| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zázvorové pivo - bude v tom alkohol?

 Celkem 16 názorů.
 Vítr z hor 


Téma: Zázvorové pivo - bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 16:28:39)
Tak teď nevím. Udělala jsem podle jednoho receptu zázvorové pivo (nebo limonádu? já nevím, překládá se to jako obojí...) v zrychlené variantě.

Hlavní trik spočívá to v tom, že jsem do směsi, kde je mj. zázvor a cukr, nasypala sušené pekařské droždí. Mám to nechat 8 hodin v teple, pak to šoupnout do ledničky a po vychlazení to můžu začít podávat (ředěné).

Je možné, že už v tom bude alkohol? A jak to případně poznám? Že bych to případně schovala před dětmi a přestala tomu říkat limonáda ~;)


 Chape 
  • 

Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 16:31:27)
kdyz drozdi pracuje,tak je to alkoholove kvaseni, ale vzhledem k tomu jak douho to bude kvasit, tak bych to asi povazoval za nealko.
Ono taky dost zalezi jak moc to pak jeste budes redit.
No jak to budes mit hotove, bych to ochutnal a pokud u toho budes mit pocit jako u sampusu, tak je to alkoholicke :)
 Vítr z hor 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 17:01:36)
Hm, prave jsem to cvicne ochutnala a presunula do slozky "pro deti nevhodne".

Uz to ma (po cca 4-5hodinach) radne bublinky.
Jen by me zajimalo, jestli se v lednici to kvaseni zastavi, nejlepe naporad, aby ta chut zustala. A nebude to drozdi nadymat? Nerada bych navstevu nafoukla, to by bylo trapne, ze...
 Kalamity YANKA 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 17:12:12)
sakra, to musi bejt docela dobry ne? jak to chutna?~z~
 Vítr z hor 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 17:53:28)
Je to strasne dobry, jak bych to...no sladkej zazvor s bublinkama. Az se to naredi sodovkou a bude podavat s ledem, dostanu vynadano, ze mam jen 2 litry ;-)
 Kalamity YANKA 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 18:01:20)
hele, veveru, bylo by trapny poprosit o receptik?~k~
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 17:15:05)
Hele, i kdyby tam něco bylo, rozhodně z toho nebudete opilí ~;)
 Daniela_bezcarky 
  • 

Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 18:03:07)
100% nepodávat dětem :-) Kvasný proces ethanol prostě produkuje, bez sterilizace, nebo vzduchotěsného uzavření lahví bude kvasný proces probíhat vesele dál.
 Vítr z hor 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 18:35:42)
Jo, to jsem si ujasnila hned po ochutnani po 5 hodinach bublani, dik ~;)

Na pocatku procesu (v dobe zakladani tematu) jsem si naivne myslela, ze to nejspis nepoznam.
 šatranka 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 18:20:54)
Veveru, nepodelis se s receptem, prosim. Vypada to zajimave.
 Vítr z hor 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 18:34:21)
Damy, tady mate ten recept. teda mam dva, hazim ten jednodussi, rychlejsi a kratsi (ten, co bubla dole ve flaskach):

3 lzicky suseneho pekarskeho drozdi
60 g oloupaného a drceného zazvoru
290 g praskoveho cukru
stava z 1 citronu
kolecka citronu

Smicha se 25cl vlazne vody, drozdi, zazvor a 55 g cukru (pisu poctive dle receptu, ale mrskam to od oka). Michat, dokud se cukr nerozpusti. Cca 15 minut nechat odstat na teplem miste, dokud se nezacne tvorit na povrchu pena.

Za staleho michani se dosype zbytek cukru a dolije citronova stava. Pak se nalije do lahvi a dolije vodou (tady jsem improvizovala, protoze basnik nevyjasnil, kolik vody ci lahvi ma na mysli – vzala jsem dve litrovky, rozdelila to napul a dolila vodou). Nahore je treba nechat par cm volneho mista, aby byla sance zachranit obsah, az se zacnou dit veci.

Asi po 3 hodinach jsem upustila vzduch v jedne lahvi, druha si rekla za dalsi 2 hodiny sama. Po celkem 5 hodinach mi dosla trpelivost s jednou lahvi, nechala jsem ji, aby vyhodila zazvor usazeny nahore, odplynovala jsem ji (kucharka pravi "otevrit lahev a dat do lednice", ja jsem ji tedy zase zavrela) a vrazila do lednice.
Druhou nechavam jeste pracovat.

Uz ted je to dobry, ale bude se to muset redit vodou nebo sodovkou, je to moc silna chut.
 šatranka 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 18:36:41)
Diky, zitra se do toho pustim. Kdyby ti to bouchlo, varuj nas predem ~;)
 Vítr z hor 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 18:43:20)
No ono to tak uplne nebouchlo ~k~ ale musi se pomaloucku povolovat uzaver a upoustet zlehynka, aby to jen tak sycelo. Jinak to vyrazi ven tu vrstvu zazvoru, co vyplavala k povrchu a budes umyvat kuchyn jako ja ~f~
Ale nebylo to tak hrozny, neboj.

(A radsi to delej na nekolikrat, po tech 5 hodinach uz to bylo hodne natlakovany.)
 šatranka 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 18:46:31)
Veveru, ja mam hlavne bohate zkusenosti s domacim cidrem - uz nam takhle parkrat bouchnul na stole ~;) To pak tak krasne lepi... Ale tam byla zatka. Tys to dala do plastovych? Zkusim to naredit trochu vic.
 Vítr z hor 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 19:14:00)
Ty mas recept na cidre? Prosim, dej ho sem, at mam s cim experimentovat.

Dala jsem to do sklenenych s sirsim hrdlem a sroubovacim uzaverem.
Z receptu nenapadne vyplyva, ze by to melo byt asi v plastovych (na pocatku zmacknes flasky tak, aby z nich vysel vzduch a vypoustis to, kdyz se flaska nafoukne. Ale nemela jsem po petky – a krome toho byla na fotce sklenena...
 šatranka 


Re: Zázvorové "pivo". Bude v tom alkohol? 

(4.8.2011 19:25:11)
Nemam, ale manzelova rodina je ze severni Francie, tak nas casto nekdo ze vsi podaruje ~;) Nekdy se to neda pit, nekdy to bouchne, ale kdyz to vyjde, je vyborny. Ja cider miluju.

Dam vedet, jak ta zazvorova limonada dopadla ~R^

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.