zerat |
|
(21.12.2010 18:00:35) Vloni jsem si koupila kovové násady na trubičky/kremrole, ale na jejich realizaci už nedošlo. Letos jsme si našla na MMB nějaký recept na kremrole ze zakysané smetany, ale nevím, úplně se mi nezdá náplň. Ráda bych, aby kremrole s náplní vydržely pár dní a aby ta náplň byla i trošičku nakyslá díky citronu, aby nevytékala... Máte někdo nějaký osvědčený recept, jak na kremrole jako takové, tak na jejich náplň? Leží mi tu 4 bílky a nevím, jak jinak je využít - pusinky, bílkový chlebíček mi doma nikdo jíst nejspíš nebude Děkuji předem!
A pokud sem nakoukne holčina, která mi včera sem do diskuse psala recept na čokoládové lanýže, tak moc děkuji! Už je mám hotové v lednici a jsou fakt výborné!
|
Sharien |
|
(21.12.2010 19:07:41) Kremrole se delaji z listoveho testa a napln jsou bilky slehane se svarenym cukrem (rozpusti se cukr ve vode vari do te doby, nez ocko namocene to toho dlea retizek bublin - jako bublifuk). Takhle varici svareny cukr se zasleha do toho snehu, cimz se i osetri salmonela. A to jsou ty cukrarenske klasicke kremrole.
|
zerat |
|
(21.12.2010 19:09:39) Sharien, já vím, že se dělají z listového těsta, ale to z MMB má asi 22 kladných hodnocení a není to listové... o tom svařeném cukru budu přemýšlet, ale myslím, že to nemůžu dát sama, ne? Jak budu šlehat bílky a zároveň svařovat ten cukr Máš s tím zkušenosti, jak to zvládnout?
|
Sharien |
|
(21.12.2010 19:34:39) Clovece, ja to delam sama a nejak v pohode Klidne muzes dat trochu citronu. nebo si prvne priprav ten cukr, uslehej bilky a jen ho zapni, aby zacal zas vrit a tenkym praminkem vlij.
|
Insula |
|
(22.12.2010 4:27:45) No, u nás v cukrárně to takhle tedy nedělají. Ale já znám jenom klasickou náplň. Vyšlehat bílky s cukrem do tuha v páře nebo ve vodní lázni.
|
|
|
|
|
maximin |
|
(21.12.2010 19:20:22) Kremrole z listoveho testa jsou mastne a ble
Ja pouzivam recept:
250g kvalitniho masla 200ml cerstve slehacky 2 zloutky 350g hladke mouky spetka soli
Do misy mouku a spetku soli, slehacku a zloutky, navrch nastrouhane maslo (jde to pekne blbe, ale o to lip se pak zpracovava testo) Testo nechat alespon dve hodiny odpocinout v chladnu. Vyvalet plat a vlnitym radylkem krajet prouzku asi 3-4cm siroke (delam na sirku pravitka ) Navinout na trubicky, od uzzi strany.
Plnim svarenym snehem z bilku. Vysleham bilky do pevneho snehu, dam nad hrnec s vodou a pomalu vodu zahrivat (nesmi se varit), pritom stale slehat. Pomalu prisypavat cukr. Na 4 bilky mam 500g cukru moucka. Dlouho slehat!!! Kremrole mam vyzkousene, ze vydrzi 5 dni. Z teto davky jich je cca 35ks. Ze zbytku bilku se daji udelat domaci indianci
|
zerat |
|
(21.12.2010 19:25:21) Moc děkuju! Prosím Tě a k tý náplni: myslíš, že náplni ublíží pár kapek citronu? Tady v Globusu právě dělají hrozně dobrou náplň do kremrolí a mám pocit, že je lehce kyselkavý Jinak ten recept, co mě zaujal na MMB je http://www.mimi_bazar.cz/recept.php?id=76395
|
Sharien |
|
(21.12.2010 19:39:14) Ten recept vypada dobre, vyzkousej. JInak ten krem je druha varianta, pro mne zdlouhavejsi, nahrivat to, ale jde to taky a mozna to bude pro tebe lepsi
|
|
maximin |
|
(21.12.2010 19:59:36) Zerat, citron ji neublizi urcite. Obcas davam lzicku jahodove marmelady - ruzovy snih
|
|
|
Sharien |
|
(21.12.2010 19:36:51) Za takovehle hodnoceni jidla bych vynadala i sve triletande, ale ta se takhle o jidle nastesti nevyjadruje. Tohle jsou klasicke cukrarske kremrole a pokud s tim mas problem, je mi lito. Chapu, ze to nemusi kazdemu chutnat, ale receptura je takova a kupodivu to lidi porad ji, i kdyz je to podle tebe "ble".
|
maximin |
|
(21.12.2010 19:54:41) Sharien, je tam smejici se smail. A jinak diky za pouceni, prijemny ton Nekde jsem ti oponovala v tom co je a neni prava cukrarska receptura??
|
Sharien |
|
(21.12.2010 19:58:59) Promin, ale jidlo neni ble ani fuj, maximalne mi nechutna a asi jsem dotykava, ale docela mi vadi, kdyz nekdo o jidle, ktere bezne jime, tvrdi, ze je ble Ale to mas jedno, nic ve zlem...
|
Len |
|
(21.12.2010 20:11:24) Ja rikam ble bezne, nechapu, co je na tom spatneho. Jinak teda miluju kremrole z listovyho testa, ale teda kdyz tam das marmeladu, Maxi, tak to bude ble
|
|
|
|
|
Sharien |
|
(21.12.2010 19:40:28) Ale jinak mne pobavilo, ze listove jsou mastne a v tvem receptu je cele maslo a jeste 33%slehacka. To je vylozene odlehcene
|
|
|
Sharien |
|
(21.12.2010 19:47:52) a vubec, trvas na kremrolich? takove nafoukle smazene syrove kulicky s bramborem nejsou ale vubec spatny a jen se usleha snih, nastrouha do nej syr, delaj se maly kulicky v dlani, hazi do oleje a usmazi.
|
zerat |
|
(21.12.2010 19:55:27) Sharien, jj trvám na kremrolích Stýská se mi po nich.
|
Sharien |
|
(21.12.2010 19:57:01) Tak to jo, ja myslela, ze hledas zuzitkovani bilku, to znam, obcas jich mam po krk a prave pak delam ty kulicky
|
|
|
Barča, M 07 a E 10 |
|
(22.12.2010 9:28:51) Sharien prosím o receptík na kuličky, určite budou výborné, kolik asi sýru na počet bílku a hlavně kolik jich z toho asi udělám a takkkkkk. Moc děkuju
|
|
|
zerat |
|
(21.12.2010 21:36:24) Díky moc za rady!
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(21.12.2010 21:37:09) Zerat, dělám taky občas kremrole podle babičina receptu, jak se moučné a tukové těsto překládá a rozvaluje a překládá a rozvaluje překládá a rozvaluje a překládá a rozvaluje,... asi 15x a pak to stojí za to do sněhu dávám pár kapek citr. šťávy a výsledek:
|
zerat |
|
(21.12.2010 21:42:25) červíku, jestli můžeš, napiš mi prosím Tě přesný recept! A jak děláš tu náplň, taky s tím svařeným cukrem? Díky předem!
|
zerat |
|
(21.12.2010 21:42:44) Mmch vypadají krásně!
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(21.12.2010 21:52:02) celý postup těsta???
|
zerat |
|
(21.12.2010 21:54:27) ano nebo je to moc přepisování?
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(21.12.2010 21:58:10) no je toho dost, tak mi písni mejlíka
|
zerat |
|
(21.12.2010 22:00:21) červíku zerat@email.cz Moc díky předem! Fakt bych chtěla, aby se mi povedly
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(21.12.2010 22:28:22) odesláno
|
zerat |
|
(21.12.2010 22:41:02) Moooc děkuju!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|