briliantacek+2(07,10) |
|
(23.5.2012 7:26:23) CHtěla bych dnes upéct koláč z rebarbory. Máme na zahradě, lae ještě nikdy jsem jí nepoužila. manžel si přál koláč jako dělávala jeho babička a já bych mu chtšěla udělat radost. Ale bojím se, aby byl jedlý. Jak upravit rebarboru? Podle receptu ji mám nasypat na těšto aa posypat drobenkou. Po upečení jen lehce pocukrovat. Myslíte, že to stačí? Nebude koláč příliš kyselí?
Děkuji za zkušenosti. Tchýně není doma a já bych chtěla mít upečeno než manžílek dorazí z práce
|
Senedra |
|
(23.5.2012 7:36:54) Dělám variantu drobenkového, rebarboru určitě oloupat.
Koláč z rebarbory
Drobenka: 125 g másla 200 g hrubé mouky 60 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru
Těsto: 225 g másla 225 g cukru špetka soli 3 vejce 275 g polohrubé mouky 1 sáček kypřícího prášku 150 g bílého jogurtu
Obloha: Cca 500g rebarbory Lze i mleté ořechy
Postup: 1)Rebarboru zbavíme nečistot, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky 2)Z másla, cukru a soli ušleháme hustou pěnu. Postupně vmícháme po jednom vejce 3)Mouku smícháme s kypřícím práškem. Prosijeme na máslový krém a střídavě s jogurtem vmícháme do krému. Troubu předehřejeme na 175 °C 4)Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně potřemě těstem, které uhladíme. Rozprostřeme rovnoměrně kousky rebarbory a posypeme drobenkou. Rebarboru lze podsypat strouhanými ořechy. 5)Vložíme o středně vyhřáté trouby a pečeme 40-45 minut.
|
briliantacek+2(07,10) |
|
(23.5.2012 8:07:11) Díky, opisuju a jdu nakoupit chybějící suropviny. Až mládě usne budeme s dcerkou péct pro tatínka
|
|
|
Lída+2 |
|
(23.5.2012 7:38:26) briliantacek+2(07,10) zrovan v pátek mi někdo říkal, že džem nebo marmeláda je vynikající. pokud jí máš hodně.
|
|
Sam01 |
|
(23.5.2012 7:54:59) Dělám normálně kynutý koláč s rebarborou a žmolenkou.
Kynuté těsto na to oloupanou pokrájenou rebarboru a na to žmolenku. Mňam. Hned bych si dala.
Ještě je rebarbora výborná,když se dělá britský crumble. To taky můžu i když ten je úžasnej třeba i jenom ze švestek.
A reveň si oloupu,nakrájím a zamrazím a pak třeba kolem vánoc udělám tenhle supr letní kynutý koláč. Děti tomu říkají kytičkový koláč.
|
Jája | •
|
(23.5.2012 8:59:08) Ty jí neloupeš? To by mi pak ta vlákna lezla z pusy ven.
|
|
Anadar |
|
(23.5.2012 11:13:34) Taky neloupu,četla jsem v nějakém kuchařském časáku,že není nutno.Možná nejvejš ty dolní konce. Není to vůbec poznat a ušetří se práce. Na koláč se taky chystám-litej s drobenkou.I když vyjde kyselejší,vždycky se dá poprášit cukrem.
|
|
|
Xantipa. |
|
(23.5.2012 12:30:18) Proč se smí jíst od června do srpna? Na zamrazení - jen nakrájím a dám do mrazáku, pak nechám povolit a rozprostřu na koláč.
|
|
Muumi |
|
(23.5.2012 13:29:05) Je tam pak moc šťavelanů, v nějaké koncentraci by z toho mohla být i lehká otravka... jinak, bacha, listy jsou jedovaty tak jako tak
|
Xantipa. |
|
(23.5.2012 14:04:40) Já pod rebarboru dávám vždy tvaroh - prý to eliminuje ty nepříznivé účinky nebo co.
|
Len |
|
(23.5.2012 14:07:43) Jj, tvaroh nebo jakkykoliv mlecny vyrobek. Prakticky nedelam rebarboru jinak nez v kombinaci s mlekem. U nas je k dostani cely rok a milujeme ji.
|
Muumi |
|
(23.5.2012 14:34:56) No jasně, jako u špenátu. Akorát u rebarbory asi spíš hrozí, že se jí sežere moc:) Jinak já nejradši crumble čili smulpaj, drobenkový "koláč" bez těsta.
|
|
|
|
|
|
|