Od té doby, co máme v kuchyni indukční desku, máme problémy s pánvemi a smažením na nich. Koupili jsme si pánev poměrně drahou - kolem 1000 Kč a ejhle, blbě smaží. Olej se na ní rozehřeje, dám na ni to, co potřebuju usmažit a během pár minut pánev jakoby přestávala smažit. Pomůže, když ji nechám trochu vychladnout a pak se znovu rozehřeje, jenže je to jednak zdlouhavé a druhak jídlo moc nasákne olejem. Nejdřív jsme si mysleli, že je to tím, že má moc velký průměr a přesahuje naznačený kruh, potom jsme zase usoudili, že se teda dno asi nějak prohne a dokonale nesedí na desce. Od rodičů jsme si půjčili obyčejnou smaltovanou pánev. Ta funguje dobře, ale je potřeba dát na ni strašně moc oleje, jinak se jídlo začne přichytávat.
Takže jsem prohlásila, že letošního vánočního kapra chci konečně mít pořádně usmaženýho a koupili jsme dneska litinovou pánev v IKEA. Slyšela jsem na ni docela dobré reference, tak jsem se těšila, jak ji hned vyzkoušíme. Bohužel se i zde platí to, co pro pánev č. 1. Podotýkám, že samozřejmě kupujeme pánve, které jsou vhodné i pro indukci, takže nechápu, že nás to takhle zlobí. Už fakt nevím, co s tím. Neskutečně mě to štve, smažený jídlo sice děláme málo, ale právě proto chci, aby to proběhlo hladce a ne s rozčilováním... Máte nějaké rady?