Drobenka: 125 g másla 200 g hrubé mouky 60 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru
Těsto: 225 g másla 225 g cukru špetka soli 3 vejce 275 g polohrubé mouky 1 sáček kypřícího prášku 150 g bílého jogurtu
Obloha: Cca 500g rebarbory Lze i mleté ořechy
Postup: 1)Rebarboru zbavíme nečistot, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky 2)Z másla, cukru a soli ušleháme hustou pěnu. Postupně vmícháme po jednom vejce 3)Mouku smícháme s kypřícím práškem. Prosijeme na máslový krém a střídavě s jogurtem vmícháme do krému. Troubu předehřejeme na 175 °C 4)Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně potřemě těstem, které uhladíme. Rozprostřeme rovnoměrně kousky rebarbory a posypeme drobenkou. Rebarboru lze podsypat strouhanými ořechy. 5)Vložíme o středně vyhřáté trouby a pečeme 40-45 minut.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.