Černá kronika |
|
(7.2.2012 9:01:40) Jsem přímo alergická, když kupuju salám, šunku nebo debrecínku a při celkovým množství 15-20 dkg se mi snaží prodavačka prostrčit mezi nakrájená kolečka poměrně velkou patku. Když si toho všimnu, tak se ozvu. Dneska jsem kupovala 20 dkg debrecínky, nejen, že tady v obchodě mají salámy a sýry už předem nakrájený na platíčkách a prodavačka jen odebírá na váhu, což už tenhle způsob prodeje mi vadí, ale do tak malého množství se mi snažila propašovat centimetrovou, v podstatě desetidekovou patku od debrecínky - suchou, celou červenou od papriky. Ozvala jsem se a pěkně jsem to schytala. Prodavačka začala vykřikovat, že ona to musí taky prodat a co má s tím jako dělat. No, řekla jsem jí, že tu patku nechci, že chci dát plátky dětem do chleba na svačinu. Na to ona argumentovala, že ty silnější kusy jsou ale v chlebu taky dobrý. Šla jsem pryč, ať si s tím dělá, co chce. Kdysi jsem prodávala taky v potravinách. Patky samozřejmě zbývaly, snažili jsme se je dělat co nejmenší a pak ten zbytek jsme prostě snědli nebo vyhodili. Vím, že tehdy existovalo něco jako odpisy určitého procenta zboží. 1.Jak je to teď? To se fakt musí prodat úplně všechno? 2. Vadí vám už předem nakrájené salámy a sýry na platíčkách v chladících boxech? 3. Vadí mám, když doma rozbalíte balíček a tam z celkovýho množství uzeniny na vás kouká poměrně velká patka?
PS. Vím, že se tu nejspíš objeví názor, že uzeniny jsou nezdravé a nemají sí kupovat. To řešit nechci.
|
jak |
|
(7.2.2012 9:03:31) Prezdivko promin, ale Ty mas starosti:)) salam nekupuju,tak tohle neznam:)) kdyz salam, tak uherak v celku:)
|
veverkaa | •
|
(7.2.2012 9:23:51) můj manžel patky od knedlíků miluje. taky nechápu proč.
|
15.5Mišel12 |
|
(7.2.2012 9:26:02) Já je taky můžu,mají totiž oslizlejší mnohem větší část povrchu,ne jen okraj
|
|
Elíláma |
|
(7.2.2012 10:27:26) Taky je miluju
|
|
|
Markéta s párkem | •
|
(7.2.2012 9:36:46) Tak v naší rodině patky z knedlíků milujeme. Vybírám si je já i děti.
Už nedělám z pytlíku dva velký válce, ale 4 menší válečky, aby bylo víc patek.
Ovšem jsou to knedlíky, kam přidávám vlastní housku a jsou takový hodně tuhý. Chutná nám, když jsou čerstvý a ty patky jsou vlhce oslizlý (jestli bych teda místo knedlíků neměla dělat noky, ty jsou oslizlý každý zvlášť....
) U lehkých, nakynutých knedlíků nám to nechutná. A u hospodských, zaslých...
|
Markéta s párkem | •
|
(7.2.2012 9:54:00) Hlavně, když víš, jestli jsi dělala knedlík nebo nok...
|
|
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(7.2.2012 11:07:01) U nás v učilišti, kde pracuji (a beru obědy nebo doprovázím děti na večeři), mají děti v kuchyni POVINNOST odstrańovat patky. Můj muž (a spousta dětí, které máme na internátě) je milují a musí se o ně přímo prosit!!!!
Jinak patky v salámech mi nevadí tak na 80% - 90%, tedy když chci uzeninu použít k obecnému sežrání. Když chystám oslavu a chci ji dát na chlebíčky, tak na to VÝSLOVNĚ upozorním a trvám na tom, že chci pěkné TENKÉ plátky. Jo, to mi asi vadí více, než patka mezi plátky - to, že salámy typu poličan, herkules, uherák, nebo šunka (jiné asi nekupuji) jsou krájneny na 2mmm pláty.... Moje bybička pracovala v uzenářství před mnoha lety - o elektrickém přířezu se jí mohlo jen zdát (do důchodu šla někdy v roce 1965!!!) a vždycky vzpomínala, jak musela NOŽEM krájet šunku z KÝTY - OD KOSTI na průsvitné plátky. A když se plátky zákaznici nelíbily, tak babi musela nakrájet nové a ty, co se nelíbily, ji paní majitelka strhla z platu....
Simča
|
|
|