(15.12.2012 15:58:26) Díky, to bude ono, ale napadlo mě, když mléko - je to trvanlivé? Vydrží krém na cukroví až do Silvestra?
|
tymothy | •
|
(15.12.2012 16:04:39) Když ho dáš do mrazáku, tak určitě. :-D Nám běžně vydrží i přes Silvestra, ale musím ho skladovat v lednici.
|
|
|
|
|