a je to? |
|
(22.7.2012 20:32:29) Mám tu 500g tarhoni a nějak nevím, co s ní. V mražáku je kousek vepřovýho, kousek kuřecího, pytlík hrachu. Nemáte nějaký recept? Moc děkuju
|
Veverka16 |
|
(22.7.2012 20:35:39) dělám jako vložku do polívky místo nudlí.
vařím mrkev, petržel a cerel v osolené vodě,na kostičky,do toho po chvíli vaření hodím tarhoňu.uvařím.přecedím,propláchnu studenou vodou a vkládám do hovězího/vepřového/kuřecího vývaru...Děti kuličkovou polívku milujou...
|
|
Veverka16 |
|
(22.7.2012 20:37:42) tarhoňu uvařit jako normál těstoviny.kurecí nakrájet na malý kousky,osolit,opepřit,dát dvě lžičky plnotučné hořčice a 2 lžičky solamylu.nechat odležet.rozpálit pánev,nalít olej,opéct do červena kuřecí kousky a v té pánvi smíchat s tou těstovinou....
|
|
SophieS |
|
(22.7.2012 20:48:48) tarhoňu osmažím na panvici na troche oleja, aby dostala hnedastú farbu, potom osolím a prilejem vriacu vodu. takto pekne osmaženú ju dodusím do makka. pozor, dáva sa len toľko vody ,aby to cestovina vsiakla, nezlieva sa.
Bravčové (vepřové) masko, pripravím na sposob perkeltu. Najlepšie na domácej masti osmažím jednu cibuľu, skor d tmava ak d sklovita, prisám červenú papriku, najlepšia je Kotányi, kvoli farbe aj kvoli chuti. Paprika len na cibuľke zapení a hneď sa musí pridať na kocky nakrájané masko, inak sa paprika prepáli a zhorkne. Masko osolím. opeprím, a dusím do skoro makka. Ku koncu pridám čerstvú zelenú (u vás bílou) papriku a rajčinu, ale nie veľa, tak pol papriky a jednu strednú paradajku. Zmes dodusím domakka a podávam s tarhonou. Hráškom by som to nekazila. Z toho urob polievku. A k celému pokrmu dobrý uhorkový šalát. Klasický. Uhorka na kolieska, cukrovo- octový ( citrónový nálev) možeš dochutiť cibulkou, opepriť, posypať paprikou a máš skvelé maďarské klasické jedlo :)
|
a je to? |
|
(22.7.2012 20:58:13) To zní dobře To rajče aj se slupkou?
|
|
|
a je to? |
|
(22.7.2012 21:00:57) Výmysl mého manžela
http://cs.wikipedia.org/wiki/Tarho%C5%88a
Kdysi jsme ji měli u jeho babičky, ale podařilo se mi ji sehnat až teď...došly mi nápady, co furt kutit, tak jsem si řekla, že ji zkusím uvařit. Kamarádka si ji dělá jen se špenátem, ale já do sebe potřebuju dostat kus masa bo bych jinak za chvíli z té zdravé stravy pošla.
|
|
|
KlaudieS+M+E |
|
(22.7.2012 20:50:11) Kuřecí tarhoňa - na oleji osmahnout cibulku, na to kuřecí maso, zaprášit paprikou, osmahnout, zalít vývarem, podusit. Na konci přidat tarhoňu, konzistence by měla být taková hustší, na půl velkýho hrnce dělám tarhoňu ze dvou vajec.
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(23.7.2012 9:18:49) já dělala tarhoňu tudle poprvé a osmahla jsem na trošce oleje cibulku, k tomu přihodila maso a přidala právě ten hrášek, zalila vodou nechala podusit do měkka. Okořenila - já teda to rovnou už dusila s kostkou bujonu bez konzervantů a barviv od vitany - tuším že byl zeleninovej.
uvařila sem dle návodu tarhoňu a podávala ke směsce, bylo to moc dobré.
jinak já ji neuvařila všechnu, tak sem tudle hrst hodila do polévky a také to bylo dobré :D
|
Samika |
|
(23.7.2012 16:10:15) co je na ní tak zdravého, když je to (ne)obyčejná těstovina?
|
a je to? |
|
(23.7.2012 19:37:52) Si to nechej přehodit do jinýho chlívku...já spěchala, tak jsem to mrskla sem
|
|
|
|
|