Kremrole z listoveho testa jsou mastne a ble
Ja pouzivam recept:
250g kvalitniho masla
200ml cerstve slehacky
2 zloutky
350g hladke mouky
spetka soli
Do misy mouku a spetku soli, slehacku a zloutky, navrch nastrouhane maslo (jde to pekne blbe, ale o to lip se pak zpracovava testo) Testo nechat alespon dve hodiny odpocinout v chladnu. Vyvalet plat a vlnitym radylkem krajet prouzku asi 3-4cm siroke (delam na sirku pravitka
) Navinout na trubicky, od uzzi strany.
Plnim svarenym snehem z bilku. Vysleham bilky do pevneho snehu, dam nad hrnec s vodou a pomalu vodu zahrivat (nesmi se varit), pritom stale slehat. Pomalu prisypavat cukr. Na 4 bilky mam 500g cukru moucka. Dlouho slehat!!! Kremrole mam vyzkousene, ze vydrzi 5 dni. Z teto davky jich je cca 35ks. Ze zbytku bilku se daji udelat domaci indianci