Abigail* |
|
(28.10.2011 20:04:33) Od té doby, co máme v kuchyni indukční desku, máme problémy s pánvemi a smažením na nich. Koupili jsme si pánev poměrně drahou - kolem 1000 Kč a ejhle, blbě smaží. Olej se na ní rozehřeje, dám na ni to, co potřebuju usmažit a během pár minut pánev jakoby přestávala smažit. Pomůže, když ji nechám trochu vychladnout a pak se znovu rozehřeje, jenže je to jednak zdlouhavé a druhak jídlo moc nasákne olejem. Nejdřív jsme si mysleli, že je to tím, že má moc velký průměr a přesahuje naznačený kruh, potom jsme zase usoudili, že se teda dno asi nějak prohne a dokonale nesedí na desce. Od rodičů jsme si půjčili obyčejnou smaltovanou pánev. Ta funguje dobře, ale je potřeba dát na ni strašně moc oleje, jinak se jídlo začne přichytávat. Takže jsem prohlásila, že letošního vánočního kapra chci konečně mít pořádně usmaženýho a koupili jsme dneska litinovou pánev v IKEA. Slyšela jsem na ni docela dobré reference, tak jsem se těšila, jak ji hned vyzkoušíme. Bohužel se i zde platí to, co pro pánev č. 1. Podotýkám, že samozřejmě kupujeme pánve, které jsou vhodné i pro indukci, takže nechápu, že nás to takhle zlobí. Už fakt nevím, co s tím. Neskutečně mě to štve, smažený jídlo sice děláme málo, ale právě proto chci, aby to proběhlo hladce a ne s rozčilováním... Máte nějaké rady?
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(28.10.2011 20:33:19) mám stejný problém, obecně indukce mi přijde na smažení děsná, i jinak roznáší teplo. mám dvě pánce od tescomy - série spiral a jedna je vyboulená ven a druhá vyboulená dovnitř. jde totiž hlavně o tu styčnou plochu, kterou se dotýká tý plotýnky. vlivem tepla se mají tendenci ty pánve vyboulit ještě víc. doporušuju pánev s co ,,nejtěžším,, dnem, nějaké to sendvičové apodobně, vyloženě klidně mnohovrstvé. taková pak sedí, ale déle se prohřívá, což ale u indukce je trochu jedno. mám jednu z tescomy a ta je vcelku ok, eror nehází, jen je potřeba větší teploty nba smažení
|
Abigail* |
|
(28.10.2011 20:46:40) Mikito, ta litinová pánev je právě hrozně těžká, takže jsem si myslela, že je problém vyřešen. Bohužel není.
|
|
Alžbi |
|
(29.10.2011 14:09:20) Dobrý den,
mám taky problémy s pánvemi, ale trochu jiného druhu. Měla jsem 2 a pokaždé se po zahřátí středem vyduly (normálně je to neviditelné), ale olej jasně stéká ze středu do okrajů, takže se uprostřed nedá smažit. Měla jsem kvalitní Tefal na indukci, u té mi vrátili peníze, teď jsem si koupila keramickou pánev od Orionu a opět ten samý problém. Máte nějaký tip na pánev, která je tak kvalitní, že se to netsane? Za studena je to ok, určitě to není varnou deskou neboť jsem to zkoušela u rodičů a mé pánve tam dělají ten samý problém.Tak nevím, zda znovu šáhnout po Tefalu.Mám bezzónovou indukční desku z IKEI, takže ve velikosti zón problém nebude.
|
|
|
kreditka |
|
(28.10.2011 20:33:26) A nebude to spíš tou indukcí? Můj táta je elektrikář a říká že indukce jsou na vše hrozně citlivé, stačí drobná změna napětí a indukce je v často v čudu nebo minimálně poškozená. Docela dost už jich opravoval a za sebe je kvůli tomu moc lidem nedoporučuje, tak bych zkusila pozvat si někoho na tu indukci
|
Abigail* |
|
(28.10.2011 20:47:46) Kreditko, díky za upozornění. Proberu to s manželem, tohle nás nenapadlo.
|
|
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
(28.10.2011 20:38:26) Jak píše kreditka, může to být i tou indukcí. My teda máme indukci od AEG, pánve Tefal a Greenpan a dobrý, hůř to smaží jen na místech, kde je to "mimo zónu", jinak nemám problém.
|
Abigail* |
|
(28.10.2011 20:48:50) Markéto, o Greenpan jsme vážně uvažovali, pak jsme si řekli, že zkusíme levnější variantu z IKEA.
|
krupice. |
|
(28.10.2011 21:11:31) Ahoj, já mám také indukci a pánev od Tefalu a teď nově pánve od Tescomy z nové série e-premium. Žádný problém se smažením nemám. Je fakt, že pánve musí být dobře umyté zespodu, někdy se mi tam nalepí a "zataví" olej a potom to má tendenci blbnout. Ale jinak vpohodě.
|
|
|
|
Evanek |
|
(28.10.2011 21:31:12) Máme dvě pánve Greenpan - a jsou super (manžel dostal loni na vánoce v práci šek do obchodu, tož jsme utratili za drahé pánve, ale můžu říct že jsou bez chyby). Smaží na indukci určitě líp než od Teskomy, kterou taky máme.
|
|
Lída. |
|
(28.10.2011 21:47:30) upřímně, bude to plácnutí do vody, protože nevím, jak indukce přesně funguje. Všimla jsem si, že alespoň na nižší stupně indukce spíná v cyklech - chvíli zapnuto, chvíli vypnuto. Nevím, jestli je tam časovač, nebo nějaké teplotní čidlo. Zlobilo mě to taky, voda se vařila normálně, smažení na větší vrstvě oleje byl problém. Nemůže to být tím, že olej a voda se teplotně chovají jinak? Četla jsem o tom problému na různých diskusích při plánování kuchyně, tak mám dvě plotýnky plynové, dvě indukční... Jestli tě to rozčiluje moc, bylo by řešením koupit remosku nebo jinou elektrickou pánev a na smažení používat ji.
|
Abigail* |
|
(29.10.2011 8:20:57) Lído, máš pravdu v tom, že nás to zlobí jen při smažení. Ostatní vaření je ok. Popravdě kupovat si další "krám" do domácnosti se mi nechce, ale zas by mi to ušetřilo nervy
|
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(29.10.2011 8:38:54) Mám indukci, různé pánve od Tescomy a pod. a nikdy jsem neměla problém...a to občas opékám tunu zeleniny...nutíte mě to začít pozorovat Zrovna včera jsem smažila u mámy na běžné elektřině, už to neumím, reaguje to moc pomalu a nebylo to ono. Večer doma ryba, hned a super.
|
Abigail* |
|
(29.10.2011 9:31:11) Hoď to za hlavu, takovýho nedostatku by sis určitě všimla. Nejlíp je to vidět, když člověk smaží víc věcí po sobě - to tam pak hodíš řízek apod. a on je furt světlý a nic se neděje.
|
Dipsina |
|
(29.10.2011 9:40:50) Já mám obyčejnou sklokeramirockou desku a řeším stejný problém, tolik pánví už jsem vyhodila, brzy se tdulo dno. Řešení mám, až odejde tento sporák , už má 12 let, tak kupuju plynový.
|
|
|
|
zerat |
|
(29.10.2011 11:14:16) Docela jsem o indukci i přemýšlela, ale jak to tu tak čtu, tak ani náhodou. Fakticky asi nejlepší je plyn
|
Fous&fousek |
|
(29.10.2011 11:36:41) Já mám stejný pocit. Byla jsem teď na návštěvě, kamarádka má poloindukci (dvě plotny indukce, dvě klasika sklokeramika) a když jsem viděla, jak bojuje s indukcí a jak létají sprostá slova, tak jsem se zařekla, že mi to nesmí do baráku. No a tohle téma mě přesvědčilo, že je to tak.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
(29.10.2011 14:14:47) Vidíš, a maminka, celý život milující plyn, strávila týden vařením na naší indukci a litovala, že při rekonstrukci, kterou dělali měsíc předtím, po indukci nesáhla. No, aspoň si můžu gratulovat, že když jsme šli po tom nejdražším, co tehdy bylo na trhu (se slovy "když už, tak už"), tak jsme asi neudělali chybu, protože i pro mě byl přechod z plynu (který je skvělý) na indukci jako vstup do vařícího ráje.
|
Martina, 2 kluci |
|
(29.10.2011 21:21:16) To jsem ráda, že někdo miluje indukci jako já Možná je rozdíl ve výrobcích od růz. firem. Kdybych mohla, měním desku za celoindukční, mám jen 2 plotýnky a ty neindukční mě děsně vytáčejí, jak se dlouho rozehřívá jídlo, jak potom nejde obratem ztlumit...
|
Martule, 2děti |
|
(19.11.2011 11:31:58) Mám dotaz na Martinu a Markétu P. Moc prosím! Budu dělat novou kuchyň a chci z plynu (propanbutan) přejít na indukci. V této diskuzi ale nevypadá indukce jako dobré řešení. Vy si ji jako jediné chválíte. Prosím - jakého máte výrobce a typ? Díky.
|
|
|
|
|
kytina |
|
(14.3.2012 9:47:24) Před měsícem jsem po deseti letech vyměnila plyn za indukci a už teď mohu říci, že miluji indukci a nadávám si, že jsem to neudělala dřív. Zvykat jsem si nemusela vůbec - vše je mnohem snazší, komfortnější, prostě na lepší se zvyká snadno. Někde jsem tady vyčetla, že se na indukci nedá vařit pomalu a dlouho, takže to bylo první co jsem vyzkoušela a nemohu to potvrdit - vývar 3 hodiny probublával na stupeň 2, žádný problém.
|
|
|
|