aach |
|
(29.10.2011 19:25:01) udělala jsem těsto na vdolky, ale te dvou kil mouky..je nás tu sice dost, ale ted už je všechny čerstvé nesníme. ráda bych půlku udělala zítra k snídani. těsto mi ted vykynulo. dá se nějak půlka uchovat na zítra? děkuji za radu
|
anna | •
|
(29.10.2011 19:31:25) Já myslímm,že protože to překyne a potom to začne klesat,dneska jsem pekla buchty a než jsem jsem všechny naplnila,tak bylo vidět,že to kyne už dlouho.
|
aach |
|
(29.10.2011 19:33:20) ách jo--
|
|
|
Lída. |
|
(29.10.2011 19:32:50) nebála bych se toho je to pár hodin, asi bych to během noci párkrát promíchala a dala znovu do tepla, jako se to dělá s tužšími těsty.
Šla bych k vám na snídani
|
aach |
|
(29.10.2011 19:34:21) lído myslíš? tak já to šoupnu do vyhřátý trouby a na noc do tepla k topení.. a klidně přijd!!
|
|
Karavela |
|
(29.10.2011 19:39:13) Do tepla určitě ne, to překyne a rozblemcá se.
Pokus bych spáchala v lednici, s rohlíkama se to tak dělá běžně - ovšem ty už se nechávaj rovnou kynout v chladničce, ne napřed v teple - kvůli struktuře, která vzniká při dlouhým kynutí
|
aach |
|
(29.10.2011 19:40:47) jezusi krejzusi tak ted jsem z toho jelen
|
aach |
|
(29.10.2011 19:44:40) dělám tyhle. nejsou nijak mastňácký
http://www.apetitonline.cz/recepty/1487-bavorske-vdolecky.html
|
Lída. |
|
(29.10.2011 20:10:01) achjee bože můj neprovokuj, já ještě nevečeřela
|
JiBi* |
|
(29.10.2011 23:24:57)
|
|
|
|
|
|
|
šachrachok +3 |
|
(29.10.2011 19:35:57) kynutá těsta si nechávám běžně odležet v ledničce do rána a ráno jen peču. S vdolky jsem to tedy nikdy nezloušela říkám, si proč by zrovna vdolky nešly.
Třeba rohlíky umotám a na plechu šoupnu do ledničky. Ráno vyndám z ledničky a než se rozehřeje trouba a oblékneme proces kynutí je nastartován, pak jen během chvíle upeču a čerstvé rohlíčky jsou k snídani
|
Lída. |
|
(29.10.2011 19:40:16) člověk se pořád učí Já nikdy přebytek kunutého těsta neměla. Achjee jsi matka pluku, k snídani vdolky Domácí vdolky, které jsem kdy ochutnala, byly vždycky moc mastné, takže jsem se o ně sama nikdy ani nepokusila
|
|
|
neznámá |
|
(29.10.2011 19:42:04) Večer udělám hosky, rohlíky, dám je s plechem do lednice a peču až ráno k snídani. Určitě to půjde i s vdolkama. Četla jsem i recept na vánočku, která se nechávala kynout celou noc, to je podobné těsto jako vdolky. Těsto nenechávej v teple nebo ti překyne a bude v háji.
|
Karavela |
|
(29.10.2011 19:43:11) Jojo, vánočky taky vlastně necháváme přes noc a předtím kynuly v teple.
Tak asi bude nejrozumnější zpracovat těsto a nachystat vdolky do lednice a ráno péct
|
|
|
Inka | •
|
(29.10.2011 19:45:26) Udělej vdolky, dej na plech a do lednice, ráno normálně upeč.
|
|
adelaide k. |
|
(29.10.2011 20:13:14) Margit, potom co ti už vykynulo? Já myslímm že bude do rána po něm. Bohužel... škoda těch vdolečků
|
m. | •
|
(29.10.2011 20:52:32) A co ty vdolky nasmažit už teď? Do rána neztvrdnou, když je zabalíš. Nebo je můžeš dát do mrazáku i usmažené, pak jako když je najdeš.
|
aach |
|
(29.10.2011 21:10:51) dělám pidi. jako jeden do hubky usmažila jsem jich 100 tak o se nesní, zabalím na ráno.. ale co s tím zbytkem těsta? vánočku??
|
Jarča, Honzik 9/04, Michi 9/08 |
|
(29.10.2011 22:09:04) Do lednicky s nim, pekne v celku, rano vytahnout, vytvarovat vdolecky a nechat pekne znovu nakynout. Delam to tak s langosi a mam testo v lednici i dva dny a v pohode.
|
|
|
|
|
|