Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(4.12.2009 18:30:45) Ahoj, chci se zeptat, jestli máte někdo stejnou zkušenost. Mám pečící mikrovlnku, horkovzduch bez ventilátoru. Všechno pečení v ní trvá 2x tak dlouho než říká recept, asi má vadný termostat. Ale co mne zaráží, všechno cukroví mi v ní hodně nabyde, skoro 2x se zvětší. Máte to taky? Když jsem pekla na plynu, tak to bylo za chviličku hotový a jak jsem to tam dala, tak to zůstalo, velikost. Teď mi jeden plech peče tak 20, 25 minut a všechno hrozně vyroste. Nedělám něco špatně? Díky J.
|
Tvoje horší já |
|
(4.12.2009 18:32:08) Peču v horkovzdušné už deset let a nic zvláštního jsem nezaznamenala. V návodu je, že si při pečení cukroví mám přepnout na klasiku, ale nikdy to nedělám.
|
|
ALianan |
|
(4.12.2009 18:33:51) Peču jedině s horkovzduchem (s ventilátorem) a vše v normě.
|
Káťa,2 kluci |
|
(4.12.2009 18:39:41) Jako Velinka - bez horkovzdušné trouby s ventilátorem ani ránu - jsem max spokojená, peču v tom cukroví, maso, vánočky, mazance..prostě vše!!! Vyhovuje mi, že můžu dát dva plechy nad sebe a peče to krásně rovnoměrně.
|
|
|
ALianan |
|
(4.12.2009 18:34:44) Vyroste, nebo spíše rozteče?
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(4.12.2009 18:40:55) Vyskočí a rozteče. Podle návodu je to horkovzduch. Má to otočný talíř. Jak se to netočí, tak se to na jedné straně neupeče, musí se to otáčet ručně. Mám to vyzkoušený, jednu dobu to blblo.
|
ALianan |
|
(4.12.2009 18:46:38) Jestli se rozteče, podle mě se to peče na malou teplotu. Cukrový peču na hodně a chvilku (5 minut?)
|
|
|
|
ALianan |
|
(4.12.2009 18:37:44) Ještě mě napadlo. Jak vypadá horkovzduch bez ventilátoru?
Nemyslíš spíš topné těleso kolem ventilátoru?
|
Rina+2 |
|
(4.12.2009 18:39:38) No rika se, ze horkovzdusna vysusuje
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(4.12.2009 18:44:06) Moje teda nevysušuje. Koláč peču na 180 stupňu 120 minut a je báječně šťavnatej, ale ta doba mně vždycky štve. Podle mých informací by horkovzduška měla péct rychleji, ale ta moje teda ne.
|
|
ALianan |
|
(4.12.2009 18:44:39) Nevysušuje, vše je rovnoměrně upečené. Pouze babička nemůže pochopit, že ten koláč nemá vypečený spodek (ale to už asi nedělá žádná trouba).
V horkovzduchu peču vše, nastrkám tam najednou maso brambory a koláč.
Mamka má stařičkou horkovzdušnou Moru (první horkovzduch co se vyráběl, snad 20 let stará) ta je bezkonkurenčně nejlepší, naše už není ono.
|
tinas |
|
(4.12.2009 18:51:57) Velinko, já doteď měla taky starší Moru. Cca 10-ti letou a ta pekla perfektně. Věděla jsem,že kynutý koláč tam dám na 160/35 minut a je akorát. Na všechny časy jsem se mohla spolehnout,ale tahle nová trouba)mrcha) peče všechno děsně dlouho,má asi milion různých druhů pečení a stejně peče blbě. Cukroví jsem dala na horkovzduch a ty vrchní jsem musela vyndavat dříve,než ten druhý,třetí a čtvrtý plech,protože se to chytalo od spodu a pak jsem ty další plechy po dvou minutách přendavala. Fakt mě to nebaví. Vážně souhlasím s tím,že v jednoduchosti je síla,protože čím víc to má funkcí tím větší zrůdnost to je a to jak u trouby,tak třeba u mobilů.
|
|
|
|
|
tinas |
|
(4.12.2009 18:41:21) Jano, jsem letos taky vyřízená. Mám novou troubu tu kombinovanou z Ikee a všechno se v ní peče úplně jinak,než v mojí staré horkovzdušené. Všechno musím hlídat,abych to nepřipálila a cukroví mám letos taky takové větší nabobtnalé. Je to tuším Whirpool
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(4.12.2009 18:45:44) Mně to teda zase až tak nevadí, akorát to trvá dlouho, to jo, to mně štve. Jinak už jí mám dost dlouho, takže vím, že mi to udělá, používám menší vykrajovátka. Jen mne zajímalo, jestli to tak má i někdo jiný.
|
|
|
Teraza Horáková |
|
(4.12.2009 19:00:17) nízká teplota - většina klasika receptů bývá na běžnou pečící troubu, ne na vzduch, ale zase lépe propéká uvnitř.
Vždycky přidávám + 30-50 stupňů při horkovzduchu, u věnečků nadoraz.
|
|
zerat |
|
(4.12.2009 19:43:20) Horkovzdušná mikrovlnka podle mě 100% není horkovzdušná trouba, protože pravý horkovzduch je právě se speciálním ventilátorem a je to hlavně taky speciální topné těleso na zadní straně trouby - jakoby za plechy. Existují i nepravé horkovzduchy /mají je i levné trouby/, které jen větrají ale nemají či nespouštějí tu speciální cirkulaci vzduchu a to toplné těleso- nicméně jsou na prd při pečení cukroví. Bylo mi horkovzduch opravářem doporučené používat jen pečení vánoček a objemnějšího pečiva a cukroví, u kterého je žádoucí křupavost - či při pečení více plechů naráz
|
|
|