Nevímsirady |
|
(24.3.2012 17:27:03) Nemáte někdo nějaký osvědčený recept doma, už dlouho se nám nedaří nic dobrého koupit (vesnice), dneska jsme chtěli grilovat a To snad ani vedle masa neleželo Chtěla bych je zkusit udělat doma, ale nemůžu nic najít
|
Ivuljenka |
|
(24.3.2012 19:00:21) A proč grilujete párky, to už je lepší hodit nagril krkovičku.
Teda mi žádnou uzeninu negrilujeme, jen maso a zeleninu
|
Nevímsirady |
|
(24.3.2012 20:17:23) holkám moc grilované maso nejede a chtěli jsme mít něco rychleji
|
angrešt |
|
(24.3.2012 20:48:57) To je vtip? Výroba domácích uzenin trvá nejméně 3 dny. A je to zatraceně pracné, náročné na jemnost mletí, na prostor pro chlazení a následně požadující udírnu pro uzení teplým kouřem.
Když chcete mít na grilu něco hodně rychle, tak grilujte třeba lososa, ten je hned.
Z masa jsou asi nejrychlejší tenoulinké plátky bůčku.
|
Nevímsirady |
|
(24.3.2012 21:31:50) no my kdysi dělali domácí klobásky a tři dny to teda netrvalo, ale nevím. Napadlo mě ještě něco na způsob párků ale bez toho uzení
|
Nevímsirady |
|
(24.3.2012 21:35:13) známý to kdysi prodával pod názvem grilovací klobásy, ale recept mi nechce říci, je to směs masa atd. ve střívku, myslím, že se to i před prodejem tepelně upravuje (nejsem si ale jistá). Prostě dáš to jenom na gril a opečeš
|
|
|
zuzini |
|
(24.3.2012 22:03:57) V masterchefovi dvojce měli jednou za úkol obsloužit stovku motorkářů domácími klobásami na grilu a výroba jim rozhodně netrvala tři dny, ale cca hodinu.
Bathory, je to tenhle díl, zkus stáhnout, pokud si dobře pamatuju, je tam i uvedeno, co který tým do klobásek přidával. http://uloz.to/xmFhj2z/masterchef-us-s02e08-hdtv-xvid-lol-avi Pravda, není to párek, ale určitě jsou vynikající
|
angrešt |
|
(25.3.2012 8:14:55) Výroba poctivých párků zahrnuje mletí, mělnění jednotlivých druhů masa, jejich oddělené uležení, následně smísení, další odležení (tedy minimálně 2 dny odležení). Následné zauzení teplým kouřem a podle typu párku případně i povaření.
Nacpání něčeho do střívka nedá automaticky vzniknout párku. Skutečný párek za hodinu nelze udělat - to leda, pokud to má být myšleno tak, že masová směs už byla odležená předem.
|
|
Nevímsirady |
|
(25.3.2012 9:36:33) díky
|
|
|
|
|
..maya.. |
|
(24.3.2012 20:58:52)
|
Nevímsirady |
|
(24.3.2012 21:36:19) Mi to nepovídejte, já to mám taky raději, ale děti nee a manžel se taky obejde. Nejíme syrové/polosyrové a propečené je tuhé
|
zuzini |
|
(24.3.2012 22:06:17) Bathory, propečená krkovička na grilu určitě tuhá není, naopak, je krásně šťavnatá a výborná.
|
Katka, kluci 13 a 9 | •
|
(24.3.2012 23:45:46) Přesně, já nechápu, proč lidi grilují hnusné uzeniny. Pro dospělé mám naloženou krkovičku v ostřejší marinádě, pro děti třeba pár plátků kuřecího nebo krůtího v nepálivé marinádě. je to naložené za 10 min, peče se to řekněme 5-15 min....podle toho, jak to kdo má rád propečené. Vykašlete se na uzeniny..Mě ještě tak jakž takž chutnají bavorské klobásky, ale jen některé značky...levné jsou hnusné.
|
|
|
|
|
|
Monika | •
|
(12.5.2012 16:36:43) http://www.udirny.com/?page=cz,vyroba-domacich-uzenin-recepty
|
Da | •
|
(12.6.2012 16:42:23) Díky, konečně odpověď k dotazu.
|
|
|
|