| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Trvanlivost kynutého těsta

 Celkem 23 názorů.
 aach 


Téma: Trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:25:01)
udělala jsem těsto na vdolky, ale te dvou kil mouky..je nás tu sice dost, ale ted už je všechny čerstvé nesníme. ráda bych půlku udělala zítra k snídani. těsto mi ted vykynulo. dá se nějak půlka uchovat na zítra?
děkuji za radu~x~
 Insula 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:30:26)
Nevím jak na vdolky, ale v pekárnách to šlo do mrazáku (tedy už v předepsané formě), pak rozmrznout a upéct.
 aach 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:35:52)
insulo myslíš připravit vdolky a potom je dát do mrazáku a ráno zmražené do trouby?
 Insula 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:53:40)
No, oni to tak dělali, ale nevím, jestli to půjde i s vdolky. Ale před pečením se to rozmrazilo a dalo ještě trochu kynout a pak péct.
 neznámá 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 20:00:16)
Určitě to může fungovat. Já kvasnice v kostičce zamrazím, po rozmrazení fungují. Určitě budou fungovat i už zakuchané v těstě.
 anna 
  • 

Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:31:25)
Já myslímm,že protože to překyne a potom to začne klesat,dneska jsem pekla buchty a než jsem jsem všechny naplnila,tak bylo vidět,že to kyne už dlouho.
 aach 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:33:20)
ách jo--~7~
 Lída. 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:32:50)
nebála bych se toho ~d~ je to pár hodin, asi bych to během noci párkrát promíchala a dala znovu do tepla, jako se to dělá s tužšími těsty.

Šla bych k vám na snídani ~w~ ~;)
 aach 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:34:21)
lído myslíš? tak já to šoupnu do vyhřátý trouby a na noc do tepla k topení..
a klidně přijd!!~;)
 Karavela 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:39:13)
Do tepla určitě ne, to překyne a rozblemcá se.

Pokus bych spáchala v lednici, s rohlíkama se to tak dělá běžně - ovšem ty už se nechávaj rovnou kynout v chladničce, ne napřed v teple - kvůli struktuře, která vzniká při dlouhým kynutí
 aach 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:40:47)
jezusi krejzusi tak ted jsem z toho jelen:-)
 aach 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:44:40)
dělám tyhle. nejsou nijak mastňácký~R^

http://www.apetitonline.cz/recepty/1487-bavorske-vdolecky.html
 Lída. 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 20:10:01)
achjee bože můj neprovokuj, já ještě nevečeřela ~4~ ~t~
 JiBi* 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 23:24:57)
~t~
 šachrachok +3 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:35:57)
kynutá těsta si nechávám běžně odležet v ledničce do rána a ráno jen peču. S vdolky jsem to tedy nikdy nezloušela říkám, si proč by zrovna vdolky nešly.

Třeba rohlíky umotám a na plechu šoupnu do ledničky. Ráno vyndám z ledničky a než se rozehřeje trouba a oblékneme proces kynutí je nastartován, pak jen během chvíle upeču a čerstvé rohlíčky jsou k snídani
 Lída. 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:40:16)
člověk se pořád učí ~:-D Já nikdy přebytek kunutého těsta neměla.
Achjee jsi matka pluku, k snídani vdolky ~R^ Domácí vdolky, které jsem kdy ochutnala, byly vždycky moc mastné, takže jsem se o ně sama nikdy ani nepokusila ~d~
 neznámá 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:42:04)
Večer udělám hosky, rohlíky, dám je s plechem do lednice a peču až ráno k snídani. Určitě to půjde i s vdolkama. Četla jsem i recept na vánočku, která se nechávala kynout celou noc, to je podobné těsto jako vdolky.
Těsto nenechávej v teple nebo ti překyne a bude v háji.
 Karavela 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:43:11)
Jojo, vánočky taky vlastně necháváme přes noc a předtím kynuly v teple.

Tak asi bude nejrozumnější zpracovat těsto a nachystat vdolky do lednice a ráno péct
 Inka 
  • 

Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 19:45:26)
Udělej vdolky, dej na plech a do lednice, ráno normálně upeč.
 adelaide k. 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 20:13:14)
Margit, potom co ti už vykynulo? Já myslímm že bude do rána po něm. Bohužel... škoda těch vdolečků ~w~
 m. 
  • 

Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 20:52:32)
A co ty vdolky nasmažit už teď? Do rána neztvrdnou, když je zabalíš. Nebo je můžeš dát do mrazáku i usmažené, pak jako když je najdeš.
 aach 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 21:10:51)
dělám pidi. jako jeden do hubky~:-D usmažila jsem jich 100~8~ tak o se nesní, zabalím na ráno.. ale co s tím zbytkem těsta?
vánočku??
 Jarča, Honzik 9/04, Michi 9/08 


Re: trvanlivost kynutého těsta 

(29.10.2011 22:09:04)
Do lednicky s nim, pekne v celku, rano vytahnout, vytvarovat vdolecky a nechat pekne znovu nakynout. Delam to tak s langosi a mam testo v lednici i dva dny a v pohode.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.