rišulka |
|
(17.11.2011 18:36:46) Prosím poraďte osvědčené cukroví, co se nemusí slepovat. Neumím pořádně krémy, linecké slepujem marmeládou. Mám doma nemocného prcka, chce pomáhat, ale hlavně chce vidět výsledky, nebaví ho čekat, až se slepí a teprv pak ještě zdobí. Co děláte a máte ozkoušené? Jako první tipy házím samozřejmě marokánky, kokosové kuličky nepečené a ještě dělám citronové hvězdičky polité čokoládou do toho nadrobená citronová kůra - mňam
|
Suza007 |
|
(17.11.2011 18:43:19) My děláme samé neslepované, ale takovou klasiku - rohlíčky, perníčky, kokosky, pak podvodnice (s droždím).
|
|
HelenaPa |
|
(17.11.2011 18:43:35) úly, vanilkové rohlíčky, perníky.
Případně lepím nutelou koupené korpusy na laskonky. Pak stačí trošku pocákat čokoládou a je to super.
|
|
Sisqi |
|
(17.11.2011 18:48:16) ďůlkový koláčky...:o))
|
|
štěpánkaa |
|
(17.11.2011 18:56:25) perníčky a vaniklové rohlíčky (nebo jiné tvary, dá se to i válet a vykrajovat, čerstvé jsou vynikající a pak až za 3 týdny
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(17.11.2011 18:57:55) marokánky bych si taky dala, už se na ně těším starší syn už chce dělat vínové, vždycky je obaluje v cukru a ujídá
|
|
angrešt |
|
(17.11.2011 19:05:28) Z těch klasických kokosky, vanilkové rohlíčky, pracny, podvodníčci, Masarykovo cukroví, kokosové věnečky, šachovnice atd.
Méně obvyklé jsem loni vyzkoušela tohle - je to výborné http://www.chefkoch.de/rs/s0/schoko+pistazien+taler/Rezepte.html
|
|
hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(17.11.2011 19:28:54) Tvarohové cukroví-je dost podobné vínovému - ale tohle je fakt rychlé,s těstem se skvěle pracuje a jen se to obaluje v cukru-u nás oblíbené dětmi.
|
|
Winky | •
|
(17.11.2011 19:48:33) "oříškový salám" - do kakaového těsta se zapracujou namočená lísková jádra, zaválí se do válečku, dají nachladit a pak se krájí kolečka, dávají na plech a pečou, obalují se horké v moučkovém cukru se skořicí. Variací bez ořechů je udělat kakaové a vanilkové těsto, vyválet pláty, dát je na sebe - ještě jednou přejet válečkem aby se spojily a napevno zarolovat, krájet plátky a péct - dvoubarevná roláda.
Pak myslivecké bochánky - extra kakaové těsto, z toho kuličky a doprostřed každé se vmáčkne půlka mandle (spařené oloupané), takže se to tím trošku rozplácne, peče se a pak už nic - to mi vyhovuje
Jednou jsem dělala i jakési škebličky ale to byla hrozná piplačka.
|
|
Margot+1 |
|
(17.11.2011 19:54:06) Máslové, protlačované přes mlýnek.
|
|
kreditka |
|
(17.11.2011 20:56:42) marcipán
|
|
rišulka |
|
(17.11.2011 22:06:35) Můžete hodit pár receptů?
Máslové se mi posledně hrozně lámaly a drobily, minule už jsem nedělala, ale třeba to byla drobná chybka..
Myslivecké bochánky neznám.
Jo a důlkové koláčky dělávala babička, výborné sádlové, do toho bych šla!
A to - díky
|
Suza007 |
|
(17.11.2011 23:35:37) Já dám recept na Podvodnice, ty myslím nejsou tak všeobecně známé (tedy aspoň já je neznala).
Podvodnice (tak 4 plechy)
1 lžíce vlažného mléka 40g droždí 1 lžička cukru 400g hladké mouky 250g změklého másla 100g mletých oříšků moučkový cukr na obalování
Smíchejte mléko, droždí, cukr a lžíci mouky a nechte vzejít kvásek. Pak přidejte ostatní suroviny a vypracujte tužší těsto. Na válu vytvarujte kouli, položte do hlubší mísy a zalijte studenou vodou, aby byla zcela potopená. Nechte přes noc kynout v lednici (příp. 2 hodiny při pokojové teplotě). Vykynuté těsto vyndejte z vody a na pomoučeném válu rozválejte na plát o síle asi 5mm. Vykrajujte hvězdičky (nebo jiné tvary) a pečte 10-15 min na 180 stupňů. Ještě horké obalujte v moučkovém cukru.
Nechte rozležet a o Vánocích si pochutnejte
|
angrešt |
|
(18.11.2011 11:32:47) Suzo, to je dobrý, u vás podvodnice, u nás podvodníci - asi záleží na zkušenostech s příslušným pohlavím, že?
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(17.11.2011 23:39:34) vínové 30 dkg hladké mouky 30 dkg másla 2 žloutky 4 lžíce bílého vína teplé obalujeme v jemném krystalovém cukru + 1 vanilkový cukr
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(17.11.2011 23:41:07) strojkové 65 dkg hladké mouky 25 dkg tuku 25 dkg cukru 2 vejce citronovou kůru trochu rumu na strojku tvořit různý tvar vychladlé pocákat čokoládovou polevou
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(17.11.2011 23:42:30) oválky 25 dkg hladké mouky 15 dkg másla 7,5 dkg cukru 7,5 dkg vlašských ořechů 2 žloutky špetka skořice péct na cca 180°C plnit krémem nebo nutelou čokoládová poleva: 10 dkg čokolády na vaření + 5 dkg 100% tuku - rozpustit ve vodní lázni
|
|
|
|
|
ppusina+2kluci a holčička |
|
(18.11.2011 9:33:00) Nepečení ježci a žabí oči.Šlehačkové cukroví,sádlovky,třené linecké kytičky,nepečený kokosový suk.
|
|
|