| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak upravit rebarboru?

 Celkem 18 názorů.
 briliantacek+2(07,10) 


Téma: Jak upravit rebarboru? 

(23.5.2012 7:26:23)
CHtěla bych dnes upéct koláč z rebarbory. Máme na zahradě, lae ještě nikdy jsem jí nepoužila. manžel si přál koláč jako dělávala jeho babička a já bych mu chtšěla udělat radost. Ale bojím se, aby byl jedlý. Jak upravit rebarboru? Podle receptu ji mám nasypat na těšto aa posypat drobenkou. Po upečení jen lehce pocukrovat. Myslíte, že to stačí? Nebude koláč příliš kyselí?

Děkuji za zkušenosti. Tchýně není doma a já bych chtěla mít upečeno než manžílek dorazí z práce~x~~;)
 draky+dráčata 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 7:31:43)
Dělala jsem zrovna včera.
Oloupat, podusit s troškou vody a přisladit.
Koláče jedí i děti, že prý je to moooc dobrý :-) Je to trošku nakyslý, asi jako rybíz.
Dělala jsem podle tohoto receptu:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=47826
 Senedra 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 7:36:54)
Dělám variantu drobenkového, rebarboru určitě oloupat.



Koláč z rebarbory

Drobenka:
125 g másla
200 g hrubé mouky
60 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru

Těsto:
225 g másla
225 g cukru
špetka soli
3 vejce
275 g polohrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku
150 g bílého jogurtu

Obloha:
Cca 500g rebarbory
Lze i mleté ořechy

Postup:
1)Rebarboru zbavíme nečistot, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky
2)Z másla, cukru a soli ušleháme hustou pěnu. Postupně vmícháme po jednom vejce
3)Mouku smícháme s kypřícím práškem. Prosijeme na máslový krém a střídavě s jogurtem vmícháme do krému. Troubu předehřejeme na 175 °C
4)Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně potřemě těstem, které uhladíme. Rozprostřeme rovnoměrně kousky rebarbory a posypeme drobenkou. Rebarboru lze podsypat strouhanými ořechy.
5)Vložíme o středně vyhřáté trouby a pečeme 40-45 minut.
 briliantacek+2(07,10) 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 8:07:11)
Díky, opisuju a jdu nakoupit chybějící suropviny. Až mládě usne budeme s dcerkou péct pro tatínka:-)
 Lída+2 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 7:38:26)
briliantacek+2(07,10)
zrovan v pátek mi někdo říkal, že džem nebo marmeláda je vynikající. pokud jí máš hodně.~;)
 Sam01 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 7:54:59)
Dělám normálně kynutý koláč s rebarborou a žmolenkou.

Kynuté těsto na to oloupanou pokrájenou rebarboru a na to žmolenku.
Mňam. Hned bych si dala.

Ještě je rebarbora výborná,když se dělá britský crumble. To taky můžu i když ten je úžasnej třeba i jenom ze švestek.

A reveň si oloupu,nakrájím a zamrazím a pak třeba kolem vánoc udělám tenhle supr letní kynutý koláč. Děti tomu říkají kytičkový koláč.
 Jája 
  • 

Re: Rebarbora 

(23.5.2012 8:59:08)
Ty jí neloupeš? To by mi pak ta vlákna lezla z pusy ven.
 Anadar 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 11:13:34)
Taky neloupu,četla jsem v nějakém kuchařském časáku,že není nutno.Možná nejvejš ty dolní konce.
Není to vůbec poznat a ušetří se práce.
Na koláč se taky chystám-litej s drobenkou.I když vyjde kyselejší,vždycky se dá poprášit cukrem.
 Xantipa. 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 12:30:18)
Proč se smí jíst od června do srpna?
Na zamrazení - jen nakrájím a dám do mrazáku, pak nechám povolit a rozprostřu na koláč.
 briliantacek+2(07,10) 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 13:21:05)
Proč jen od června do srpna???
 Muumi 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 13:29:05)
Je tam pak moc šťavelanů, v nějaké koncentraci by z toho mohla být i lehká otravka... jinak, bacha, listy jsou jedovaty tak jako tak
 Xantipa. 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 14:04:40)
Já pod rebarboru dávám vždy tvaroh - prý to eliminuje ty nepříznivé účinky nebo co.
 Len 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 14:07:43)
Jj, tvaroh nebo jakkykoliv mlecny vyrobek. Prakticky nedelam rebarboru jinak nez v kombinaci s mlekem. U nas je k dostani cely rok a milujeme ji.
 Muumi 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 14:34:56)
No jasně, jako u špenátu. Akorát u rebarbory asi spíš hrozí, že se jí sežere moc:) Jinak já nejradši crumble čili smulpaj, drobenkový "koláč" bez těsta.
 Dalalmánek 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 8:06:38)
Vařit ani dusit ji nemusíš, jen důkladně očistit, oloupat, nakrájet na špalíčky. Já dělám normální litý koláč kypřený práškem, takovou tu "hrnkovou buchtu", ale jde i kynutý drobenkový koláč. Koláč litý na plech jen pokladeš rebarborou, ale hotový pocukruješ, je hodně kyselá.
 Vr 
  • 

Re: Rebarbora 

(23.5.2012 8:14:18)
nedoporučuji podusit, pak se rozblemcne. Komu vadí kyselá chuť, tak jen prosypat cukrem. Miluju rebarboru!
 briliantacek+2(07,10) 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 8:21:55)
Všem moc děkuju. Snad se povede. manžel jí taky miluje, já jí jedla až u tchýně a ještě jsem se nikdy nedokopala sama upéct právě z rebarbory. Snad se povede. Jdu na nákup surovin~;)~:-D
 Merylin5 


Re: Rebarbora 

(23.5.2012 9:07:14)
Mamka ji dělá taky taky, je výboná. Musí se dát hodně drobenky, ta sladkokyselá chuť je moc dobrá.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.