Li. |
|
(11.12.2010 1:05:12) Přiznávám, že nejsem nejšikovnější hospodyní. Vlastně jsem vánoční cukroví začala péct až z donucení, kdy odrůstající syn o to žebronil. Vykrajované cukroví vždy slepuju jen marmeládou, letos bych se ale chtěla pokusit o slepení nějakými krémy. Takže: - Máte nějaké zaručené recepty? - Kdy zhruba cukroví krémy slepujete?
Díky za každou dobrou radu.
|
Pavla D a T |
|
(11.12.2010 7:03:23) Cukroví se dá slepit třeba i nugetou.
|
|
Pája+2 |
|
(11.12.2010 7:12:44) Jednoduchý krém je třeba tento ořechový:
200g změklého másla 200g moučkového cukru 140g mletých ořechů rum dle chuti
Vše ušleháš a plníš. Cukroví s krémem skladuji v chladnu a plním tak týden před Vánocema. Spolehlivě vydrží , teda pokud se dřív nesní .
|
Pája+2 |
|
(11.12.2010 7:13:38) Rum a máslo ať mají stejnou pokojovou teplotu, ať se ti krém nesrazí..
|
|
|
KatVafi |
|
(11.12.2010 8:44:42) tak ono stačí vzít změklé máslo - pokojové teploty, aby se nesrazilo( množství másla podle toho kolik máš cukroví), vyšlehej ho s prosátým moučkovým cukrem (cukru si dej dle chuti) a pak můžeš přimíchávat různé ingredience: vanilkový puding, mleté ořechy, nutellu, mleté mandle, rum. ale pozor, vždy platí vešlehávat DO másla a po troškách, jinak se krém srazí.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(11.12.2010 11:49:47) ...a všechno musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí taky
|
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(11.12.2010 10:07:56) Máme rádi Salkový krém: plechovku Salka dáš zavřenou vařit do hrnce s vodou, musí být potopená, ale plave, takže jí úplně nepotopíš. Vaříš dvě hodiny, hlídáš vodu, aby se nevyvařila, pak necháš vychladnout. Otevřeš a do té zkaramelizované hmoty vmícháš celé změklé máslo. To je všechno. Je to skvělé na ořechové cukroví. Je hodně sladký, takže navrch už dávám jen čokoládovou polevu bez cukru: 200g čokolády na vaření + 2 lžíce ztuženého tuku + 4 lžíce mléka rozpustit a smíchat ve vodní lázni. Dá se to vždycky trochu přihřát, když to ztuhne. Tohle je kombinace, kterou máme nejraději. Cukroví slepuju a zdobím nejčastěji druhý den, nebo kdy se k tomu dostanu, až když je dobře vychladlé, ale ještě moc nezměklé, já musím rychle, mám hodně vlhký byt. A většinou to dělám prostě najednou při jednom binci.
|
|
Li. |
|
(11.12.2010 10:25:17) Díky všem za tipy - jen ještě jeden dotaz: když cukroví slepím krémem teď, nezkazí se to do vánoc? Jak dlouho tyhle krémové náplně vydrží? (Cukroví skladuju na zatepleném balkoně).
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(11.12.2010 11:48:08) Používám na plnění a lepení vařený krém a vydrží dost - začínám plnit tak 15.12. a cukroví dojídáme v první dekádě ledna, takže 3 - 4 týdny a je to OK. Simča
|
zerat |
|
(11.12.2010 11:55:10) Já dělám jiný, ale taky převaření ve vodní lázni. Ale ten můj se musí v robotu šlehat na syrovo skoro půl hodiny a trvanlivý je hooodně... recept teď nemám po ruce. Já budu krémy plnit už možná zítra, aby se medové trubičky stihly nasáknout...
|
|
|
mmmoravankaaa |
|
(11.12.2010 12:18:24) http://dorty.artmama.cz/forum/forum/kremy
|
|
Annitta |
|
(11.12.2010 12:30:47) teď jsem někde četla, že jstejně jako se dělá krém ze salka, tak se dělá i z Pikaa a když nad tím přemýšlím, tak v Lidlu mají tyhle zahuštěný mlíka snad i jahodový, ale určo mají kokosový... mohlo by to být moc zajímavé...
no a jinak u nás je oblíbený ořechový krém, spíš náplň...je to lehký, netučný a v čoko lineckých nebo v košíčkách mňamózní... jen se svaří mleté vlašské ořechy v mlíku a zahustí se to strouhankou. Osladí se to a přidá trocha rumu a je to...plníme klidně koncem listopadu a ok...cukroví necháváme na balkóně...stejně tak neřeším ani ten salkovej krém...když máte máslo v lednici, tak taky vydrží klidně 2 měsíce a je ok...pokud to teda není to se smetanovým zákysem...to plesniví po týdnu
|
zerat |
|
(11.12.2010 14:41:25) Annito, nedá mi to, neber to jako rýpání Jen, že nic, co obsahuje ořechy není netučné a ani lehce stravitelné. Ono to tak vypadá, ale jinak ořechy jsou nic moc ve stravitelnosti a tučné jsou hodně.
|
Annitta |
|
(11.12.2010 17:04:08) zerat, to mi je jasný, nicméně tam není máslo a je to nastavený strouhankou...Já jsem na tučný hodně citlivá a tenhle krém je v poho...Nechtěj vědět, jak mi bylo, když jsem dort u manželových prarodičů...krém je pro ně máslo s máslem naředený máslem...trocha cukru....byla jsem zralá na Tohle je fakt lehký teda pokud ščlověk snese ořechy...nicméně té strouhanky je tam dost a i můj žlučník to v poho snese
|
|
|
|
|