Přidat odpověď
tarhoňu osmažím na panvici na troche oleja, aby dostala hnedastú farbu, potom osolím a prilejem vriacu vodu. takto pekne osmaženú ju dodusím do makka. pozor, dáva sa len toľko vody ,aby to cestovina vsiakla, nezlieva sa.
Bravčové (vepřové) masko, pripravím na sposob perkeltu. Najlepšie na domácej masti osmažím jednu cibuľu, skor d tmava ak d sklovita, prisám červenú papriku, najlepšia je Kotányi, kvoli farbe aj kvoli chuti. Paprika len na cibuľke zapení a hneď sa musí pridať na kocky nakrájané masko, inak sa paprika prepáli a zhorkne. Masko osolím. opeprím, a dusím do skoro makka. Ku koncu pridám čerstvú zelenú (u vás bílou) papriku a rajčinu, ale nie veľa, tak pol papriky a jednu strednú paradajku.
Zmes dodusím domakka a podávam s tarhonou. Hráškom by som to nekazila. Z toho urob polievku.
A k celému pokrmu dobrý uhorkový šalát. Klasický. Uhorka na kolieska, cukrovo- octový ( citrónový nálev) možeš dochutiť cibulkou, opepriť, posypať paprikou a máš skvelé maďarské klasické jedlo :)
Předchozí