.ganesha. |
|
(22.10.2012 17:26:41) Chtěla bych si udělat domácí majonézu, protože kupovanou nemůžu, kvůli těh. cukrovce. Ale té domácí se zase bojím kvůli syrovým žloutkům. Dá se nějak upravit, aby byla neškodná? Díky
|
Elíláma |
|
(22.10.2012 17:31:05) zab ji! ! !
No radši asi nebudu říkat, že jsem ji jedla celé těhotenství, co? Dělám ji normálně tyčovým mixérem, ale případnou salmonelu v ní můžeš tak akorát zaříkávat, tepelně upravit fakt nejde...
|
Elíláma |
|
(22.10.2012 17:31:54) A není nějaká bez cukru? A jak ji vlastně upravují ve fabrice? myslím co do syrovosti vajíc?
|
.ganesha. |
|
(22.10.2012 17:44:02) No pasterizují, ne?
|
.ganesha. |
|
(22.10.2012 17:55:55) No, asi budu mít utrum, no :( Jsem akorát myslela, že nějaký způsob existuje a že jestli jo, tak ho tu určitě budou znát :) Jedna kolegyně mi dokonce vyprávěla o nějaký majonéze jen z cuket, tak nevím, co je na tom pravdy :)
|
|
|
|
.ganesha. |
|
(22.10.2012 17:57:00) Hele, že tys ji jedla, neznamená, že bych z toho JÁ neměla průser.. Na tyhle věci mám totiž fakt "štěstí"
|
Elíláma |
|
(22.10.2012 18:05:33) mno, to je taky fakt já b\ch bez syrových vajec asi pošla, když už ne syrových, tak volské oko musím mít na horní polovině žloutku tekuté...
|
.ganesha. |
|
(22.10.2012 18:25:13) Ale nepošla ;)
|
|
|
|
|
neznámá |
|
(22.10.2012 18:04:46) Zadej si do vhledávače majonéza z mléka, myslím, že dokonce někdo psal i recept sem ne Rodinu. Ale nedělám, protože za syrových vajec nejlepší.
|
neznámá |
|
(22.10.2012 18:05:28) Recept bude určitě na MMB, tam jsou různé podivnosti.
|
.ganesha. |
|
(22.10.2012 18:24:59)
|
|
|
|
Pišťucha |
|
(22.10.2012 19:39:58) Udělej ji z vařených vajec ;-) Jde to. Uvaříš vajíčka natvrdo. Vezmeš pouze žloutky a začneš míchat s olejem, který pomalu přiléváš. Až máš majonézu přidáš trochu citronu (a dosolíš). Osobně jsem ji ještě nedělala, ale viděla jsem jak se dělá (naživo) takže to 100% jde. Ovšem byla jsem upozorněna, že se nesmí používat nic kovového (takže plastová/skleněná miska a dřevěná/plastová vařeka).
Takže vyzkoušej ;-) třeba to půjde i klasickým kovovým šlehačem
|
LenkaVa |
|
(22.10.2012 20:06:51) Dělám z vařených bílků.
Na 4-5 vajec (pouze bílky) dám tak 1 dcl mléka, osolím a projedu tyčákem. Pomalinku přilévám olej ......
Konzistenci si uděláš jak budeš chtít.
Musíš to ale drobet osolit, pak se to vejce spojí s mlékem.
|
.ganesha. |
|
(23.10.2012 9:18:30) Díky oběma za rady
|
|
|
|
|