Thea + 2 |
|
(5.12.2009 13:10:31) Ahoj holky! prosím o solidaritu se začínající "vánoční" cukrářkou Jsem specialista na nepečené cukroví, z pečeného marokánky a kokosové řezy, ty zvládám.
Letos chtěli prcci vykrajovat, tak jsem se pustila do klasiky. Kromě perníčků nic moc
Tak tady je to, co jsem objevila já (zkušené znají):
Těsto se krásně vyválí mezi dvěma rozstřiženým mikrotenovými sáčky.
Když se z rozváleného nedá vykrajovat, protože je moc měkké, dodělejte před otevřeným oknem, nebo na balkoně.
Když píšou: Polotekuté těsto vykrajujte lžičkou, nebo pro vzhled vytlačujte z cukrářského sáčku, použijte cukrářský sáček, vyplatí se to.
Suché těsto na nepečené pečivo se zvláční vodou nebo rumem
Teď vy Co s těstem, které praská a nedá se spojit? Proč hotové pečivo, které je na fotce krásně kulaté mám střapaté? Co s těstem, které i když je podle receptu, je pořád strašně suché? Jakou má mít barvu světlé těsto po upečení?
a další a další ...
Děkuju!
|
Isabellla |
|
(5.12.2009 13:28:34) Já se trošku vkradu, potřebuji jen poradit kde sehnat perníkové koření, nebo prášekdo perníku? Včera jsem ho hledala v Tescu a prostě nenašla. To mají normálně mezi kořením?
|
zerat |
|
(5.12.2009 13:31:12) Perníkové koření bývá opravdu jak kde ale vesměs mezi kořením
|
|
Radka + 2 | •
|
(5.12.2009 13:35:12) Taky ho mívají mezi potřebami na pečení, vanilkovým cukrem, ozdobami atd.
|
Isabellla |
|
(5.12.2009 13:37:38) No právě mezi potřebami na pečení nebylo, tam jsem ho hledala, možná už bylo vyprodané. Díky za tipy budu pátrat dál
|
Limai |
|
(5.12.2009 13:56:47) Perníkové koření hledej v každém případě mezi kořením.A raději se podívej na složení co všechno obsahuje,já takto kupovala včera a rozhodovala jsem se mezi několika od různých značek,ale v některých byly třeba jen čtyři druhy koření,tak nakonec vyhrálo to které se skládalo z nejvíce druhů různých koření.
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(5.12.2009 14:37:42) Pokud koření neseženeš, namíchej si ho sama. Já ochucuji těsto na perník takto: 50 g mletých ořechů • 1 kávová lžička ml. skořice • 1 kávová lž. mletého anýzu • 1/2 lžičky mletého fenyklu • 5 rozdrcených kuliček nového koření • 2 rozdrcené hřebíčky. Vše kořené pomelu a případně prosiju. (Uvedené množství je na těsto z 300 g mouky a 100 g cukru) Simča
|
Rina+2 |
|
(5.12.2009 14:57:55) pernikove koreni treba od Kotanyi je mezi korenim, ale kyprici prasek do perniku je mezi potrebami na peceni, vanil.cukrem, pudingem atd.
|
|
|
|
|
monika77 + martínek05 |
|
(5.12.2009 20:12:42) Já perníčky pekla letos hodněkrát a myslí, že daleko víc perníčkovější (voňavější) budou, když si umeleš koření sama, já dávám badyán, skořici a hřebíček. Nemusíš to kupovat od každýho celej pytlík - když koupíš "celé koření na svařák" od Vitany, tak tam přesně tyhle koření jsou.
|
|
|
petru |
|
(5.12.2009 15:48:35) těsto, které se nedá spojit a praská. Moje mamka např. do lineckého, začala dávat tak lžíci mlíka, přestože tam nepatří a pak tak nepraská. Linecké dělám vždy, ale protože se lepí nebo praská, tak nakonec vyvaluje a vykrajuje manžel s dětma. Já jinak strašně nadávám.
|
|
anemon |
|
(5.12.2009 17:05:18) Těsto, které se drolí a praská je suché, přidávám máslo a je zase dobré (každá mouka je jinak suchá) Co se týče tvarů - ze začátku udělám pěkné - na stůl, pak mě to přestane bavit a dokrájím to rádýlkem, je to střapaté a vypadá to jako schválně ( zvl. kokosové)
|
|
Irča +3 |
|
(5.12.2009 20:04:50) U cukroví - lineckého a hlavně perníčů je vytahuji z trouby hned jen malinko začínají růžovět na krajích - i když se mi zdají ještě málo, ale vždy dojdou ještě na plechu, než-li je stačím sundat - hlavně perníčky, než je potřu vajíčkem, tak rychle zhnědnou....
|
|
|