Přidat odpověď
Máme rádi Salkový krém: plechovku Salka dáš zavřenou vařit do hrnce s vodou, musí být potopená, ale plave, takže jí úplně nepotopíš. Vaříš dvě hodiny, hlídáš vodu, aby se nevyvařila, pak necháš vychladnout. Otevřeš a do té zkaramelizované hmoty vmícháš celé změklé máslo. To je všechno. Je to skvělé na ořechové cukroví. Je hodně sladký, takže navrch už dávám jen čokoládovou polevu bez cukru: 200g čokolády na vaření + 2 lžíce ztuženého tuku + 4 lžíce mléka rozpustit a smíchat ve vodní lázni. Dá se to vždycky trochu přihřát, když to ztuhne. Tohle je kombinace, kterou máme nejraději.
Cukroví slepuju a zdobím nejčastěji druhý den, nebo kdy se k tomu dostanu, až když je dobře vychladlé, ale ještě moc nezměklé, já musím rychle, mám hodně vlhký byt. A většinou to dělám prostě najednou při jednom binci.
Předchozí